Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ακαδημία-Αίολος 0-3

Με το «δεξί» μπήκε στο πρωτάθλημα ο ισχυρός Αίολος, που επιβλήθηκε με 0-3 της ιδιαίτερα μαχητικής και ανταγωνιστικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Το ματς έγινε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ξεκινώντας στις 4, παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα «τέσταρε» με μεγάλη επιτυχία τις δυνάμεις της απέναντι στον ενισχυμένο αντίπαλο και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Μέχρι το 44΄ οι πιτσιρικάδες κρατούσαν τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Αιόλου στο 0-0, ενώ δεν δίστασαν επιθετικά να δημιουργήσουν και τις δικές τους φάσεις στα καρέ του Σπύρου Κοκονδύνη. Το μέλλον ανήκει στους μικρούς, που θα μετουσιώσουν τις εμφανίσεις τους και σε βαθμούς.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα επιβλήθηκε δίκαια, έχοντας σταθερή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Χάρης Ζαραβέλης στο προτελευταίο λεπτό του α΄ μέρους και οι: Άγγελος Παχής και Κώστας Ρούσσης στην επανάληψη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, το οποίο είχε και δοκάρι με τον Πάνο Χρυσικό. Οι ιδιαίτερα ενισχυμένοι «Αιολίτες» είναι μαζί με την Ποταμιά οι δυο διεκδικητές για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. 

Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ακαδημία θα παίξει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου με τον ΑΠΟΚ, ενώ μια ημέρα αργότερα ο Αίολος «κοντράρεται» με την ΑΕΚ.

 

Πρεμιέρα στην Α΄

Με τη συνάντηση της Ακαδημίας και του Αίολου άρχισε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, το οποίο διεξάγεται με πέντε ομάδες. Παρόντες ήταν περίπου 50 θεατές.

 


Οικογενειακή υπόθεση




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία πάνω αριστερά) αντιμετώπισε τον κατά 9 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία πάνω δεξιά) του Αιόλου. Επιπλέον ο διαιτητής Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία κάτω αριστερά) βρέθηκε στο ίδιο ματς με τον αδερφό του και στόπερ της Ακαδημίας Παναγιώτη Δροσίνη (Φωτογραφία κάτω δεξιά). Ο πατέρας των δυο τελευταίων Νίκος Δροσίνης βρέθηκε στο γήπεδο, καθώς είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Όλοι κάτω των 18

Η Ακαδημία αγωνίστηκε αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές 14-18 ετών και είναι η πιο ευχάριστη πλευρά του «φτωχού» πρωταθλήματος της Ευρυτανίας.

 

Ίδιο σκορ

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στην περυσινή πρεμιέρα. Ο Χάρης Ζαραβέλης είχε «χριστεί» και τότε σκορ. Την Ακαδημία προπονούσε σε εκείνο το ματς ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, νυν τεχνικός του Αιόλου.

 

Με «Μπάκα» ο Αίολος


 

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αιόλου έκανε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ. Είχε αγωνιστεί ξανά στον Αίολο τη σαιζόν 2012-2013 και τη Δ΄ Εθνική. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στοχεύει στην κατάκτηση και των δυο τίτλων.

 

Α΄ Μέρος

Συνάντησε αντίσταση

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο συνάντησαν την καλοστημένη άμυνα της μαχητικής Ακαδημίας και τον πολύ καλό τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη.

 

Σημαντική ευκαιρία


 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αίολο χάθηκε στο 16ο λεπτό, όταν το σουτ του Πάνου Χρυσικού (Φωτογραφία) βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη, που απέκρουσε την πορεία της μπάλας, που κατέληξε σε κόρνερ.

 


«Ξεκλείδωσε» στο φινάλε


 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στο γκολ σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45΄, ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) προωθήθηκε σε χτύπημα φάουλ του Άγγελου Παχή και με ψύχραιμο πλασέ μετά από «αναμπουμπούλα» στα αντίπαλα καρέ σημείωσε το 0-1.

 




Οι καλύτερες φάσεις

4΄: Ο Ρούσσης πάσαρε στον Μισύρη, ο οποίος σούταρε από καλή θέση αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ακαδημίας.

11΄: Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Γυφτομήτρου από δεξιά, ο Μουρτογιάννης έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, με τον γκολκίπερ του Αιόλου να αποκρούει.

14΄: Κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, η κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.

16΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και το σουτ του επερχόμενου Χρυσικού απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει σε κόρνερ.

18΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από τα αριστερά, ο Παχής στο δεύτερο δοκάρι τροφοδότησε τον Ρούσση, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τους αμυνόμενους προς της γραμμής.

21΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από δεξιά, το σουτ του Χρυσικού έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

26΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από δεξιά, σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

31΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παχή κατέληξε μόλις αόυτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.

44΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ζαραβέλης μετά από αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία της Ακαδημίας σημείωσε το 0-1.

 

Β΄ Μέρος

Πιο ανοιχτό παιχνίδι

Στην επανάληψη ο Αίολος κατάφερε με δυο σχετικά γρήγορα γκολ να φτάσει στο τελικό 0-3, ξεκινώντας με το «δεξί» το πρωτάθλημα.

 

Από κόρνερ….γκολ


 

Από τα πόδια του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία) επετεύχθη το 0-2 στο 50ο λεπτό. Ο 26χρονος σκόραρε με απευθείας χτύπημα κόρνερ από δεξιά, με την μπάλα να περνά από όλους και να καταλήγει στα στο βάθος την εστίας, με τον Πάνο Χρυσικό να έχει κάνει κίνηση προς αυτή.

 



Έξοχο τέρμα Ρούσση


 

Με πολύ όμορφο προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) διαμόρφωσε στο 63΄ το 0-3. Ο 39χρονος φορ είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

 




Πρώτο για Σβερώνη


 

Ο 18χρονος Βασίλης Σβερώνης (Φωτογραφία) της Ακαδημίας αποκτήθηκε από τα Άγραφα και έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.

 

Ο νεαρότερος Καρφής


 

Ντεμπούτο με τον Αίολο έκανε ο 14χρονος Θανάσης Καρφής (Φωτογραφία) που αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα. Αποτελεί τον νεαρότερο παίχτη της κατηγορίας, όντας κατά δυο μήνες μικρότερος από τον αντίπαλο του Γιάννη Καραγιάννη.

 

Πιο ανοιχτό παιχνίδι

Μετά και το 3ο γκολ των «τζιαλομπλού» παίχτηκε ελεύθερο ποδόσφαιρο και δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση. Η Ακαδημία «ξεδιπλώθηκε» στην επίθεση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μείωση, με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω.

 

Οι καλύτερες φάσεις

50΄: Ο Παχής εκτέλεσε χαμηλά απευθείας κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στη γωνία του Νικοπολίδη (0-2).

54΄: Ο Γυφτομήτρος έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια, σούταρε εκτός περιοχής και ο Κοκονδύνης απέκρουσε στθαερά.

62΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Ρούσση, το σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Νικοπολίδης στην αριστερή γτου γωνία.

63΄: Εντυπωσιακή προσπάθεια του Ρούσση και θαυμάσιο πλασέ στο αριστερό «Γ» της Ακαδημίας από το ύψος της περιοχής για το 0-3.

 

Κίτρινες Κάρτες

Ρούσσης

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Κελεσίδης Κ., Νικοπολίδης, Δροσίνης

Αίολος: Παχής, Ζαραβέλης, Μισύρης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Κελεσίδης Κ., Τσιάρας(70΄ Καραγιάννης), Δροσίνης, Μπίκας Π., Καραντάνας(70΄ Καρδαμπίκης), Παρούτσας(55΄ Σβερώνης), Κοτρώνης Α.(64΄ Ρεσίτης), Γυφτομήτρος, Κελεσίδης Γ.(70΄ Παλαιολόγος), Μουρτογιάννης

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας(67΄ Καρφής), Μισύρης, Ζαραβέλης, Κοτρώνης Δ., Μπακαλίδης(67΄ Σκοπέτος), Μπόνιας(64΄ Σερπάνος), Παχής, Ρούσσης, Πιστιόλης(61΄ Μάρκης), Χρυσικός

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 








































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος