Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 0-3

Στο 35ο λεπτό ολοκληρώθηκε πρόωρα ο αγώνας μεταξύ ΑΠΟΚ και Αιόλου, με το σκορ να είναι 3-0 υπέρ του Αίολου, αφού ο ΑΠΟΚ λόγω τραυματισμών έμεινε με 6 παίκτες.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι το Σάββατο 23 Οκτώβριου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Κώστα Γουλέτα ξεκίνησε τον αγώνα με 10 παίκτες έχοντας πολλές απουσίες και προβλήματα και εν συνεχεία αποχώρησαν τέσσερις παίκτες λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί πρόωρα στο 35΄.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με συντριπτική κατοχή και σκόραρε 3 φορές χάρης τα 2 τέρματα του Κώστα Ρούσση (33΄,34΄), ενώ είχε προηγηθεί το 0-1 μόλις στο 15΄ με τον νεαρό Γιάννη Πιστιόλη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Αίολος αγωνίζεται με την Ακαδημία, ενώ ο ΑΠΟΚ παίζει με την Φραγκίστα.

 

Περίπου 50

Τα 35 λεπτά του αγώνα παρακολουθήσαν περίπου 50 θεατές, με το ματς να μην έχει την «αίγλη» του παραδοσιακού ντέρμπι της πόλης μας ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Αίολο.

 


Άρχισε με 10

Ο ιστορικός εξ αιτίας των πολλών προβλημάτων του έχοντας και πολλές απουσίες ξεκίνησε τον αγώνα με 10 παίκτες. Βασικός είχε δηλωθεί ο Βασίλης Συγκελόπουλος, που δεν ήταν παρών.

 

Στα ημιτελικά με ΑΕΚ

Ο Αίολος ως πρώτους του 2ου Ομίλου θα αντιμετωπίσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον ημιτελικό του θεσμού την ΑΕΚ

 

Πλην του Στάθη


 

Τα 9/10 του ΑΠΟΚ αποτελούνταν από νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με τον γκολκίπερ Στάθη Φακίτσα να είναι ο μοναδικός παίκτης από το παλαιό ρόστερ του συλλόγου. Ντεμπούτο έκαναν οι: Αλέξανδρος Μπομποτσιάρης, Παύλος Κουτούμπας (Ακαδημία), Χρήστος Σεντής, Βασίλης Ντότσικας (ΑΕΚ), Στέφανος Καμαρέτσος, Δημήτρης Λαθύρης (Φραγκίστα), Γιάννης Μπαλωμένος, Δημήτρης Λιάπης (ΠΑΟΚ Καρπενησίου) και Παύλος Σειντής (Άγραφα).

 

Πρώτο Γουλέτα

Πρεμιέρα με το «αριστερό» έκανε ο νέος τεχνικός του Βελουχίου Κώστας Γουλέτας, μη έχοντας φυσικά στα χέρια του έμψυχο υλικό για να κατεβάσει την ομάδα. Τη διοίκηση εκπροσώπησε ο Βασίλης Λέρης.

 


Τιμωρημένος ο Χρυσικός

Ο Παναγιώτης Χρυσικός του Αίολου δεν αγωνίστηκε λόγω της τιμωρίας του από το ματς με την Ποταμιά και παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα. Εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

 

Έπαιξε ο Ίβρος
 
 

Για τον Αίολο την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος, που αποκτήθηκε από την Ακαδημία και έχει και παλαιότερη θητεία στον σύλλογο.

Α΄ Μέρος

 

Ολική κυριαρχία

Ο Αίολος με συντριπτική κατοχή μπάλας κυριάρχησε πλήρως, φτάνοντας στο 0-3, μέχρι το 35΄, όταν και ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σφύριξε την λήξη του ματς.

 

Αλλαγή στον «1»

Μόλις στο 8΄ ο γκολκίπερ Στάθης Φακίτσας αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας τον ΑΠΟΚ με 9 και τον Παύλο Σεϊντη να φοράει τα γάντια και να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του. Ο Φακίτσας μάλιστα ήταν ανέτοιμος να συμμετάσχει, καθώς προέρχεται από πολύμηνο τραυματισμό και «επιστρατεύτηκε» λόγω της απουσίας του Στέλιου Μεριγκούνη.

 



Προβάδισμα με Πιστιόλη


 

Με την συμπλήρωση των 15 λεπτών ο Αίολος προηγήθηκε στο σκορ, ο Χριστόδουλος Μισύρης σέντραρε από αριστερά, ο Κώστας Ρούσσης δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε δεξιά στην περιοχή με τον Γιάννη Πιστιόλη να σουτάρει την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει ψηλά στο δεξί «Γ» της εστίας του ΑΠΟΚ.

 



Ένας ακόμη έξω


 

Δεύτερη αποχώρηση λόγω τραυματισμού είχαμε στο 33΄ με τον Χρήστο Σεντή να αποχωρεί και να αφήνει τον ΑΠΟΚ με 8.

 


Δυο γκολ Ρούσση


 

Ο φορ Κώστας Ρούσσης στο 33΄ με σουτ στην αριστερή γωνία του Παύλου Σεϊντή και ένα λεπτό μετά με πλασέ έπειτα από την ασίστ του Χάρη Ζαραβέλη σκόραρε δυο φορές ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

 




Με 7 και λήξη στο 35΄


 

Το Βελούχι έχασε έναν ακόμη παίκτη λόγω τραυματισμού στο 35΄, αφού ο γκολκίπερ Παύλος Σεϊντης λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει με αποτέλεσμα, το ματς να ολοκληρωθεί πρόωρα και τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να σφυρίζει την λήξη, αφού και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής έπεσε στο έδαφος.

 




Οι καλύτερες φάσεις

15΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά ο Ρούσσης δεν έπιασε την κεφαλιά και ο Πιστιόλης από δεξιά σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» των γηπεδούχων (0-1).

32΄: Ο Μισύρης έβγαλε σέντρα από αριστερά και μετά από διώξιμο της άμυνας το σουτ του Μάρκη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

33΄: Ο Ρούσσης κατέβασε την μπάλα και με όμορφο χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Σεϊντη πέτυχε το 0-2.

34΄: Ο Ζαραβέλης τροφοδότησε τον Ρούσση που με πλασέ σαν σε προπόνηση στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 0-3.

 

 Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Ντότσικας

Αίολος: Πιστιόλης, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Μισύρης

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Κώστας Γουλέτας): Φακίτσας, Μπομποτσιάρης, Κουτούμπας, Σεντής, Καμαρέτσος, Μπαλωμένος, Λιάπης, Λαθύρης, Σειντής, Ντότσικας

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Τριανταφυλλόπουλος Β., Μισύρης, Ζαραβέλης, Σκοπέτος, Κοτρώνης, Μπόνιας, Ίβρος, Ρούσσης, Μάρκης, Πιστιόλης

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος