Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

H τελική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021


Ολοκληρώθηκε  το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 που αποτέλεσε τον 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο εθνικός μας αγώνας επέστρεψε στο καλεντάρι του του WRC μετά από 8 χρόνια.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα της Τοyota. Ο «ιπτάμενος» Φινλανδός, μόλις 21 ετών, έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις 8 από τις 15 ειδικές διαδρομές και δίκαια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ήταν επίσης ο ταχύτερος στην Power Stage, κατακτώντας το μέγιστο των 30 βαθμών. Αυτή ήταν η 2η νίκη του Ροβάνπερα σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από αυτή στο Ράλλυ Εσθονίας. Μάλιστα αποτελεί τον νεαρότερο νικητή στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και το νεαρότερο νικητή στην ιστορία του WRC.

Στη 2η θέση της γενικής, 42.1 δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός τη Ηyundai ήταν ο ταχύτερος στην ειδική Πύργος που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του.

Τρίτος, με διαφορά 1 λεπτό, 11 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα από την κορυφή τερμάτισε ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ της Τοyota. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του, στο δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη παγκόσμιου τίτλου.

Στην κατηγορία WRC2 πρώτος ήταν ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν με Skoda Fabia, αφήνοντας στη 2η θέση τον Βολιβιανό Μάρκο Μπουλάτσια με ίδιο αυτοκίνητο.

Νικητής στην κατηγορία WRC3 o Γάλλος Γιοάν Ροσέλ με Citroen C3.

Πρώτος Έλληνας και 20ος  γενικής ήταν ο Γιώργος Κεχαγιάς με Skoda Fabia. Δεύτερος Έλληνας και 22ος γενικής ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης με Citroen DS3 και τρίτος ο Ζουρντάν Σερδερίδης με Ford Fiesta WRC, o οποίο βρέθηκε και στην 23η θέση της γενικής.

Η γενική κατάταξη του αγώνα:


 

Πηγή: www.starsports.gr