Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ευρωλίγκα: Οι μακροχρόνιες προβλέψεις για F4, 8άδα, MVP, πρώτο σκόρερ και όχι μόνο!


Ποιες θα είναι οι ομάδες του F4; Ποια είναι τα φαβορί για την 8άδα; O κόουτς της χρονιάς; O MVP; Aυτά και άλλα πολλά, προβλέπει ο Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog, λίγο πριν το τζάμπολ της φετινής Ευρωλίγκας!

Η σεζόν στην Ευρωλίγκα ξεκινάει με ερωτηματικά, αμφιβολίες, φαβορί και αποφασισμένα αουτσάιντερ. Τι καλύτερο και πιο αγχολυτικό από μερικές «δίχως φόβο» προβλέψεις για αυτά που πρόκειται να μας φέρει η ερχόμενη Άνοιξη;

Aς ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στη γυάλινη σφαίρα μας, προσπαθώντας να δούμε εικόνες από το μέλλον.

Ποιες θα είναι οι ομάδες του F4;

Η τετράδα των Αναντολού, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ όντως συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες για να φτάσει στο F4 του Βερολίνου. Είναι τέσσερις ομάδες που συνδυάζουν την εμπειρία με το μεγαλύτερο δυνατό ποιοτικό βάθος. Από αυτά τα σύνολα της πρώτης ταχύτητας, εκτιμώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι η πιο ασφαλής (δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ και δη σε αυτό το επίπεδο, αλλά οκ) επιλογή για να φτάσει μέχρι τέλους. Θα υπάρξουν σίγουρα δελφίνοι που θα έρθουν από πίσω διεκδικώντας μια θέση και αν μη τι άλλο θα έχουν επίσης τις πιθανότητες τους. Η Ζενίτ, η Αρμάνι ή η Μπασκόνια μπορούν να ενταχθούν σε αυτή τη δεξαμενή.

Fantasy στη Stoiximan για την Ευρωλίγκα με εγγυημένα 30.000€**!

Ποια είναι τα φαβορί για την οχτάδα;

Τις τέσσερις ομάδες της πρώτης ταχύτητας ακολουθεί ένα γκρουπ 7-8 ομάδων, οι οποίες φαίνεται ότι θα παλέψουν για τέσσερις θέσεις. Οι περπατημένοι κόουτς που γνωρίζουν τα shortcuts της διαδρομής όπως οι Πασκουάλ, Μεσίνα και Ιβάνοβιτς θα έχουν καλές πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός και η Μπάγερν επίσης. Με δεύτερο σερί  F4 εντός συνόρων, ο Αντρέα Τρινκιέρι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί στην οχτάδα, παίζοντας τη ζαριά του σε μια σειρά playoffs.

O κόουτς της χρονιάς

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (πρώτο φαβορί), Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Πάμπλο Λάσο. Δυνατό αουτσάιντερ ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

O MVP

Δύσκολη επιλογή. Η σφαίρα μου λέει ότι ο Σαμπάζ Νάπιερ μπορεί να χαζέψει αρκετό κόσμο στα γήπεδα της Ευρωλίγκας φέτος. Αγαπημένο παιδί του Hoopfellas, με τη μετάβαση του σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού να αποτελεί ευσεβή πόθο αρκετών μελών της κοινότητας μας.  Ο Αμερικανός baller μπήκε δυνατά στα πρώτα ματς της Ζενίτ όμως ο τραυματισμός του θα τον κρατήσει εκτός για περίπου ένα μήνα ακόμα, πηγαίνοντας τον λίγο πίσω. Νομίζω πως εάν επιστρέψει δυνατός, θα μπει στη συζήτηση. Ο Νίκολα Μίροτις πιθανόν θα είναι εκεί όπως και ο Σέιν Λάρκιν. Μετά το περυσινό σόου του Μίσιτς, ίσως φέτος είναι η σειρά του. Και κάπου εδώ (με στυλ «Here is Johnny» του Τζακ Νίκολσον από τη  «Λάμψη») μπαίνει απρόσκλητος στην κουβέντα ο ολοκαίνουργιος ηγέτης της Μονακό, Μάικ Τζέιμς. Λέτε;

Euroleague στη Stoiximan με Live Streaming* και MatchCombo!

Αμυντικός της χρονιάς

Πιερία Χένρι. Οι γκαρντ είναι υποτιμημένοι στις τελικές κρίσεις για το βραβείο τα τελευταία χρόνια, σε μια διοργάνωση όπου ο πιο κυρίαρχος αμυντικός παίχτης ιστορικά ήταν πόιντ γκαρντ (Διαμαντίδης). Ο Χένρι έκανε φοβερή σεζόν πέρυσι (και) σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να πιέσει ασφυκτικά τη μπάλα, να παράγει deflections, να αμυνθεί σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από το συνολικό αμυντικό performance της Φενέρ. Αυτή είναι η επιλογή μας και ας γελάει δυνατά σε κάποια γωνιά ο Ουόλτερ Ταβάρες…

Rising Star

O 17χρονος Victor Wembanyama  της ASVEL θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της διοργάνωσης. Μιλάμε για μια «ακρίδα» που μπορεί να καλύψει αποστάσεις «πετώντας» ή απλά απλώνοντας αυτά τα χέρια-κουπιά που θα προσβάλουν με τη μορφή μπλοκ πολλούς βετεράνους των ευρωπαϊκών γηπέδων φέτος. Ο Wembanyama έχει όλο το πακέτο να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια και η φετινή κρυάδα που θα φάει στην πιο φυσική λίγκα του πλανήτη θα τον βοηθήσει. Σίγουρα με ανάλογες (τουλάχιστον) πιθανότητες  για το βραβείο παίζει ο Filip Petrusev της Αναντολού. Ο Σέρβος είναι πιο έτοιμος από τον νεαρό Γάλλο (πιο «παιγμένος») και θα αγωνιστεί σε ένα σύνολο με σπουδαίους δημιουργούς οι οποίοι θα τον βοηθήσουν. Αυξημένο ρόλο στη Ρεάλ θα έχει ο Αλοθέν όπως και ο Μπιμπέροβιτς (έξυπνο ποντάρισμα) στη Φενέρ. Δυνατό αουτσάιντερ ο Tadas Sedekerskis της Μπασκόνια για τον οποίον έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με κολακευτικά λόγια.

Euroleague με Live

Πρώτος σκόρερ

Ο Μάικ  “No discounts on my services” Τζέιμς. Ρε σεις, εδώ πατούσε κορυφή στο σκοράρισμα στην ΤΣΣΚΑ των σταρ… Σκεφτείτε τι έχει να γίνει στη Μονακό.

Όλες οι μακροχρόνιες επιλογές της Stoiximan για την Ευρωλίγκα

Πρώτος ριμπάουντερ

Οκ, οι Μιλουτίνοφ-Ταβάρες παίζουν δυνατά σαν φαβορί όμως εμείς θα πάμε με την έκπληξη και θα ποντάρουμε στα δύο Ελληνόπουλα, Ντίνο Μήτογλου και Γιώργο Παπαγιάννη. Ειδικά ο Μήτογλου είναι ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μοναδικό ερωτηματικό στην περίπτωση του, ο χρόνος που θα έχει στη frontcourt της Ολίμπια.

Πρώτος Πασέρ

Άκου Νικ Καλάθη. Πιστεύω ότι το περσινό (5ος σε μέσο όρο στη διοργάνωση) ήταν απλά μια άτυχη στιγμή. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις φέτος!

Ηοοpfellas.gr για το Stoiximan Blog

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.

**Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.