Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Νέες οδηγίες ΓΓΑ για είσοδο αθλητών σε κλειστά γυμναστήρια


Η ΓΓΑ εξέδωσε επικαιροποιημένες διευκρινιστικές οδηγίες για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια με τα μέτρα να αφορούν την εβδομάδα 6-13 Σεπτεμβρίου.

Σε σχέση με ότι ίσχυε έως την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει μια αλλαγή όσο αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες, για αθλητές έως 15 ετών, όπου εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Ακόμα, γίνεται αναφορά, πως το σύστημα των προληπτικών ελέγχων COVID-19 για μαθητές θα επικαιροποιηθεί με το άνοιγμα των σχολείων ώστε να είναι συντονισμένος ο έλεγχος. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την επιστημονική κοινότητα για εμβολιασμό των αθλητών, καθότι, εκτός των άλλων, η νόσηση με λοίμωξη COVID-19 μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν επιπτώσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των αθλητών και κατά συνέπεια στην καριέρα τους.

Τέλος, για τις ακαδημίες (παιδιά που δεν έχουν αθλητικό δελτίο) προβλέπονται μικρά γκρουπ έως 10 ατόμων, με 1 self test ανά εβδομάδα.

Δείτε πατώντας ΕΔΩ όλα όσα προβλέπονται για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων.

Πηγή: www.stereabasket.gr