Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ και του κυπέλλου Ευρυτανίας


 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και του κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας, περιόδου 2021-2022, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρόντες ήταν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Ηλίας Γκαλιμάνης, Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος και Γιάννης Μαντζιούτας. Οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους: Δημήτρη Νάσιο (Ποταμιά), Κώστα Σιταρά, Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Αίολος), Δημήτρη Κολλημένο (ΑΕΚ), Χρήστο Καλαμπάκα (Ακαδημία) και Μίλτο Μπομποτσιάρη (ΑΠΟΚ). Στη διαδικασία συνέβαλλε για μια ακόμη φορά ο επί σειρά ετών πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.

Η ΕΠΣ Ευρυτανίας καλύπτει το ποσό της δήλωσης συμμετοχής των δυο διοργανώσεων, προσφέροντας σημαντική οικονομική βοήθεια στα σωματεία. Τα έξοδα της διαιτησίας και της ιατρικής κάλυψης θα «βαρύνουν» φέτος τις ομάδες, με την ΕΠΣ να κάνει προσπάθεια στην πορεία δια στόματός Γιώργου Παπαντζίμα να συμβάλλει και σε αυτόν τον τομέα για μια ακόμη φορά.

Δήλωσαν συμμετοχή οι ακόλουθες έξι ομάδες: Ποταμιά, Αίολος, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ΑΕΚ, Φραγκίστα και ΑΠΟΚ Βελούχι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ. ΠΑΟΚ και Ραπτόπουλο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην κανονική διάρκεια σε δυο γύρους και Play Off μεταξύ των τεσσάρων πρώτων θα υπάρξουν μόνο εάν ο πρώτος έχει διαφορά κάτω από έξι βαθμούς από τον δεύτερο μετά το πέρας των δέκα αγωνιστικών. Το κύπελλο μετά από εύστοχη πρόταση του Γενικού Αρχηγού του Αιόλου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους των τριών ομάδων και την πρόκριση θα πάρουν στα ημιτελικά οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας, που θα παίξουν μεταξύ τους χιαστί (Πρώτος με δεύτερο). 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου με κύπελλο, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 30 και 31/10. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο με την προσκόμιση πιστοποιητικών εμβολιασμού, η νόσησης έξι μηνών ή μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών των μελών τους. Επιπλέον είναι αναγκαίο να επανεκδώσουν όλα τα υφιστάμενα δελτία τους. Και οι έξι σύλλογοι δήλωσαν ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και μια η δυο θα μετακινηθούν στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Τέλος να επισημανθεί πως ο πρωταθλητής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική με αντιπάλους τους πρωταθλητές από: ΕΠΣ Εύβοιας, ΕΠΣ Βοιωτίας, ΕΠΣ Φωκίδας, ΕΠΣ Κορινθίας, ΕΠΣ Αργολίδας και ΕΠΣ Πειραιά Β.  

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

1η αγωνιστική

Ακαδημία-Αίολος

ΑΕΚ-Ποταμιά

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι

 

2η αγωνιστική

Ποταμιά-Φραγκίστα

Αίολος-ΑΕΚ

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ακαδημία

 

3η αγωνιστική

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ

Φραγκίστα-Ακαδημία

Ποταμιά-Αίολος

 

4η αγωνιστική

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι

ΑΕΚ-Φραγκίστα

Ακαδημία-Ποταμιά

 

5η αγωνιστική

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά

Φραγκίστα-Αίολος

Ακαδημία-ΑΕΚ

 

Το πρόγραμμα του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας

1ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ακαδημία-ΑΕΚ

Ρεπό: Φραγκίστα

 

2η αγωνιστική

Φραγκίστα-Ακαδημία

Ρεπό: ΑΕΚ

 

3η αγωνιστική

Φραγκίστα-ΑΕΚ

Ρεπό: Ακαδημία

 

2ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι

Ρεπό: Αίολος

 

2η αγωνιστική

Αίολος-Ποταμιά

Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι

 

3η αγωνιστική

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος

Ρεπό: Ποταμιά

 













Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος