Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρωτόκολλο εισόδου στα γήπεδα σάλας


Επιστολή της ΠΕΠΣΣ προς τα σωματεία Σάλας αναφορικά με το τι θα ισχύσει σχετικά με την είσοδο αθλητών, αξιωματούχων και φιλάθλων

Σας ανακοινώνουμε το τι θα ισχύσει σχετικά με την είσοδο αθλητών, αξιωματούχων και φιλάθλων, όσον αφορά τους επίσημους αγώνες των πρωταθλημάτων της ΠΕΠΣΣ, από το σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για τον έλεγχο και την τήρηση των παρακάτω μέτρων για την πρόληψη κατά της εξάπλωσης του COVID-19, θα είναι ο «Υπεύθυνος COVID» του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση που από σωματείο δεν δηλωθεί «Υπεύθυνος COVID», εντεταλμένος για την όλη διαδικασία, δεν θα μπορεί να εισέλθει σε αθλητική εγκατάσταση κανείς (παίκτες, φίλαθλοι κλπ) και η ματαίωση του αγώνα θα επιβαρύνει το γηπεδούχο σωματείο.

Ο «Υπεύθυνος COVID» θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη τη σχετική εφαρμογή, ώστε να σκανάρει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης που θα του επιδεικνύονται κατά την είσοδο και να ελέγχει τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας (δελτία για τους αθλητές, ταυτότητες ή διαβατήρια για φιλάθλους).

Όσον αφορά τον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος για τους αθλητές, θα πραγματοποιείται στην είσοδο της εγκατάστασης, όπου θα πρέπει να παραβρίσκεται ο υπεύθυνος δελτίων του κάθε σωματείου και σε συνεργασία με τον «Υπεύθυνο COVID» θα επιτελούν τη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ & ΓΟΝΕΙΣ: Δικαίωμα εισόδου σε οποιαδήποτε αθλητική εγκατάσταση έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών).

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ18: Δικαίωμα εισόδου έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών), ή αρνητικό Rapid Test των τελευταίων 48 ωρών πριν τον αγώνα.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Κ9 ΕΩΣ ΚΑΙ Κ16: Δικαίωμα εισόδου έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών), ή αρνητικό Self Test των τελευταίων 24 ωρών πριν τον αγώνα.

Τα σωματεία δεν είναι υποχρεωμένα να στέλνουν λίστα με τα τεστ στην Επιτροπή της Ένωσης, αλλά θα είναι υποχρεωμένα να τα φέρουν μαζί τους και να τα επιδεικνύουν σε κάθε αγώνα με την παραπάνω διαδικασία.