Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας-Αίολος 0-4

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε στα φιλικά του παιχνίδια ο Αίολος, ο οποίος επικράτησε με 0-4 της Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σπερχειάδας και άρχισε στις 5 και 30. Είχε συνολικά διάρκεια 80 λεπτά.

Η Αναγέννηση του Γιώργου Ζαχαρόπουλου έδωσε το δεύτερο της ματς από την έναρξη της προετοιμασίας και αποτελεί ένα φιλότιμο σύνολο από παιδιά της περιοχής. Αγωνιστικά δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον ανώτερο αντίπαλο της.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα με όμορφο ποδόσφαιρο και αρκετά νεανικό στοιχείο έφτασε την τελική επικράτηση με εμφατικό σκορ. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία έδωσε το πρώτο του «τεστ» μετά από 12 ημέρες προετοιμασίας και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας ως βασική αντίπαλο την Ποταμιά.

Οι δυο ομάδες που αγωνίζονται στην Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας και στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας αντίστοιχα βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και θα δώσουν το επόμενο διάστημα και νέα φιλικά ματς. Πιο συγκεκριμένα, η Αναγέννηση αντιμετωπίζει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου την Αναγέννηση Γιαννιτσούς, ενώ νέο «τεστ» αναμένεται να «κλείσει» και ο Αίολος.

 

Γνώριμοι αντίπαλοι


 

Φθιωτοί και Ευρυτάνες είχαν δώσει δυο φιλικά ματς και το 2019. Η Αναγέννηση που αγωνιζόταν τότε στην Α΄ ΕΠΣΦ είχε κερδίσει με 3-2 εντός έδρας και με 4-2 στο Καρπενήσι. Προπονητές ήταν αντίστοιχα οι: Ηλίας Μπακούμης (Αναγέννηση) και Κώστας Γουλέτας (Αίολος). Μάλιστα ο νυν προπονητής των Φθιωτών Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία) είχε σκοράρει και στα δυο παιχνίδια.

 

Στη Β΄ ΕΠΣΦ

Οι γηπεδούχοι συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας (2ος Όμιλος), ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους στην κατηγορία με εντός έδρας τοπικό ντέρμπι κόντρα στην Ένωση 2010.

 

Θωρακίζει την εστία


 

Με τον Αίολο προπονείται εδώ και λίγες ημέρες ο 36χρονος τερματοφύλακας Σπύρος Κοκονδύνης (Φωτογραφία). Ο έμπειρος και ικανός Φθιωτός κίπερ αγωνίστηκε πέρυσι στην Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας με τον ΠΑΟΚ Κόκκινου και φέρεται να απομένει μόνο η ανακοίνωση για την ένταξη του στους Ευρυτάνες.

 

Ποιοτικές επιλογές



Επιπρόσθετα στο βασικό σχήμα συμμετείχαν και οι: Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία αριστερά), που έπαιξε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ποταμιά, Γιάννης Τσάρας (Φωτογραφία κέντρο) που προέρχεται από τη Λαμία Κ19, Άγγελος Παχής (Φωτογραφία δεξιά) από την Φραγκίστα και Νίκος Σκοπέτος, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Αίολο, καθώς είχε υπογράφει δελτίο ενός έτους. Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αναμένεται να ενδυναμώσουν σημαντικά το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.  

 

Προεδρική παρουσία

Την αποστολή των φιλοξενούμενων που ταξίδεψε με λεωφορείο και αποτελούνταν από 15 ποδοσφαιριστές συνόδεψε ο Πρόεδρος Κώστας Σιταράς.

 

Πρώτο φιλικό

Ο Αίολος έδωσε το πρώτο του φιλικό, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αντίθετα η Αναγέννηση είχε κερδίσει λίγες ημέρες νωρίτερα με 2-1 τον Εθνικό Κομποτάδων, έχοντας σκόρερ τον Σάββα Λάιο και τον Κωνσταντίνο Τσιγαρίδα.

 

Μπροστά ο Αίολος


 

Οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τέρμα του 16χρονου Γιάννη Πιστιόλη (Φωτογραφία) με πλασέ στην επαναφορά από απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

 

Έφτασε στα 4 



 

 

 

 

 

Ο Αίολος έφτασε στα τέσσερα γκολ και στο τελικό 0-4 με σκόρερ τους: Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία αριστερά) με προβολή, Νάσο Τριανταφυλλόπουλο (Φωτογραφία δεξιά) με προσωπική προσπάθεια και δυνατό σουτ και Γιάννη Τσούκα με απευθείας χτύπημα φάουλ.

 

Ο Τσιγαρίδας jr


 

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας «κοούτσαρε» τον γιο του Χρήστο (Φωτογραφία), που ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας. Ο νεαρός που πήρε χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη έχει σκοράρει με τη φανέλα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ έχει λάβει μέρος στα καμπ της ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Γιώργος Ζαχαρόπουλος): Μακρής, Σοφιανός, Δρόσος, Νέλλας Β., Κατσαντώνης, Παπαλυμπέρης, Νέλλας Α., Λάιος, Ζαχαρόπουλος, Νιώρας, Ψυχογιός

Έπαιξαν και οι: Τσιγαρίδας Κ., Τσιγαρίδας Γ., Τσακιστός, Μανίτας

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Σκοπέτος, Τσάρας, Φούκας, Μισύρης, Μπόνιας, Παχής, Τσούκας, Πιστιόλης, Κοτρώνης, Χρυσικός

Αγωνίστηκαν και οι: Σερπάνος, Τριανταφυλλόπουλος Α., Τσιγαρίδας Χ., Τριανταφυλλόπουλος Β.

 

Διαιτητής: Σάββας Ξεφλούδας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 




Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Κώστας Σιταράς