Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Με αξιόλογο έμψυχο υλικό το «χτίσιμο» της ΠΑΕ Χανιά στο Καρπενήσι

Προετοιμασία στο Καρπενήσι πραγματοποιεί μια ακόμη ομάδα της Super League 2. Πρόκειται για την ΠΑΕ Χανιά, η οποία επέλεξε για τη διαμονή της το ξενοδοχείο Avaris και προπονείται στο αθλητικό κέντρο της πόλης το διάστημα 16-28 Αυγούστου.

Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία έκανε πολύ καλή πορεία στο περυσινό πρωτάθλημα, φτάνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με αρκετές μεταγραφικές κινήσεις στο δυναμικό τους, σύνολο 14 οι Χανιώτες φιλοδοξούν να έχουν μια ακόμη καλή πορεία στη 2η εν τάξει κατηγορία της χώρας. Σαντορίνη, Μύκονος και Κηφισιά θα είναι οι τρεις αντίπαλοι της ομάδας στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, η οποία μόνο άγνωστη δεν είναι στους Κρητικούς, καθώς έχουν «χτιστεί» σε αυτή και κατά το παρελθόν. Το νέο πρωτάθλημα της S.L. 2. εκκινεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Π.Α.Ε. Χανιά είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στην Κίσσαμο του νομού Χανίων της νήσου Κρήτης, στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από την συγχώνευση του τοπικού Κισσαμικού με τον Α.Ο. Χανιά το 2017 και αγωνίζεται στη Super League 2. «Ισχυρός άνδρας» του συλλόγου είναι ο Αντώνης Ροκάκης.

 

Επιστροφή στο Καρπενήσι

Οι Χανιώτες επέλεξαν την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για την προετοιμασία τους μετά και από το 2018, διαμένοντας στο ίδιο ξενοδοχείο. Tο απόγευμα της Δευτέρας (16/8) έγινε η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους στο αθλητικό κέντρο. Να αναφερθεί πως το Karpenisi Tours του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει αναλάβει και φέτος τη μετακίνηση του συλλόγου.

 

Αρκετές και σημαντικές μεταγραφές

Στο ρόστερ των Χανίων εντάχτηκαν ήδη οι: Δημήτρης Κατσιμήτρος (24χρονος τερματοφύλακας από τον Εργοτέλη), Νίκος Σόμογλου (21χρονος τερματοφύλακας από τον Ηρακλή Ψαχνών), Φώτης Παντεκίδης (24χρονος αμυντικός από την Καβάλα), Μάριος Καψάλης (21χρονος αμυντικός από τον ΟΦ Ιεράπετρας), Απόστολος Στίκας (23χρονος αμυντικός από την Καβάλα), Λούκας Γκαστόν Κογιέτε (23χρονος Αργεντινός αμυντικός από την Ισπανική Λόρκα), Βασίλης Βογιατζής (25χρονος μέσος από τον ΟΦ Ιεράπετρας), Αλέξανδρος Μασούρας (23χρονος μέσος από τον Διαγόρα), Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης (20χρονος επιθετικός από τον Ατσαλένιο), Θοδωρής Βασιλακάκης (33χρονος μεσοεπιθετικός από τη Λαμία), Άγγελος Κόλα (21χρονος επιθετικός από την ΑΕΕΚ Σύνκα), Αντμίρ Μπαΐροβιτς (26χρονος Σουηδός επιθετικός από τη Ρουμανική Σέπσι, με αξιόλογη θητεία στον Παναιτωλικό), Γιάννης Βάρκας (23χρονος επιθετικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης) και Χρήστος Κολλάς (24χρονος επιθετικός από την Καβάλα).

Αποχώρησαν οι: Θοδωρής Λαμπίρης (24χρονος τερματοφύλακας), Γιάννης Σωτηράκος (26χρονος αμυντικός), Νίκος Ζιαμπάρης (30χρονος αμυντικός), Βασίλης Ρέντζας (29χρονος αμυντικός), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (27χρονος αμυντικός), Χρήστος Γρομητσάρης (30χρονος αμυντικός), Δημήτρης Ουνγιαλίδης (26χρονος αμυντικός), Φράνκο Λάμτσε (23χρονος αμυντικός), Βαγγέλης Ανδρέου (31χρονος αμυντικός), Φοντέ Καμαρά (23χρονος μέσος από τη Γουινέα, ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό), Νεμάνια Νίκολιτς (20χρονος Βόσνιος αμυντικός, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό), Ουσμάν Σουντουρά (26χρονος μέσος από το Μάλι), Κλόντιαν Γκίνο (27χρονος Αλβανός μέσος), Τάσος Δημητριάδης (24χρονος μέσος), Γιώργος Φέκκας (20χρονος μέσος), Θανάσης Καρτσαμπάς (24χρονος μέσος), Κώστας Πλέγας (23χρονος μέσος), Ράφαελ Ντος Σάντος Μασένα (32χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Λούκας Μπραμπίγια (26χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Νίκος Βρεττός (25χρονος επιθετικός), Δημήτρης Διαμαντόπουλος (32χρονος επιθετικός), Άκης Γιάκος (30χρονος επιθετικός) αι Πασχάλης Κάσσος (29χρονος επιθετικός).

Να σημειωθεί πως τα Χανιά δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση. 

 


Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ που παρέμειναν

Παίχτης

Θέση

Ηλικία

Χώρα

Φώτης Κουτζαβασίλης

Τερματοφύλακας

32

Ελλάδα

Αντώνης Τριανταφυλλάκης

Τερματοφύλακας

19

Ελλάδα

Άγγελος Ζιούλης

Αμυντικός

26

Ελλάδα



Ανδρέας Βασιλόγιαννης

Μέσος

29

Ελλάδα

Κώστας Παναγιωτούδης

Μέσος

26

Ελλάδα

Βασίλης Τριανταφυλλάκος

Μέσος

30

Ελλάδα

Μάρκος Μπερντίος

Μέσος

20

Ελλάδα

Κάρλος Ντάνιελ

Μέσος

26

Βραζιλία

Κλέντι Μυφτάρι

Μέσος

17

Ελλάδα

 



Με τον Νίκο Παπαδόπουλο «τιμονιέρη»

Από τον Φεβρουάριο του 2021 ο Νίκος Παπαδόπουλος βρίσκεται στον πάγκο των Κρητικών. Ο 49χρονος έχει καθοδηγήσει κατά το παρελθόν τον Θερμαϊκό Θέρμης, τη Ξάνθη, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, τον Εθνικό Άχνας, την Καβάλα, την Παναχαϊκή, τον Ηρακλή, τον ΟΦΗ, και τον Απόλλωνα. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε: Άρη, Ξάνθη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Εργοτέλη, Αγροτικό Αστέρα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κιλκισιακό και Θερμαϊκό Θέρμης. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ξάνθης και του ΟΦΗ Βαγγέλης Χοσάδας, καθώς ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Γιώργο Κόλτση.

Προπονητής φυσικής κατάστασης ο Δημήτρης Σημίτης (Πέρυσι ήταν ο Παναγιώτης Κονομάρας) και προπονητής τερματοφυλάκων ο Απόστολος Λεκίδης με συνεργάτη τον Γιάννη Γρηγοράκη. Τον ρόλο του αναλυτή έχει ο Μανώλης Βεργανελάκης, του τιμ μάνατζερ ο Γιώργος Τουλουπάκης, του ιατρού ο Γιάννης Σφυράκης, του φυσιοθεραπευτή οι: Αδάμ Μπούτζουκας, Βαγγέλης Μπαξεβανίδης και Παναγιώτης Παριωτάκης, του μασέρ ο Στέλιος Μαυριγιαννάκης, του φροντιστή οι:  Απόστολος Κουνδουράκης και Γιώργος Αποστολάκης, ενώ του υπευθύνου επικοινωνίας ο Λευτέρης Αντωνακάκης. Νέος υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο Νίκος Βαγιωνάκης (Συνοδεύει την αποστολή), ενώ παρελθόν αποτέλεσε ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης, που συνεχίζει στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

 


Τεχνικός σύμβουλος ο Αμανατίδης

Τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε ανδρική ομάδα και ακαδημίες έχει ο Γιώργος Αμανατίδης. Ο 50χρονος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων για 10 χρόνια (1993-2013), ενώ κατέγραψε 18 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος και 2 γκολ. Επιπλέον έπαιξε σε: Αστραπή Μεσοποταμίας, Απόλλωνα Καλαμαριάς, ΑΠΟΕΛ, Κέρκυρα, Εθνικό Αστέρα και Παναχαϊκή.

 


Έπαιξε με Σούδα

Στις 2 Αυγούστου άρχισε η προετοιμασία των Χανίων στο γήπεδο των Περιβολίων, ενώ το Σάββατο 14 Αυγούστου δόθηκε φιλικό «τεστ» προπονητικού χαρακτήρα με τον Άρη Σούδας.

 


Στην 5αδα τα Χανιά

Η ομάδα των Χανίων έκανε πολύ καλή πορεία και τερμάτισε στην 5η θέση μετά και τα Play Off. Είχε 42 βαθμούς (11 νίκες-9 ισοπαλίες-7 ήττες και τέρματα 22-19). Από τον πάγκο πέρασαν οι: Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Παπαδόπουλος. Με 5 γκολ ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Στο τελευταίο ματς της σαιζόν τα Χανιά κέρδισαν με 2-0 τον Διαγόρα Ρόδου, έχοντας σκόρερ τους: Σουντουρά και Μπραμπίγια. Έπαιξαν οι: Λαμπίρης, Νίκολιτς (46′ Αναστασόπουλος), Ζιούλης, Γρομητσάρης, Καμαρά, Πλέγας (70′ Μυφτάρι), Κάρλος, Σουντουρά (63′ Καρτσαμπάς), Μπραμπίγια (77′ Δημητριάδης), Βασιλόγιαννης (63′ Διαμαντόπουλος) και Κάσσος.

 


Δυνατά «τεστ»


 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Καρπενήσι οι Κρητικοί θα αγωνιστούν σε τρία φιλικά ματς: Στις 18 Αυγούστου με τη Σαντορίνη, στις 22 Αυγούστου με τη Μύκονο και στις 28 του μηνός με την Κηφισιά. Μετά την επιστροφή έχουν «κλειστεί» αγώνες με τον Εργοτέλη στις 11 Σεπτεμβρίου και την Επισκοπή στις 18/9.

 

Στην Προεδρία ο Ροκάκης

Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας των Χανίων είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Ροκάκης. Αντιπρόεδροι είναι οι: Γιώργος Ξηρουχάκης, Άρης Λυχναράς και Γιώργος Φραγκεδάκης, διευθύνων σύμβουλος ο Περικλής Τουλουπάκης, μέλη οι: Λευτέρης Μπουζάκης, Γιάννης Κακαουνάκης, Κώστας Γλεντουσάκης και Δώρα Κυριακάκη. Ο κ. Μπουζάκης και η κα Κυριακάκη είναι και οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων. Ο Αντώνης Ξεπεπαδάκης έχει τον ρόλο του υπευθύνου μάρκετινγκ και η Αργυρώ Στεφανάκη επιμελείται το γραμματειακό κομμάτι.

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος