Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μπασκετικό καμπ με την υπογραφή του Νίκου Οικονόμου


Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο τύπου:

Μία διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Νίκο Οικονόμου για να γνωρίσουν τα παιδιά της Περιφέρειας το Μπάσκετ, ένα άθλημα που εξελίσσεται συνεχώς στην χώρα μας και είναι αγαπητό από τα παιδιά. Με πάνω από 750 δηλώσεις συμμετοχής, ολοκληρώθηκε η διοργάνωση που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου με Basketball Camp έξι ημερών σε κάθε μία από τις περιοχές Καρπενήσι,  Λαμία, Άμφισσα, Λειβαδιά, Θήβα, Σχηματάρι και Χαλκίδα. Ένας μαραθώνιος 6 εβδομάδων σε 7 περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για να μεταφερθεί το μήνυμα, ότι ο αθλητισμός είναι ζωντανός. 

Από τα πανέμορφα βουνά του Καρπενησίου μέχρι τα "τρελά νερά" της Χαλκίδας, οι μικροί Στερεοελλαδίτες, γνώρισαν το Μπάσκετ μέσα από τεχνικές που τους δίδαξε η έμπειρη ομάδα προπονητών του Νίκου Οικονόμου, με ασκήσεις και παιχνίδια, μπασκετικές ιστορίες και επισκέψεις κορυφαίων καλεσμένων. 

Ονόματα όπως Ευθύμης Ρεντζιάς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Τσαρτσαρής, Σπύρος Μούρτος, Δημήτρης Μαυροεϊδής, Δήμος Ντικούδης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Παναγιώτης Φασούλας και Μέμος Ιωάννου επισκέφθηκαν τα παιδιά σε όλους τους σταθμούς της διοργάνωσης, μίλησαν στα παιδιά για τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και τους έδωσαν συμβουλές.

 

Σύμφωνα με τον Νίκο Οικονόμου:


Το "Μπάσκετ στην...Περιφέρεια" ήταν μια διοργάνωση σε συνεργασία και οργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε όλοι, να γυρίσουν τα παιδιά πίσω στα γήπεδα και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του Μπάσκετ. Το μήνυμα για την ανάγκη του αθλητισμού, αφορά κάθε παιδί ανεξάρτητα χρώματος, φυλής, θρησκείας, με κινητικές ή ψυχικές δυσκολίες  και χαίρομαι που συμμετείχαν στην διοργάνωση άτομα από ομάδα κοινωνικής Ψυχιατρικής αλλά και από την δομή φιλοξενίας προσφύγων της Θήβας. 

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και την ομάδα του που έδωσαν την δυνατότητα να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, τον Αντιπεριφερειάρχη παιδείας και αθλητισμού Κωνσταντίνο Γαλάνη για την συνεχή παρουσία και υποστήριξη του σε κάθε περιοχή που βρεθήκαμε, όλους τους Δήμους που συμπαραστάθηκαν και μας παρείχαν το κλειστό γήπεδο της περιοχής τους για τις προπονήσεις,  νερά και κολατσιό για τα παιδιά, άμεση βοήθεια σε ότι χρειάστηκε. Σημαντική ήταν η παρουσία από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που βρισκόντουσαν εκεί ώστε να υπάρχει ιατρική μέριμνα, όπως και η διενέργεια rapid test σε όλους τους συμμετέχοντες, από την Ομάδα Διαχείρισης Covid της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας. Η βοήθεια όλων ήταν ανεκτίμητη και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έζησαν μία μοναδική εμπειρία,  μαθαίνοντας Μπάσκετ σε μία καλά οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια, με την συνεργασία όλων των φορέων. 

Για εμένα και την ομάδα μου, αυτές οι 220 ώρες καθημερινών εντατικών προπονήσεων, σε πρωινά και απογευματινά τμήματα της κάθε περιοχής, μας έδωσαν την ικανοποίηση της προσφοράς γνώσεων και εμπειρίας, ενώ ζήσαμε μοναδικές στιγμές χαράς και ευχαρίστησης των παιδιών. Πιστεύω ότι δώσαμε τα απαραίτητα εφόδια στους μελλοντικούς μπασκετμπολίστες της Στερεάς Ελλάδας για να μάθουν βασικές τεχνικές και εύχομαι να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στις ομάδες της κάθε περιοχής και να εξελιχθούν στο άθλημα του Μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, κάτω από δύσκολες συνθήκες κάποιες στιγμές, με την υπομονή και σεβασμό που χρειάζεται κάθε παιδί ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί. 

Να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, που ερχόντουσαν κάθε ημέρα με ανυπομονησία να μάθουν κάτι καινούργιο και έφευγαν με χαμόγελο και ικανοποίηση. Ελπίζω η συγκεκριμένη διοργάνωση που ξεκινήσαμε φέτος με την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας, μετά από μία τόσο δύσκολη χρονιά λόγω του Covid, να γίνει θεσμός για τα παιδιά της Περιφέρειας, ώστε να έρχονται κάθε χρόνο, κοντά στον αθλητισμό και να μειώσουν την χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ο αθλητισμός είναι ζωή και υγεία.

Πηγή: www.sdna.gr

>