Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

«Ερυθρόλευκη» παρουσία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καρπενήσι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προτίμησε το Καρπενήσι ο Ολυμπιακός Βόλου. Εν όψει του πρωταθλήματος της Super League 2 οι «ερυθρόλευκοι» διαμένουν στο Casa Di Neve από την Κυριακή 22 Αυγούστου έως τις 30 του μηνός. Με προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα και ανανεωμένο ρόστερ οι Βολιώτες φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία στη νέα κατηγορία που θα συμμετάσχουν. Πέρυσι αναδείχτηκαν 4οι στον βόρειο όμιλο της Football League. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάποιο φιλικό ματς επί Ευρυτανικού εδάφος, ενώ πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0 από την Καλαμάτα.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου εδρεύει στο Βόλο, συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας και διεξάγει τους αγώνες της στο Γήπεδο της Νεάπολης , χωρητικότητας 2.500 θεατών. Τη σαιζόν 2010-2011 πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 5η θέση, η οποία τον οδήγησε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στην Ευρώπη μέσω του Γιουρόπα Λιγκ 2011–12 για πρώτη φορά στην ιστορία του, σαιζόν που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία της ομάδας, που ιδρύθηκε το 1937. Οι Βολιώτες έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν στη Γ΄ και στη Δ΄ Εθνική το Βελούχι και τη Μυρίκη, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα και από τους δυο στο Καρπενήσι. «Ισχυρός άνδρας» του συλλόγου είναι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

 

Ίδιο κατάλυμα

Οι Βολιώτες «χτίζονται» για δεύτερο συνεχόμενο Αύγουστο, διαμένοντας ξανά στο Casa Di Neve στον Άγιο Νικόλαο. Πέρυσι είχαν στην τεχνική ηγεσία τον Περικλή Αμανατίδη. Μάλιστα στο εν λόγω κατάλυμα κυματίζουν δυο σημαίες του Ολυμπιακού, με την αποστολή του συλλόγου να είναι υπερευχαριστημένη από τις παροχές του ξενώνα.  

Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι 25 ποδοσφαιριστές: Κωνσταντίνου, Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Να’ α, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν Οκάν, Βερνάρδος, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Παπακώστας, Χολέβας, Μπέικος, Ντουάρτε Βαλέντε, Χατζής, Μπράιαν Μπονανά, Ν’ Κόα, Κουντουριώτης, Οσκαρ Σιαφά, Μπάτροβιτς και Κατσούκης. Ο 23χρονος Όσκαρ Σιαφά, φορ από την Ισημερινή Γουινέα και ο 20χρονος Σαλίν Ντιαμπί, χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού τελούν υπό δοκιμή, όπως και ο μεσοεπιθετικός Μπράιαν Μπονανά.

 


Σε δυο γήπεδα

Ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποίησε αρχικά και το γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris λόγω «συνωστισμού» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, στο οποίο συνέχισε την προετοιμασία του.

 



Ποιοι ήρθαν, ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν 


 

Οι μεταγραφές των «ερυθρολεύκων» είναι οι εξής: Βούκο Βούγιοβιτς (21χρονος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας, δανεικός από τον Λεβαδειακό), Άλκης Μαρκοπουλιώτης (25χρονος αμυντικός από την Παναχαϊκή), Φίλιπ Χάσεκ (24χρονος Τσέχος μέσος από την Μποέμιανς Πράγας), Ζοζέφ Εντουάν Να΄ά (19χρονος Καμερουνέζος αμυντικός από τον Ασπρόυπυργο), Κώστας Ιβαντζίκης (21χρονος αμυντικός από τον Κεραυνό Μεγαλοχωρίου Σερρών), Ντουάρτε Βαλέντε (21χρονος Πορτογάλος μέσος από την Καρμιώτισσα της Κύπρου), Νίκος Χατζής (21χρονος μεσοεπιθετικός από τον Ηρακλή),Χρήστος Κουντουριώτης (23χρονος επιθετικός από την Κόζιτσε της Σλοβακίας), Θοδωρής Βερνάρδος (23χρονος επιθετικό από τον Αστέρα Βλαχιώτη), Οκάν Σουλεϊμάν (21χρονος επιθετικός από το Αιγάλεω), Βέλικο Μπάτροβιτς (27χρονος Μαυροβούνιος επιθετικός από την Παναχαϊκή) και Γιώργος Ξύδας (24χρονος επιθετικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα). «Κλείνει» ο Κυριάκος Ασλανίδης (19χρονος αμυντικός από τον Άρη). Παρελθόν αποτελούν τρεις αμυντικοί παρότι είχαν ανακοινωθεί και συγκεκριμένα ο 20χρονος Βασίλης Πολίτης από την Ηλιούπολη, ο 25χρονος Παναγιώτης Αρναούτογλου από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, καθώς και ο 24χρονος Νίκος Βενέτης από τον Αλμωπό Αριδαίας. Βρέθηκε στο Καρπενήσι , αλλά δεν αποκτήθηκε ο 21χρονος Σέρβος τερματοφύλακας Ιβάν Ντόκιτς. 

Παρέμειναν μόνο οι: Γκενάντι Ξενοδόχοφ (33χρονος τερματοφύλακας), Αχιλλέας Κωνσταντίνου (21χρονος τερματοφύλακας), Ιγκόρ Φιλίποβιτς (29χρονος Σέρβος αμυντικός), Χρήστος Χολέβας (29χρονος αμυντικός), Κώστας Βλάχος (21χρονος αμυντικός), Κλέβις Κόλα (28χρονος μέσος), Φίλιππος Σκοπελίτης (27χρονος μέσος), Χρήστος Κατσούκης (21χρονος μεσοεπιθετικός), Στεφάν Ν΄ Κόα (21χρονος Νιγηριανός μέσος), Γιώργος Παπακώστας (22χρονος μέσος) και Νίκος Μπέικος (22χρονος επιθετικός)

Αντίθετα αποχώρησαν οι: Γιάννης Ζάχος (18χρονος τερματοφύλακας), Γιώργος Λαδάς (22χρονος τερματοφύλακας), Δημήτρης Μπόλης (19χρονος αμυντικός), Μιχάλης Γιαννίτσης (29χρονος αμυντικός), Ζερόμ Γκιοατά (26χρονος Καμερουνέζος αμυντικός), Νίκος Μπουτζίκος (31χρονος αμυντικός), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (20χρονος αμυντικός), Θωμάς Γραικός (30χρονος αμυντικός), Πέτρος Πέλκας (18χρονος αμυντικός), Στάθης Ρόκας (36χρονος μέσος), Χρήστος Αγρόδημος (26χρονος μέσος), Τίμος Πατρώνης (20χρονος με΄σος), Στάθης Βασιλούδης (25χρονος μέσος), Ερνάν Ντα Κάμπο (27χρονος Αργεντινός μέσος), Φράνκο Κολέλα (25χρονος Αργεντινός μέσος), Αχιλλέας Μαστακούλης (25χρονος επιθετικός), Γεράσιμος Βουκελάτος (23χρονος επιθετικός), Μπρούνκο Μπαράνκο (24χρονος Αργεντινός επιθετικός), Χερμάν Ερέρα (28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός), Γιώργος Νικλητσιώτης (30χρονος επιθετικός), Στέφαν Τζούριτς (26χρονος Σέρβος επιθετικός) και Ιάσων Παπαδημητρίου (27χρονος επιθετικός).

Από την ομάδα που ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα, ελάχιστοι παίκτες συνεχίζουν, λόγω και της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ από την ΕΠΟ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ηλικιακούς περιορισμούς στις μεταγραφές.

 


Με τον έμπειρο Βαζάκα

Ο 61χρονος Γιώργος Βαζάκας βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, διάγοντας την 4η του θητεία (Η τελευταία ήταν το 2013). Έχει καθοδηγήσει κατά το παρελθόν τις εξής ομάδες: Απόλλων Σμύρνης, Χαλκηδόνα, Εθνικός Αστέρας, Κέρκυρα, Ποσειδώνας Νέων Πόρων, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πιερικός, Ιωνικός, Φωστήρας, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ηλιούπολη, Ηρακλής Ψαχνών, Αχαρναϊκός, Λαμία, Τύρναβος, Καλλονή, Πανελευσινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ασπρόπυργος, Ο.Φ. Ιεράπετρας και Αστέρας Βλαχιώτη.

Γυμναστής ανέλαβε ο Δημήτρης Μούρας, ενώ ο Λευτέρης Φούτρης είναι προπονητής τερματοφυλάκων. Βοηθός του κ. Βαζάκα είναι ο Γιώργος Λάλας.

 


Η πρώτη προπόνηση

Οι παίχτες του Βόλου πάτησαν «χορτάρι» στις 9 Αυγούστου στο γήπεδο της Νεάπολης.

 


Τερμάτισε ψηλά

Ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Football League και τον Βόρειο Όμιλο, φτάνοντας στην 4η θέση με 29 βαθμούς (9 νίκες-2 ισοπαλίες-7 ήττες και τέρματα 23-21). Την ομάδα καθοδήγησε στο πρωτάθλημα ο Στέφανος Ξηροφώτος έως τον Απρίλιο και εν συνεχεία ο Βασίλης Βούζας. Η συνεργασία με τον Περικλή Αμανατίδη είχε λυθεί από τον Σεπτέμβριο.

Στο τελευταίο ματς της σαιζόν ο Βόλος αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με τον Πιερικό. Έπαιξαν οι: Λαδάς, Πέλκας (77’ Μπόλης), Μπουτζίκος, Χολέβας (26’ λ.τρ. Ρόκας, 77’ λ.τρ. Ν’ Κόα), Φιλίποβιτς, Γκιοατά (69’ Βασιλούδης), Σκοπελίτης, Κόλα, Κατσούκης (69’ Τζούριτς), Βουκελάτος και Παπαδημητρίου. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Κλεβί Κόλα και πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα ο Ιάσων Παπαδημητρίου.

 


Φιλικό με την Καλαμάτα


 

Πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε φιλικό παιχνίδι με την Καλαμάτα στη Μαγνησία, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0.

Στο πρώτο μέρος έπαιξαν οι: Κωνσταντίνου, Σκοπελίτης, Ναά, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν, Βερνάρδος και στην επανάληψη οι: Κωνσταντίνου, Βλάχος, Αρναούτογλου, Χολέβας, Παπακώστας, Πατρώνης, Χατζής (65’ Μπουλάτοβιτς), Μπονανά (72’ Ν’ Κόα), Κουντουριώτης, Σιαφά, Ντουάρτε.

Μετά το Καρπενήσι έχουν «κλειστεί» φιλικά με τη Λάρισα και με τα Τρίκαλα.

 

«Αφεντικό» ο Τσιμπανάκος


 

Διοικητικός επικεφαλής των Βολιωτών είναι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ενώ στην Προεδρία βρίσκεται ο Σωτήρης Μαυρονάσιος. Τεχνικός Διευθυντής είναι ο Θωμάς Μακρής και διευθυντής της ΠΑΕ ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου. Το πόστο του Γενικού Αρχηγού έχει ο Λευτέρης Τασιόπουλος και του διευθυντή γραφείων ο Μίλτος Μαργαρός. Την γραμματειακή υποστήριξη ανέλαβε ο Νίκος Ευθυμίου. Απόστολος Έξαρχος και Σπύρος Σουφλάρης είναι οι οδηγοί του λεωφορείου και η Αλίκη Φωτιάδου υπεύθυνη του γραφείου τύπου. Ο κ. Τσιμπανάκος παρακολούθησε την προετοιμασία του Καρπενησίου από κοντά.

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος