Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Πέρασε με αλλαγές η Ολιστική Μελέτη από τη ΓΣ της ΕΠΟ


Με αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο, πέρασε η «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA στο Καταστατικό της ΕΠΟ στη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Κάτι που επιθυμούσε διακαώς η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία διαφωνούσε εντόνως και κάθετα με συγκεκριμένα σημεία της πρότασης που είχαν εκπονήσει οι διεθνείς συνομοσπονδίες μετά από συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.Τελικά, με την σύμφωνη γνώμη και των FIFA/UEFA, υπήρξαν τροποποιήσεις, ενώ σε ένα-δυο σημεία υποχώρησε και η ΕΠΟ.

Εν τέλει, η «Ολιστική Μελέτη» με τις τροποποιήσεις που έγιναν, πέρασε στο Καταστατικό της ομοσπονδίας με 65 ψήφους υπέρ (ήθελε τουλάχιστον 49) και… καμία κατά!Να σημειωθεί ότι οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαφώνησαν μόνο με τη διάταξη περί υποχρεωτικότητας στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τα κυριότερα σημεία που εγκρίθηκαν:

-Η Super League 2 δεν θα έχει στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ έξι ψήφους (όπως έλεγε αρχικά η Ολιστική Μελέτη), αλλά τρεις ψήφους.

-Η ΕΠΟ δέχτηκε την ίδρυση Ένωσης Διαιτητών, αλλά με μία ψήφο στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι δύο. Το ίδιο και για την Ένωση Προπονητών. Δύο ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις θα έχουν ο ΠΣΑΠ και οι γυναίκες.

-Θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Ένωσης Διαιτητών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά από το 2024 και έπειτα. Μέχρι τότε, ο εκπρόσωπος των διαιτητών δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

-Οποιαδήποτε αντικατάσταση μελών στην Ε.Ε. της ΕΠΟ θα γίνεται κανονικά από τα αναπληρωματικά μέλη και όχι υποχρεωτικά από διαιτητή ή από γυναίκα, όπως ήθελε αρχικά η Ολιστική Μελέτη.

-Οι αποφάσεις και οι ενέργειες του CEO (ή εκτελεστικού διευθυντή) της ΕΠΟ θα τελούν υπό την έγκριση του προέδρου, άρα και της Εκτελεστικής Επιτροπής και δεν θα λειτουργεί αυτόνομα και ανέλεγκτα, όπως προέβλεπε αρχικά η Ολιστική Μελέτη.

-Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα έχει αποφασιστικές εξουσίες κυρίως για αγωνιστικά θέματα, όπως για το πόσοι θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται. Τα διοικητικά θέματα θα τελούν υπό την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και εκείνα για τα οποία θα προκύπτει διαφωνία μεταξύ των δύο επαγγελματικών λιγκών.

-Για τα δικαστικά όργανα θα εγκρίνονται τα πρόσωπα που θα προτείνει η πολιτεία και δεν θα γίνεται επιλογή.

Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Γιώργος Παπαντζίμας.

Πηγή: maleviziotis.gr