Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Λάμψη «διαμαντιών» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου

Για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι η σχολή Diamonds Soccer School που εδρεύει στου Ρέντη προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, με διαμονή στο αγαπημένο της Hotel Lecadin. Το πρώτο γκρουπ αθλητών κατέφτασε το Σάββατο 21 Αυγούστου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει και το δεύτερο, με την προετοιμασία που θα έχει διάρκεια περίπου δέκα ημέρες να ολοκληρώνεται στη 1 Σεπτεμβρίου.

H ακαδημία ιδρύθηκε το 2016, ενώ έχει συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Α.Α. Ρέντη ως Diamonds Ένωση Ρέντη F.C. (7η θέση τη σαιζόν 2019-2020 στον 1ο Όμιλο, ενώ πέρυσι μέχρι τη διακοπή λόγω της πανδημίας είχε 3 νίκες και 2 ήττες). Η συνεργασία των δυο πλευρών λύθηκε στις αρχές Αυγούστου, με τους Diamonds να "κλείνουν" νέα συμφωνία με την Ελλάς Ποντίων, που αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣ Πειραιά, με στόχο τη δημιουργία μιας ακαδημίας-πρότυπο και την ενσωμάτωση στο ανδρικό τμήμα ποδοσφαιριστών του φυτωρίου. 

Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και προπονητής της σχολής είναι ο Διαμαντής Αθανασίου, πρώην διεθνής επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με παρουσία στον Παναιτωλικό, στον Ατρόμητο, στην Καβάλα, στον Εθνικό Πειραιώς, τον Πανελευσινιακό, τον Αιολικό και στην Αλκή Λάρνακας. Ο κ. Αθανασίου με σημαντική πορεία στις υποδομές επιλέχτηκε μάλιστα πέρυσι ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣ Πειραιά και συγκεκριμένα ως «εκλέκτορας» της Κ14, στοχεύοντας πάντοτε στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Συνεργάστηκε κατά το παρελθόν επίσης με το δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού (Σχολή Βάρης και σχολή Ρέντη). Είναι πλέον ο επικεφαλής και ο τεχνικός διευθυντής της α΄ ομάδας της Ελλάδος Ποντίων μετά την πρόσφατη συμφωνία.

Συνεργάτες του στους Diamonds είναι οι: Γιάννης Σωτήρχος, πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων του Ατρομήτου και του Λεβαδειακού και Νίκος Θωμαΐδης.

Η σχολή έχει διακριθεί στο εξωτερικό, με κορυφαίες διακρίσεις την πρωτιά στο Παγκόσμιο τουρνουά του Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας το 2018, καθώς και στη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ισπανία και την Αίγυπτο. Η ακαδημία διαθέτει όλα τα ηλικιακά τμήματα από Κ6 και άνω πρωταγωνιστώντας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά και αποτελώντας μια από τις ποιοτικότερες ακαδημίες ποδοσφαίρου με φιλοδοξίες και υψηλό μοντέλο εκπαίδευσης. 

 

















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος