Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Τα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν οι διαιτητές στις ΕΠΣ


Σε τοπικούς αγώνες που διοργανώνονται από τις ΕΠΣ, οι αξιωματούχοι διαιτησίας θα καταβάλλουν στις Ενώσεις το 15% των αμοιβών τους.

Η ΕΠΟ, μετά την έκταση που έλαβαν και την εύλογη ανησυχία που προκάλεσαν όσα φέρεται να είπε ο Κλάτενμπεργκ στους διαιτητές στο Καρπενήσι αναφορικά με τις συνδρομές τους στις ΕΠΣ και τα τεστ covid, κινητοποιήθηκε και προκειμένου να προλάβει την δημιουργία κινήματος “δεν πληρώνω” από τους διαιτητές, τους έστειλε μέιλ με τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν και για τη σεζόν 2020-21, με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι επί προεδρίας Γραμμένου.

«Προς Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ε.Π.Ο Αξιωματούχους-Παρατηρητές Διαιτησίας 1ης/2ης/3ης Κατηγορίας Αξιότιμες/οι Κυρίες/Κύριοι,

Σας διαβιβάζουμε παρακάτω απόσπασμα της της απόφασης 53/29.01.2021 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για θέμα που σας αφορά:

Εγκρίνεται η κατάργηση της απόδοσης ποσοστών από τους αξιωματούχους διαιτησίας στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και την αντικατάσταση τους από ετήσια συνδρομή για όλους τους αξιωματούχους διαιτησίας η οποία θα περιλαμβάνει και τα σήματα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Στα σήματα δε θα αναγράφεται το έτος επομένως δεν απαιτείται η επανέκδοσή τους κάθε σεζόν, εφεξής οι Αξιωματούχοι Διαιτησίας της 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας θα καταβάλουν στις Ε.Π.Σ. ετήσια συνδρομή, αντί του ανά αγώνα ποσοστού.

FIFA Διεθνείς διαιτητές: 1.250 ευρώ/Διεθνείς βοηθοί: 1.000 ευρώ

1η κατηγορία Διαιτητές: 1.000 ευρώ/Βοηθοί: 750 ευρώ/Παρατηρητές: 400 ευρώ

2η κατηγορία Διαιτητές: 750 ευρώ/Βοηθοί: 400 ευρώ/Παρατηρητές : 200 ευρώ

3η κατηγορία Διαιτητές: 200 ευρώ/Βοηθοί και παρατηρητές: 150 ευρώ

Οι πληρωμές προς τις ΕΠΣ θα δρομολογηθούν από τους αξιωματούχους διαιτησίας αφαιρώντας το ποσό που αντιστοιχεί στα σήματα (ανά κατηγορία) για την περίοδο 2020-2021 για τα οποία έχουν ήδη καταβάλλει τα σχετικά ποσά στις Ενώσεις.

Για όλες τις μελλοντικές αγωνιστικές περιόδους, εάν οι αμοιβές των αξιωματούχων διαιτησίας μειωθούν ή αυξηθούν στις διοργανώσεις Super League 1/Super League 2/Football League, τότε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δύναται να τροποποιήσει τα παραπάνω ποσά προκειμένου να αντικατοπτρίζονται οι τυχόν αλλαγές.

Σε τοπικούς αγώνες που διοργανώνονται από τις ΕΠΣ, οι αξιωματούχοι διαιτησίας θα καταβάλλουν στις Ενώσεις το 15% των αμοιβών τους. Εάν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει τότε η κατηγορία των διαιτητών που αγωνίζεται σε αυτό θα καταβάλει ο καθένας στην τοπική ΕΠΣ το ποσό των 50 συν το κόστος του σήματος.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Για την ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Πηγή: soccerplus.gr