Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

«Μοντάρισμα» στο Καρπενήσι και φέτος για την Α.Ε. Μυκόνου

Μετά τη Σαντορίνη, μια ακόμη Κυκλαδίτικη ομάδα της Γ΄ Εθνικής προπονείται στο Καρπενήσι. Πρόκειται για την Α.Ε. Μυκόνου, η οποία «χτίζεται» στο αθλητικό κέντρο της πόλης και διαμένει στο Lecadin από τις 17 Αυγούστου και για δέκα περίπου ημέρες. Η ΑΕΜ βρίσκεται στην πόλη μας για δεύτερο συνεχόμενο Αύγουστο. Με τεχνικό σύμβουλο τον Ευρυτάνα Σάκη Τσιώλη και προπονητή τον Θεοφύλακτο Παχατουρίδη οι Μυκονιάτες «χτίζονται» για το νέο πρωτάθλημα, μετά και την περυσινή τους παραμονή. Θα δώσουν δυο δυνατά φιλικά ματς, προτού μπουν στη «μάχη» του κυπέλλου στα τέλη του μηνός με τον Εθνικό, ενώ το πρωτάθλημα εκκινεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Αθλητική Ένωση Μυκόνου είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα το νησί της Μυκόνου. Ιδρύθηκε το 2020 και έχει χρώματα το μπλε, το γαλάζιο και το λευκό. Ως πρώτη έδρα χρησιμοποιεί το Γήπεδο Κόρφου και ως δεύτερη το Γήπεδο Άνω Μεράς.

Το καλοκαίρι του 2020, οι διοικούντες των δύο κυριότερων συλλόγων του νησιού, Α.Ο. Μυκόνου και Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου, αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο σωματείων, με σκοπό τη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής ομάδας που θα διατηρηθεί στις ανώτερες κατηγορίες της χώρας. Ο νέος σύλλογος ονομάστηκε «Αθλητική Ένωση Μυκόνου» (Α.Ε. Μυκόνου) και πήρε τη θέση της Άνω Μεράς στη Γ' Εθνική, ενώ δημιουργήθηκε και μία δεύτερη ομάδα (Α.Ε. Μυκόνου Β') που πήρε τη θέση του Α.Ο. Μυκόνου στο τοπικό πρωτάθλημα. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Αλέκος Κουκάς.

 

Δεύτερη σερί προετοιμασία

Την αποστολή, όπως αναφέρει το έγκριτο sportcuyclades.com απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπρούνο, Κέμπε, Παπαδόπουλος, Αχείμαστος, Τσιαφίτσας, Λεσάι, Μπάγιτς, Ντουσάι, Σερέπας, Κυριακίδης, Κωνσταντινίδης, Μάρκου, Παλιούρας, Σούλτσε, Διαμαντής, Ασράμ, Γκέζο, Λούλα, Κλαφουτζής, Τσελάι, Κατσικαλάκης, Ρουστέμη, Τσόπελας και Μπεσίρι. Οι 9 τελευταίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής .Πέρυσι η Μύκονος είχε προετοιμαστεί ξανά στην πόλη μας, με διαμονή στο Montana και προπονητή τον Ανδρέα Σκέντζο.  Η αποστολή έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας (16/8) στο ξενοδοχείο Lecadin.

 


Οι ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό 


 

Νέες μεταγραφές είναι οι εξής ποδοσφαιριστές: Ηλίας Διαμαντής (35χρονος τερματοφύλακας από το Ύπατο), Σάββας Κυριακίδης (34χρονος αμυντικός από τον Νέστο Χρυσούπολης), Βασίλης Μάρκου (24χρονος αμυντικός από τον ΠΑΟ Βάρδας), Βάιος Τσιαφίτσας (22χρονος μέσος από τον Π.Ο. Φήκης), Άρης Ντουσάι (23χρονος μέσος από τον Αήττητο Σπάτων), Ντέγιαν Μπάγιτς (28χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός από τον ΟΦΚ Βελιγραδίου) και Στέλιος Σερέπας (28χρονος επιθετικός από τον Αήττητο Σπάτων),

Συνεχίζουν οι: Κώστας Παλιούρας (33χρονος τερματοφύλακας), Στέφανος Παπαδόπουλος (29χρονος αμυντικός)  Παναγιώτης Αχείμαστος (30χρονος αμυντικός), Άρης Σούλτσε (21χρονος αμυντικός), Νίκος Καλτσάς (32χρονος μεσοαμυντικός), Μπλέντι Λεσάϊ (28χρονος μεσοεπιθετικός), Βασίλης Κωνσταντινίδης (35χρονος επιθετικός), Γκόρα Κέμπε (Σενεγαλέζος επιθετικός), Μπρούνο (μέσος) και Γιάννης Κατσικαλακης (20χρονος επιθετικός).

Αντίθετα αποχώρησαν οι: Χριστόφορος Σαββόπουλος (27χρονος τερματοφύλακας), Χρήστος Μπουρντένης (18χρονος τερματοφύλακας), Στρατής Σαλταμάρας (24χρονος αμυντικός), Απόστολος Μπαλωμένος(23χρονος αμυντικός), Κώστας Μπαλωμένος (20χρονος αμυντικός), Στέφανος Παπαδόπουλος (29χρονος αμυντικός), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (29χρονος αμυντικός), Φίλιππος Αλεξανδρόπουλος (29χρονος αμυντικός), Κώστας Μπανούσης (33χρονος μέσος), Χάρης Τοπάλ (21χρονος μεσος), Στέφανος Ντόγος (27χρονος μεσοεπιθετικός), Σταύρος Κουγιός (23χρονος μεσοεπιθετικός), Κώστας Κάρδαρης (30χρονος μεσοεπιθετικός), Δημήτρης Υψηλός (29χρονος επιθετικός), Γιάννης Δωματάς (29χρονος επιθετικός) και Γιάννης Καλογεράς (19χρονος επιθετικός)

 


Συνεχίζει ο Παχατουρίδης

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Θεοφύλακτος Παχατουρίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Α.Ε.Μ. Γυμναστής ανέλαβε ο  Μάκης Πούλος και προπονητής τερματοφυλάκων παρέμεινε ο Αγγελίδης Συλιστριαδης. Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Γιώργος Ανδρεαδέλης (Φυσιοθεραπευτής), Γιώργος Κουκάς και Ελτινόρ Μεζάκου (Φροντιστές).

Τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού έχουν οι: Πέτρος Γιαβρούτας (Αρχηγός αποστολής) και Μιχάλης Κουκάς.

 


Τεχνικός σύμβουλος ο Σάκης

Ο Ευρυτάνας Σάκης Τσιώλης, ένας προπονητής που έχει γράψει τη δικιά του ιστορία με έμπρακτη αγάπη στον τόπο καταγωγής του έχει το πόστο του τεχνικού συμβούλου. Ο 62χρονος πρωταθλητής Ελλάδος με τη Λάρισα ως ποδοσφαιριστής το 1988 και κυπελλούχος Ελλάδος το 1985 έχει προπονήσει κατά σειρά τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον Ναυπακτιακό Αστέρα, την Πρέβεζα, τον Πανηλειακό, τον Πανελυσινιακό, τον Πατραϊκό, την Καλαμάτα, τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, τον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Άρη, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Ξάνθη, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Παναχαϊκή και τον ΝΠΣ Βόλος. Εκτός από την ΑΕΛ φόρεσε τις φανέλες της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Ιωνικού, του Πανηλειακού και του Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ κατέγραψε τέσσερις διεθνείς συμμετοχές και ένα γκολ.

 



Ξεκίνημα στις 7 Αυγούστου

Η πρώτη προπόνηση της Μυκόνου διεξήχθη στις 7 Αυγούστου στο γήπεδο του Κόρφου.

 


Σώθηκε η Α.Ε.Μ.

Συμμετέχοντας στον 6ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής η Μύκονος κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας 8η με 10 βαθμούς (3 νίκες-1 ισοπαλία-6 ήττες και τέρματα 10-12). Πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί του Πανναξιακού για την τελευταία αγωνιστική, έχοντας ως σκόρερ τον Κωνσταντινίδη. Έπαιξαν οι:  Παλιούρας, Αχείμαστος, Κέμπε (95’ Κατσικαλάκης), Σούλτσε, Τοπάλ, Καλτσάς, Λεσάι, Κουγιός, Κωνσταντινίδης (89’  Παπαδόπουλος), Καλογεράς και Μπρούνο. Από τον πάγκο πέρασαν οι: Ανδρέας Σκέντζος και Θεοφύλακτος Παχατουρίδης. Το πρωτάθλημα ως γνωστόν διεξήχθη σε έναν μόλις γύρο, έχοντας διακοπεί για μεγάλο διάστημα (5,5 μήνες) λόγω της πανδημίας του covid-19. Τα μισά γκολ (5 από τα 10) σημείωσε ο φορ Βασίλης Κωνσταντινίδης.

 



Δυο φιλικά


 

Η ΑΕΜ θα αντιμετωπίσει σε φιλικά «τεστ» τα Χανιά την Κυριακή 22 Αυγούστου και τη Σαντορίνη τρεις ημέρες αργότερα. 

 

Ο αντίπαλος του κυπέλλου

Οι Μυκονιάτες θα υποδεχτούν τον Εθνικό Πειραιώς για την 1η φάση του κυπέλλου την Κυριακή 29/8.

 

Στην Προεδρία ο Κουκάς


 

Ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου Αλέκος Κουκάς (Φωτογραφία) είναι ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου και Αντιπρόεδροι οι: Νίκος Σαντοριναίος, Γιάννης Αναστασιάδης και Λορέντζο Φρέρης. Τα υπόλοιπα στελέχη του συλλόγου είναι οι: Έλενα Καρύγιαννη, Κωνσταντίνος Μπαστούνας, Πέτρος Σταυρακόπουλος, Ανδρέας Διονυσόπουλος, Κυριάκος Ελευθερίου και Πάρης Λιάκος.



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος