Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Εν αναμονή της 16ης ομάδας στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ για τη συγκρότηση των ομίλων


Εν αναμονή της 16ης ομάδας στη Β’ κατηγορία βρίσκεται η ΕΣΚΑΣΕ προκειμένου να μπορέσουν να συγκροτηθούν οι δύο όμιλοι της νέας σεζόν, με γεωγραφικά κριτήρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα Β’ ΕΣΚΑΣΕ έχουν όσες ομάδες συμμετείχαν και πέρυσι, καθώς το πρωτάθλημα θεωρήθηκε ως μη γενόμενο, όμως υπάρχουν ορισμένες προσθαφαιρέσεις που έφεραν ανακατατάξεις.

Και αυτό, γιατί από τις 16 ομάδες της περσινής σεζόν δεν δήλωσαν συμμετοχή η Δροσιά και ο Κύνος Λιβανατών, ενώ στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ δήλωσε συμμετοχή ο Απόλλων Χαλκίδας που επέλεξε να αγωνιστεί εκεί αντί της Α’ κατηγορίας.

Το σύνολο των ομάδων αυτή τη στιγμή παραμένει σε 15 και για να συγκροτηθούν δύο όμιλοι των 8, θα πρέπει να προστεθεί μια ακόμα ομάδα, κάτι που θα γίνει εάν προκύψει κάποια καραμπόλα από μεγαλύτερη κατηγορία (Εθνική ή τοπική) ή με την προσθήκη μιας ακόμα ομάδας από τη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο, η ΕΣΚΑΣΕ αναμένεται να στείλει ανοικτή πρόσκληση σε όλα τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας και από εκείνα που θα την αποδεχθούν, να γίνει κλήρωση ώστε να προκύψει η 16η ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σωματείο που έχει δηλώσει συμμετοχή στις τοπικές κατηγορίες, έχει περιθώριο να ανακαλέσει τη συμμετοχή του, χωρίς επιπτώσεις, μέχρι τις 16 Αυγούστου 2021, οπότε οριστικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά από αυτή την ημερομηνία.

Το σύνολο των 15 ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ έχουν ως εξής:

  1. Α.Ε. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
  2. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
  3. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  4. ΜΠΟΥΚΑΛΗ
  5. ΔΟΞΑ ΔΙΡΦΥΩΝ
  6. ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ
  7. Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ
  8. ΜΩΛΟΣ
  9. ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  10. ΑΤΛΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
  11. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ
  12. ΜΕΔΕΩΝ
  13. ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
  14. ΦΑΛΑΡΑ
  15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας

Πηγή: www.stereabasket.gr