Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Η προκήρυξη και οι κανόνες του τουρνουά foot tennis (Ποδοτέννις)


Οι διοργανωτές ενημερώνουν τις φίλες και φίλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, πως το διάστημα 4 ως 6 Αυγουστου 2021 θα διεξαχθεί στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων  το 1ο τουρνουά Foot Tennis (Ποδοτέννις) "Μάρκος Μπότσαρης". Συνδιοργανωτές είναι η Α.Ε. Καρπενησίου, Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας-Π.Ε. Ευρυτανίας, ΟΠΑΣΤΕ-Π.Ε. Ευρυτανίας, Δήμος Καρπενησίου και η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ανάλογα τις συμμετοχές, θα τοποθετηθούν ένα ή δύο γήπεδα αντίστοιχα.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

- Η συμμετοχή αφορά άνδρες και γυναίκες ανεξαιρέτως ηλικίας. Προβλέπεται ξεχωριστή διοργάνωση για τις ακαδημίες, με στόχο την προβολή του αθλήματος.

- Οι ομάδες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να φέρουν ονομασία.  Επιτρέπεται και η επωνυμία επιχείρησης ή συλλόγου, καθώς η φιλοσοφία της διοργάνωσης αλλά και η θέση που διεξάγεται, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, θα βοηθήσουν σημαντικά στην προβολή του

- Οι ομάδες θα δηλώσουν το λιγότερο δύο (2) παίκτες και το ανώτερο τέσσερις ( 4 ). Στο φύλλο αγώνα θα δηλώνονται το λιγότερο δυο παίκτες. Οι αλλαγές είναι ελεύθερες αλλά πάντα σε φυσική διακοπή του αγώνα.

- Οι προσθήκες παιχτών επιτρέπονται στις ομάδες των (2) η (3) ατόμων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές σε άλλες ομάδες.

- Ο ιματισμός θα είναι ομοιόμορφος για κάθε ομάδα και προτείνουμε να υπάρχει τυπωμένο το logo ή η επωνυμία της επιχείρησης (σημαντικό μέσο προβολής).

- Το φύλλο αγώνα αποτελεί το έντυπο εκείνο που επισημοποιεί τον αγώνα. Παίκτης που δεν δηλώθηκε, δεν μπορεί να αγωνιστεί. Μπορεί να υπάρξει προπονητής, αλλά θα βρίσκεται σε χώρο εκτός της περιμέτρου του αγωνιστικού χώρου.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

- Σε φάση ομίλων, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στα δύο (2) σετ
 Σε νοκ άουτ φάσεις, ο αγώνας ολοκληρώνεται με νικήτρια ομάδα αυτή που θα φτάσει στις τρια (3) σετ.

- Ο αγώνας χωρίζεται σε σετ των 21 πόντων. Στην ισοπαλία 20-20, ολοκληρώνεται στους 22 πόντους, στο 21-21 στους 23 κ.ο.κ.

- Αν ένας αγώνας φτάσει στο 1-1 (ή στο 2-2 στα νοκ άουτ αντίστοιχα), τότε το τελευταίο σετ ολοκληρώνεται στους 11 πόντους.

- Τρεις είναι ο μέγιστος αριθμός εναλλαγής της μπάλας μεταξύ συμπαικτών και δεν επιτρέπεται η επαφή με χέρια ή το διπλό χτύπημα από έναν παίκτη. Το φιλέ λειτουργεί ως φυσικός παράγοντας του αγώνα και στην περίπτωση που η μπάλα χτυπήσει και περάσει στο απέναντι τερέν, ο πόντος μετρά κανονικά.

- Το σερβίς γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκτός του τερέν και γίνεται με οιονδήποτε τρόπο εκτός των χεριών.  
-Δεν επιτρέπεται η διπλή επαφή παίκτη και σε κάθε υποδοχή από σέρβις αντιπαλου και αφού πρώτα η μπάλα σκάσει στο έδαφος, υποχρεούται να κάνει πάσα στον συμπαικτη  -Οι συμπαίκτες μεταξύ τους κάνουν μέχρι τρεις (3) επαφές χωρίς η μπάλα να πέσει στο έδαφος, ωστόσο μπορούν να την περάσουν στο αντίπαλο τερέν και με τη δεύτερη -Ο παίκτης μπορεί να περάσει κεφάλι ή πόδι πάνω από το φιλέ, ώστε να χτυπήσει τη μπάλα, ακόμη και να κάνει άλμα από πάνω επιστρέφοντας στο τερέν του ΑΡΚΕΙ να μην επηρεάζει την εξέλιξη του αγώνα.    -
Αθλητής που θα πετύχει άσο (δηλαδή κάνει σέρβις και πετύχει πόντο χωρίς να ακουμπήσει μπάλα ο αντίπαλος) κερδίζει δύο πόντους για την ομάδα του.                                                                                                               
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
- Οι συμμετοχές των ομάδων θα λαμβάνονται στο διάστημα από Δευτέρα  19/7 έως την Τρίτη 3/8, ημέρα της κλήρωσης στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook, στο e-mail dimkolli@hotmail.com η σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο διοργάνωσης Δημήτρη Κολλημένο (Τηλ. 6981759544).

- Το σύστημα διεξαγωγής θα ανακοινωθεί την Τρίτη 3/8 και η κλήρωση θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία ενός εκπροσώπου από κάθε ομάδα, λόγω των μέτρων κατά του Covid-19.

- Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι από τις 18.00 έως τις 23.00

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

- Αν προβλεφθούν όμιλοι για την πρώτη φάση, θα υπάρχει ένας διαιτητής σε κάθε γήπεδο. Στις νοκ άουτ φάσεις θα οριστούν δύο, ενώ θα υπάρχει επόπτης γραμμής που θα είναι επιφορτισμένος με την εναλλαγή του σκορ στον πίνακα.

ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

- Καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα υπάρχει ιατρός στον χώρο διεξαγωγής.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

- Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή, οφείλουν να προσκομίσουν πριν την έναρξη της διοργάνωσης (Τετάρτη 4/8) αρνητικό τεστ covid-19  ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι διοργανωτές οφείλουν να τηρούν λίστα όσων εισέρχονται στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος λόγω των υφιστάμενων μέτρων, θα είναι σφραγισμένος και θα εισέρχονται εντός μόνο όσοι βρίσκονται στη σχετική λίστα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΡΟΒΟΛΗ

- Η διοργάνωση έχει τη δική της σελίδα στο FB με την επωνυμία "1ο Τουρνουά Foot Tennis-Ποδοτεννις Μάρκος Μπότσαρης" . Κάθε ανακοίνωση ή ενημερωτικό, θα δημοσιεύεται και θα αποστέλλεται με δελτίο τύπου στα συνεργαζόμενα ΜΜΕ.

- Θα υπάρξει φωτογραφική κάλυψη των αγώνων και πιθανόν βίντεο με drone, ώστε να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των υποστηρικτών της διοργάνωσης.