Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Οι τοποθετήσεις Σουλιώτη και Λερογιάννη για το αθλητικό κέντρο και το Final 4 σάλας


Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» της Μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου κ. Λερογιάννης Δημήτριος, με κείμενό του απαντά σε προηγούμενες δηλώσεις του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Διοργάνωση Futsal

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου, για πρώτη φορά, στο προπονητικό κέντρο της πόλης μας φιλοξενήθηκε το Final 4 της Β’ Εθνικής κατηγορίας Futsal, με συμμετοχή και της ομάδας μας Futsal Καρπενήσι. Ένα, ούτως ή άλλως, σημαντικό αθλητικό γεγονός. Το οποίο αναδεικνυόταν σε ακόμη σημαντικότερο από τη στιγμή που η ομάδα της πόλης μας διεκδικούσε τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία (Α΄Εθνική). Το event συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε. Ευρυτανίας και τον Δήμου Καρπενησίου.

Το σύνολο της πόλης, είδε αυτή την αθλητική συνάντηση ως μέσο ανάδειξης των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής και κυρίως στον αθλητικό τουρισμό. Οι διοικούντες όμως του Δήμου εξέλαβαν, τη συγκεκριμένη δράση, ως ένα γεγονός μέσω του οποίου θα έβρισκαν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, δρώντας ως αρπακτικά. Και πιο συγκεκριμένα η φιλοξενία των ομάδων έγινε με απευθείας ανάθεση σε ξενοδοχείο, εκτός Καρπενησίου, ιδιοκτήτης του οποίου “τυχαίνει” να είναι αντιδήμαρχος!!!

Φυσικά, η διαδικασία είναι καθόλα νόμιμη. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι ταυτόχρονα και ηθική;

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει όραμα, ούτε κάποιο στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης, τώρα πλέον συμπεραίνουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες, διοικούν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ημετέρων, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και αποκλεισμού όσων δεν είναι «φίλα προσκείμενοι».

Εμείς, στην «Αλλαγή Πορείας» διαφωνούμε κάθετα, με κάθε λογική διαχείρισης που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, με πολίτες και επιχειρήσεις πρώτης και δεύτερης διαλογής.

Πιστεύουμε, από καταβολής του συνδυασμού μας, ότι τέτοιου είδους τακτικές πρέπει να χαθούν στη λήθη του παρελθόντος, καθώς σε μια σύγχρονη και δημοκρατικά δομημένη κοινωνία, θα πρέπει όλοι, είτε φυσικά πρόσωπα, είτε εταιρείες, να έχουν άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν συναλλαγές με την τοπική αυτοδιοίκηση και να έχουν ίσα δικαιώματα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες ανάληψης έργων.

Τέλος, κατά την δική μας πάγια θέση είναι ανήθικο, άνισο και εντελώς ανεπίτρεπτο, οι επιχειρήσεις των αιρετών να έχουν οικονομικές συναλλαγές με οποιαδήποτε βαθμίδα τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, στις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε, επίσημα, αίτημα με το οποίο θα ζητούμε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το πόσες φιλοξενίες ανέλαβε οικονομικά ο Δήμος και πως αυτές κατανεμήθηκαν.


Προπονητικό κέντρο

Για άλλη μια φορά, το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου έρχεται στο προσκήνιο με αρνητικό τρόπο. Αυτή τη φορά τα νέα είναι δυσάρεστα αναφορικά με τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου ύψους €2.500.000 περίπου. Η χρηματοδότηση του οποίου έχει εγκριθεί από το 2018! Μετά από μπαράζ ενστάσεων των υποψηφίων αναδόχων επιστρέψαμε ξανά στο σημείο μηδέν και σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δεν πρόκειται να δοθεί λύση πριν τον Οκτώβριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι άλλη μία χρονιά πάει χαμένη και αυτό αποτελεί το αισιόδοξο σενάριο. Αποδεικνύεται ότι στα έργα μέγιστης  σημασίας και υψηλής προτεραιότητας οι ιθύνοντες είναι ανίκανοι να βρουν  λύσεις, έχοντας μόνιμα ως δικαιολογία την γραφειοκρατία. Άλλωστε, πως είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στα μεγάλα έργα, όταν ο Δήμος μας, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε απλά ζητήματα που θα βελτίωναν σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη;

Ο ίδιος ο δήμαρχος Καρπενησίου μάλιστα, σε τοπική εφημερίδα, δήλωσε ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και αισθάνεται απογοητευμένος και ανήμπορος!! Μία δήλωση παραδοχής της ανικανότητας του Δημάρχου να αντιμετωπίσει τα σημαντικά θέματα του τόπου.

Για κανένα Δήμαρχο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή η στάση «σηκώνω τα χέρια ψηλά». Ο Δήμαρχος εκλέγεται για να δίνει λύσεις στα θέματα του Δήμου και όχι για να κάνει μια απλή διαχείριση. Επίσης, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο οι διοικούντες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να αναζητούν μόνιμα «αποδιοπομπαίους τράγους» και «εξιλαστήρια θύματα».»

 Διαβάστε την απάντηση του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη: 

 "Αδιάβαστη και ανεύθυνη η αντιπολίτευση του Δήμου Καρπενησίου.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι με μεγάλη χαρά επιζητούμε και δεχόμαστε την καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική της αντιπολίτευσης. Αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος και αυτό θα θέλαμε και εμείς για να είμαστε πιο παραγωγικοί.

Αδιάβαστη: Δεν διαβάζουν και δεν θυμούνται τις αποφάσεις που ψήφισαν. Σε ότι αφορά το έργο με τις ράμπες απαντάμε για δεύτερη φορά ότι το έργο ήταν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και η υποβολή του ψηφίστηκε ομόφωνα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 19/9/2019. Όλα τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικές αποφάσεις για να φτάσουμε στο στάδιο της δημοπράτησης του έργου.

Σε ότι αφορά την διοργάνωση του futsal ποτέ δεν κρύψαμε ότι προτεραιότητά μας είναι η συνδιοργάνωση αθλητικών event στο Δήμο Καρπενησίου. Δεν λέμε άλλωστε τυχαία ότι είμαστε η αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Εδώ η αντιπολίτευση με τη δήλωσή της αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν διαβάζει αυτά που ψηφίζει αλλά το χειρότερο είναι ότι ψεύδεται. Συγκεκριμένα η απόφαση για την διάθεση των 2000ευρώ για την συνδιοργάνωση του futsal που αφορούσε φιλοξενία (500ευρώ διαμονή σε ξενώνα στο Καρπενήσι, 500ευρώ φαγητό και 1000ευρώ μετακινήσεις) ψηφίστηκε ομόφωνα. Και καμία από αυτές τις επιχειρήσεις δεν ανήκει σε αντιδήμαρχο του Δήμου Καρπενησίου.

Ανεύθυνη: Τέλος, στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για το Προπονητικό Κέντρο είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να ζητάς από τον δήμαρχο να ανέβει στην έδρα του Δικαστηρίου και να δικάσει γρήγορα την διένεξη μεταξύ δύο εργολάβων. Είναι δικαίωμα του κάθε προμηθευτή και εργολάβου να εξαντλεί τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Η δημοτική αρχή από το 2017 έχει συντάξει μια ολόκληρη μελέτη και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου. Η διαδικασία της δημοπράτησης χωρίς καμία ευθύνη του Δήμου έχει ξεπεράσει τον έναν χρόνο. Δεν εγκαταλείπουμε κανέναν στόχο, στεναχωριόμαστε όμως που για λόγους πέρα και πάνω από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του δήμου υπάρχουν οι καθυστερήσεις.

Εξακολουθούμε να βάζουμε υψηλούς στόχους, να διεκδικούμε τα περισσότερα και να είμαστε καθημερινά δίπλα και στον τελευταίο δημότη.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου."

Πηγή: 975fm.gr (Ράδιο Καρπενήσι) evrytanikospalmos. gr (Ευρυτανικός Παλμός)