Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ράλι Ακρόπολις: Eπίσημα στο WRC και το 2022


Ο εθνικός μας αγώνας στο καλεντάρι και της επόμενης χρονιάς, μετά τις ανακοινώσεις της FIA.

Η FIA ανακοίνωσε ορισμένους από τους αγώνες που θα βρίσκονται στο πρόγραμμα του WRC το 2022, με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ήταν ήδη γνωστό πως το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει μέρος του WRC και το 2022, με την τυπική επιβεβαίωση να έρχεται σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Έπειτα από τη δεύτερη ετήσια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της FIA για το 2021, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των δύο πρώτων αγώνων της επόμενης σεζόν (Μόντε Κάρλο, Σουηδία), καθώς και ορισμένα από τα ράλι που θα βρίσκονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο την επόμενη σεζόν.

Το ενδιαφέρον για εμάς, εστιάζεται καταρχάς στο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο βρίσκεται κανονικά στο πρόγραμμα του WRC για την επόμενη χρονιά, έστω και αν η ημερομηνία του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θέλοντας να δώσει επαρκή χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη της νέας εποχής του WRC, που θα περιλαμβάνει υβριδικά κινητήρια σύνολα για την κορυφαία κατηγορία του θεσμού, η FIA έχει γνωστοποιήσει τις ημερομηνίες των δύο πρώτων αγώνων του 2022.

Η αρχή θα γίνει ως είθισται με το Ράλι Μόντε Κάρλο, στις 20-23 Ιανουαρίου, ενώ στο πρόγραμμα επιστρέφει το Ράλι Σουηδίας, στις 24-27 Φεβρουαρίου.

Από εκεί και έπειτα, ο στόχος είναι το WRC 2022 να περιλαμβάνει το πολύ 13 αγώνες.

Πέραν των Ράλι Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, η FIA επιβεβαίωσε την παρουσία στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς, για τα Ράλι Πορτογαλίας (χώμα), Ιταλίας (χώμα), Σαφάρι (χώμα), Ιαπωνίας (άσφαλτος), Ισπανίας (άσφαλτος), Εσθονίας (χώμα) και φυσικά, του δικού μας Ακρόπολις (χώμα).

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επτά προαναφερθέντων αγώνων θα οριστικοποιηθούν αργότερα, όταν και θα μάθουμε τα υπόλοιπα 4 ράλι, που θα διαμορφώσουν το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022.

Ακόμη, η Επιτροπή της FIA επισημοποίησε την ανάθεση του ρόλου Promoter για το ERC, στον τρέχοντα Promoter του WRC, Red Bull, κίνηση για την οποία σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, η ενδυνάμωση της πυραμίδας των ράλι, από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας κοινός διοργανωτής για το WRC και το ERC.

Πηγή: 4troxoi.gr