Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Στο αγαπημένο του μέρος προετοιμασίας με δυνατό ρόστερ ο ΠΑΣ Λαμία

Η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία βρίσκεται και φέτος στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στον δεύτερο γύρο και στα Play Out της περυσινής Super League 1, τερματίζοντας στη 10η θέση κατέφτασε στις 7 Ιουλίου και θα παραμείνει έως τις 16 του μηνός, διαμένοντας στο Hotel Spa Montana και κάνοντας προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Το Φθιωτικό συγκρότημα έχει καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία και φιλοδοξεί να πετύχει την εύκολη παραμονή. Ήδη έχει πραγματοποιήσει αρκετά αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις, καλύπτοντάς το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της, με τους περισσότερους βασικούς του περυσινού ρόστερ να παραμένουν.

Ο ΠΑΣ Λαμία 1964 αποτελεί αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας. Η ομάδα της Λαμίας έχει πολυετή παρουσία στις κατηγορίες της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής και είναι η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας γενικότερα στις μεγάλες κατηγορίες.

Από την περίοδο 2014-15 ο σύλλογος μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, με επίσημη επωνυμία ΠΑΣ Λαμία 1964 ΠΑΕ. Οι ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) της ομάδος αποκαλούνται «κυανόλευκοι» λόγω των χρωμάτων του συλλόγου που είναι το μπλε και το λευκό.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Εθνική (Super League). Η καλύτερη επίδοση της ομάδας, μέχρι σήμερα, στην πρώτη Εθνική Κατηγορία είναι η 7η θέση (2018-19), ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά (1971-72 & 2018-19). Θα λάβει μέρος για 5η συνεχόμενη χρονιά στη Super League 1. Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Πανουργίας Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας,  ενώ έδρα του το ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», χωρητικότητας 5.500 θέσεων.

 

Πρώτη ομάδα

Ο ΠΑΣ Λαμία είναι η πρώτη ομάδα που κατέφτασε για προετοιμασία στο Καρπενήσι το φετινό καλοκαίρι, επιλέγοντας το αγαπημένο του Montana. Η αποστολή αποτελείται από τους:   Θανάση Γκαραβέλη, Μπόγιαν Σαράνοφ, Νίκο Τρόπουλο, Βενιζέλο Πενταράκη, Λουκά Βύντρα (Φωτογραφία), Γιάννη Σκόνδρα, Ντάνιελ Αντέτζο, Ανταμ Τζανετόπουλο, Γιώργο Σαραμαντά, Κώστα Προβυδάκη, Άνχελ Μαρτίνεθ, Τάσο Καραμάνο, Λάζαρ Ρόμανιτς, Κώστα Νικολόπουλο, Νίκο Τσούκαλο, Ανέστη Βλαχομήτρο, Βασίλη Τρούμπουλο, Θανάση Μαργαρίτη, Φανή Τζανδάρη, Γκούγκα Παλαβαντισβίλι, Γκουστάβο Ταϊρόν, Βασίλη Κωστίκα, Γιώργο Μανούσο, Γιώργο Μανουσάκη, Χρήστο Ελευθεριάδη, Κρίστοφερ Νούνιες, Σάββα Γκέντσογλου και Κυριάκο Μαζουλουξή. Απουσιάζει ο Ντάνι Μπεχαράνο λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (7/7) έγινε η πρώτη προπόνηση στο αθλητικό κέντρο, με την αποστολή να υποδέχεται ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης.

 



Μεταγραφές ουσίες




Ήδη το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου έχει προχωρήσει σε αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις. Συγκεκριμένα νέα μέλη της είναι οι ακόλουθοι 9 ποδοσφαιριστές: Μπόγιαν Σαράνοφ (33χρονος Σέρβος τερματοφύλακας από την Τούρκικη Καραγκιουμρούκ, με παλαιότερη θητεία στην ομάδα), Θανάσης Γκαραβέλης (28χροονος τερματοφύλακας από τον ΝΠΣ Βόλος), Βενιζέλος Πενταράκης (21χρονος τερματοφύλακας από τον Πλατανιά), Κυριάκος Μαζουλουξής (24χρονος αμυντικός από τον Εργοτέλη), Κρίστοφερ Νούνιες (23χρονος Κοσταρικανός μέσος από την Καρταχινές της χώρας του), Σάββας Γκέντσογλου (30χρονος μέσος από την Αλ Ανταλάχ της Σαουδικής Αραβίας), Γιώργος Μανουσάκης (23χρονος επιθετικός από τον Εργοτέλη), Χρήστος Ελευθεριάδης (29χρονος επιθετικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα) και Γιώργος Μανούσος (33χρονος επιθετικός από τον Ατρόμητο). Αναμένεται να προστεθούν δυο ακόμη παίχτες στο δυναμικό.

 

Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ που παρέμειναν: 

Ποδοσφαιριστής

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Νίκος Τρόπουλος

17

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Λουκάς Βύντρα

40

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιάννης Σκόνδρας

31

Αμυντικός

Ελλάδα

Θανάσης Μαργαρίτης

24

Αμυντικός

Ελλάδα

Άνχελ Μαρτίνεθ Ορτέγκα

30

Αμυντικός

Ισπανία

Ντάνιελ Αντέτζο

31

Αμυντικός

Νιγηρία

Άνταμ Τζανετόπουλος

26

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιώργος Σαραμαντάς

29

Αμυντικός

Ελλάδα

Κωνσταντίνος Προβυδάκης

25

Αμυντικός

Ελλάδα

Γκούγκα Παλαβαντισβίλι

27

Αμυντικός

Γεωργία

Ντάνι Μπεχαράνο

27

Μέσος

Βολιβία

Φάνης Τζανδάρης

28

Μέσος

Ελλάδα

Γκουστάβο Ταϊρόν

30

Μέσος

Ισπανία

Βασίλης Τρούμπουλος

17

Μέσος

Ελλάδα

Κώστας Νικολόπουλος

19

Επιθετικός

Ελλάδα

Βασίλης Κωστίκα

22

Επιθετικός

Ελλάδα

Λαζάρ Ρόμανιτς

23

Επιθετικός

Σερβία

Ανέστης Βλαχομήτρος

20

Επιθετικός

Ελλάδα

Νίκος Τσούκαλος

29

Επιθετικός

Ελλάδα

Τάσος Καραμάνος

31

Επιθετικός

Ελλάδα

 


Ποιοι κούνησαν μαντίλι


Δεν συνεχίζουν από την περυσινή ομάδα οι: Κώστας Θεοδωρόπουλος (31χρονος τερματοφύλακας, συνεχίζει στη Λάρισα), Παναγιώτης Κατσικάς (22χρονος τερματοφύλακας), Ντεβίς Επασί (28χρονος Γάλλος τερματοφύλακας), Βαλεντίνος Βλάχος (29χρονος αμυντικός, πήγε στον Λεβαδειακό), Μάνρεκαρ Τζέιμς (27χρονος Καναδός αμυντικός, επέστρεψε στη Μίντιλαντ, ανακοινώθηκε από τη Βέιλε), Κωνσταντίνος Σταμούλης (20χρονος αμυντικός, επέστρεψε στην ΑΕΚ),  Κωνσταντίνος Μπουλούλης (27χρονος μέσος), Γκεβόργκ Γκαζαριάν (33χρονος Αρμένιος μέσος, επέστρεψε στην Α.Ε. Λεμεσού), Θοδωρής Βασιλακάκης (33χρονος μέσος), Μίλος Ντέλετιτς (27χρονος Σέρβος μέσος, επέστρεψε στην ΑΕΚ και συνεχίζει στην Ανόρθωση ως δανεικός), Αντάμα Μπα (27χρονος Μαυριτανός μέσος), Ζήσης Χατζηστραβός (21χρονος μέσος, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ), Ελμάρ Μπιάρνασον (34χρονος Ισλανδός μέσος, νέα του ομάδα η Ρέκιαβικ), Μπατσάνα Αραμπούλι (27χρονος Γεωργιανός επιθετικός) και Πίτι (40χρονος Ισπανός επιθετικός).

Κατά τη διάρκεια της σαιζόν αποχώρησαν οι: Ιμπραχίμα Νιάσε (33χρονος Σενεγαλέζος μέσος), Ανδρέας Βασιλόγιαννης (30χρονος επιθετικός), Μιγκέλ Μπιανκόνι (29χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός), Λεονάρντο Βιγιάλμπα (26χρονος Αργεντινός μέσος), Άγγελος Ζιούλης (26χρονος μέσος), Πατρίκ Μπαχανάκ (23χρονος Καμερουνέζος αμυντικός) και Χριστόφορος Καραγιάννης (21χρονος μέσος, δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα).

 

Ο «αναμορφωτής» Μιχάλης Γρηγορίου

Με τον 47χρονο Μιχάλη Γρηγορίου, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αγωνιστική «μεταμόρφωση» της ομάδας πορεύεται η Λαμία. Έχει υπάρξει προπονητής του Αγίου Δημητρίου, του Αθηναϊκού, του Φωστήρα, του Αιολικού, της Κορίνθου, του Εθνικού Πειραιώς, της Δόξας Δράμας, του Πανσερραϊκού, της Κέρκυρας, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και της Λάρισας, την οποία προπόνηση στη Super League 1 πριν αναλάβει τους Φθιωτούς.

Βοηθός του κ. Γρηγορίου είναι ο 42χρονος Πάρις Ανδράλας (Έχει αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ), γυμναστής ο Γιάννης Γεωργιάδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Φίλιππος Μπολοβίνης. Τον ρόλο του αναλυτή έχει ο Νίκος Ιωσηφίδης και του Γενικού Αρχηγού ο Γιάννης Συρογιάννης. Φυσιοθεραπευτές είναι οι: Βασίλης Κεραμιδάς, Γιάννης Κεραμιδάς, ενώ μασέρ οι Ταξιάρχης Βλάχος και Γιώργος Δημάς. Υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η Μαρία Παληαλέξη.

 


Γνώριμο δίδυμο φροντιστών

Τον Κρικελλιώτη Στέλιο Βλάχο, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Κεραυνού και επί σειρά ετών φροντιστή της ομάδας πλαισιώνει εδώ και λίγες μέρες ο Γιάννης Μπαΐκούσης, παλαιός ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων της Φραγκίστας, της Κρέντης και του Απεραντιακού. Στέλιος Βλάχος και Απόστολος Μώρης ήταν οι περυσινοί φροντιστές του ΠΑΣ.

 



Χωρίς φιλικό στο Καρπενήσι 


 

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο «τεστ» στο Καρπενήσι. Το πρώτο φιλικό της Λαμίας θα δοθεί την 25 Ιουλίου με τον Εθνικό Άχνας και θα ακολουθήσουν με: Απόλλωνα Σμύρνης (28 Ιουλίου), Παναιτωλικό (1 Αυγούστου), ΠΑΣ Γιάννινα (4 Αυγούστου), Ιωνικό (8 Αυγούστου) και Βόλο (13 Αυγούστου), όλα στο ΔΑΚ Λαμίας.

 

Η έναρξη της προετοιμασίας

Από το ΔΑΚ Λαμίας την Πέμπτη 1 Ιουλίου άρχισε η προετοιμασία των «κυανόλευκων». Ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε από τον περασμένο Ιανουάριο. Τόσο αναφορικά με την εικόνα της ομάδας, όσο και στη συγκομιδή των βαθμών. Ο στόχος φέτος είναι να μην μπλέξουμε σε σενάρια υποβιβασμού. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος και από εκεί και πέρα να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα. Να προσφέρουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή βαθμολογική θέση και από αυτή την εξέλιξη να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με όσα έγιναν πέρυσι. Σίγουρα θα πάμε για άλλες δύο μεταγραφές. Έναν εξτρέμ και ένα στόπερ.»

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας Πανουργιάς Παπαιωάννου επεσήμανε: « Η ομάδα πάντα ξεκινάει με στόχο την εύκολη παραμονή και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πέρσι είχαμε δύσκολη εκκίνηση και το διορθώσαμε στο μέσο της σεζόν. Ελπίζω φέτος να κάνουμε καλύτερο ξεκίνημα. Στόχος είναι πάντα το καλό ξεκίνημα και το καλό τελείωμα, γιατί αυτό μένει στο τέλος. Θα κάνουμε και 2-3 προσθήκες ακόμα, πριν τα φιλικά.»

 


Κλήρωση στις 19/7

Η κλήρωση της Super League 1 θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου, ενώ το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 21 Αυγούστου.

 

Εντυπωσιακό ντεμαράζ σωτηρίας

Παρότι με το τέλος του πρώτου γύρου ήταν τελευταία σε δυσμενή βαθμολογική θέση και η παραμονή φαινόταν εξαιρετικά δύσκολη, η Λαμία με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μιχάλη Γρηγορίου πέτυχε την σπουδαία ανατροπή, έφτασε στη σωτηρία της στα Play Out και μάλιστα σχετικά άνετα όπως εξελίχτηκε η σαιζόν. Συνολικά τερμάτισε 10η με 35 βαθμούς (8 νίκες-11 ισοπαλίες-14 ήττες και τέρματα 21-42, +8 από την τελευταία θέση και +7 από την προτελευταία), ενώ στην κανονική διάρκεια ήταν 11η με 23 πόντους. MVP της ομάδας ήταν ο Μπατσάνα Αραμπούλι, που αποτελεί παρελθόν, πρώτος σε συμμετοχές με 31 ο Ντανιέλ Αντέτζο και πρώτος σκόρερ με 6 γκολ ο Μίλος Ντέλετιτς.

Συνεπώς, θα λάβει μέρος για 5η συνεχόμενη σαιζόν στη Super League 1.  Πριν τον κ. Γρηγορίου από τον πάγκο πέρασαν οι: Γιώργος Πετράκης και Μπάμπης Τεννές.

 



Εγγύηση ο Πανουργιάς


 

Τα διοικητικά ηνία του ΠΑΣ Λαμία βρίσκονται επί σειρά ετών στον Πανουργιά Παπαϊωάννου, που έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαία πράγματα ως «τιμονιέρης» του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Λαμιώτες θα λάβουν μέρος στη μεγάλη κατηγορία για 5η συνεχόμενη σαιζόν, πετυχαίνοντας την καθιέρωση τους.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Γιώργος Ποντικάς (Πρόεδρος), , Θεοδόσης Τσικνής (Αντιπρόεδρος& Διευθύνων Σύμβουλος), Χρήστος Νίκλας(Αντιπρόεδρος& Οικονομικός Διευθυντής) και Δημήτρης Κυρίτσης (Μέλος)

 
































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος