Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Στο γειτονικό Καρπενήσι και φέτος ο Παναιτωλικός

Στο μόνιμο μέρος προετοιμασίας του βρίσκεται και φέτος ο Παναιτωλικός, που προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και διαμένει σταθερά στο ξενοδοχείο Montana από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Τα «καναρίνια» του Γιάννη Αναστασίου θέλουν να αποφύγουν τις περυσινές περιπέτειες και να επανέλθουν σε υψηλότερα βαθμολογικά «σκαλοπάτια».

Συγκεκριμένα, στο προηγούμενο πρωτάθλημα οι Αγρινιώτες τερμάτισαν προτελευταίοι και κατάφεραν στο μπαράζ με τη Ξάνθη να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Συνεπώς θα παίξουν στη Super League 1 για 9η συνεχόμενη σαιζόν, έχοντας ήδη ανακοινώσει την απόκτηση έξι ποδοσφαιριστών. Το πρώτο φιλικό σε Ευρυτανικό έδαφος θα δοθεί με τον Αίολο, ενώ θα ακολουθήσουν δυο στη Λαμία με την τοπική ομάδα και τον ΝΠΣ Βόλος.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ.  με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΕ Παναιτωλικός είναι ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1926 και αποτελεί τμήμα του αθλητικού σωματείου «Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος».

Η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο ιδιόκτητο γήπεδο του συλλόγου, χωρητικότητας 5.230 θεατών. Ιδιοκτήτης είναι ο Φώτης Κωστούλας. Κορυφαία θέση που έχει κατακτήσει στη μεγάλη κατηγορία είναι η 8η (2013-2014).

 

Μόνιμος προορισμός

Το δεύτερο «σπίτι» των Αγρινιωτών είναι το Καρπενήσι, καθώς κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες προετοιμασίες έχουν πραγματοποιήσει στη γειτονική πόλη. Στην αποστολή ο Γιάννης Αναστασίου συμπεριέλαβε τους: Βέργο, Βργκοτς, Καββαδία, Καρέλη, Κοντογιάννη, Κορνέλιους, Λιάβα, Λούι, Μαλή, Μελίσσα, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Μπελεβώνη Ε., Μπελεβώνη Χ., Ντουάρτε, Παρδαλό, Περέιρα, Ροντρίγκες, Σκιαδά, Σκόνδρα, Τσιγγάρα, Φυτόπουλο και Χουχούμη. Εκτός έμειναν όσοι δεν υπολογίζονται (Τσότσαλιτς, Μανθάτης, Καρασαλίδης), ενώ ο Ντίας έφτασε τη Δευτέρα Αγρίνιο, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και το απόγευμα αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή. Κάτι ανάλογο θα συμβεί με τον Φλόρες τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους έγινε τη Δευτέρα (26/7) στις 7 στο αθλητικό κέντρο (βοηθητικό γήπεδο).

 


Οι προσθαφαιρέσεις




 

Ο Παναιτωλικός έχει εντάξει στο δυναμικό του, τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Ντιέγκο Ροντρίγκες (32χρονος Αργεντινός τερματοφύλακας από την Ντεφένσα), Μπράνκο Βργκοτς (32χρονος Κροάτης αμυντικός από την Ανόρθωση), Διαμαντής Χουχούμης (26χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Μπράιαν Λούι (32χρονος Αργεντινός αμυντικός από την Πλατένσε) με παλαιότερη παρουσία στον Αστέρα Τρίπολης, Ντέρεκ Κορνέλιους (24χρονος Καναδός μέσος, δανεικός από το Βανκούβερ) και Ντέιμπι Φλόρες (25χρονος μέσος από την Ονδούρα, αγωνιζόταν στην Ολίμπια)

Αντίθετα αποχώρησαν οι: Κρίστοφερ Κνετ (31χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας), Χρήστος Καλαντζής (21χρονος τερματοφύλακας), Μανώλης Τζανακάκης (29χρονος αμυντικός), Αλέξανδρος Παρράς (23χρονος αμυντικός, συνεχίζει στην ΑΕΚ), Πάολο Μεντίνα (22χρονος Μεξικανός αμυντικός), Απόστολος Κωνσταντόπουλος (19χρονος αμυντικός, που μεταγράφηκε στη Βέλγικη Μπέρσχοτ), Βάντερσον Σκαρντοβέλι (36χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός), Ντάλσιο (25χρονος Πορτογάλος μέσος), Γκρέγκορι Αριγίμπι (26χρονος Νιγηριανός μέσος), Φράνκο Μάζουρεκ (28χρονος Αργεντινός μέσος), Χοακίν Αρσούρα (28χρονος Αργεντινός μέσος), Αιμέν Ταχάρ (32χρονος Αλγερινός μέσος), Ντεβίλ Εντινγκά (33χρονος Κογκολέζος μέσος), Αντόνιο Γιάκολις (29χρονος Κροάτης μέσος), Νικολάς Ματσόλα (31χρονος Αργεντινός επιθετικός) και Μοχάμεντ Ρέζα Αζάντι (22χρονος Ιρανός επιθετικός). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποχώρησαν οι: Χουάν Άλβαρες(23χρονος Αργεντινός μέσος) και Λουίς Μοσκέρα (22χρονος Κολομβιανός μέσος).

Στην αποστολή δεν συμμετέχουν οι: Έντιν Τσότσαλιτς(33χρονος Βόσνιος αμυντικός), Αριστοτέλης Καρασαλίδης(30χρονος αμυντικός) και Γιώργος Μανθάτης(24χρονος μέσος), που αναμένεται να αποχωρήσουν.

Δανεικοί είχαν παραχωρηθεί οι: Βαγγέλης Κοντογιάννης (19χρονος τερματοφύλακας στον Διαγόρα), Μιχάλης Παρδαλός (20χρονος τερματοφύλακας στον Παναγρινιακό), Στάθης Μπελεβώνης (23χρονος αμυντικός στη Δόξα Δράμας), Δημήτρης Γιαννιώτης (22χρονος αμυντικός στην Επισκοπή), Γεράσιμος Μπακαδήμας (19χρονος αμυντικός στην Α.Ε. Μεσολογγίου), Δημήτρης Φυτόπουλος (21χρονος μέσος στη Δόξα Δράμας), Δημήτρης Νταλακούρας (22χρονος μέσος στην Α.Ε. Καραϊσκάκης), Χρήστος Μπελεβώνης (19χρονος επιθετικός στην Α.Ε. Καραϊσκάκης), Αλέξανδρος Καββαδίας (21χρονος επιθετικός στην Καλλιθέα) και Φώτης Καρατσόλης (19χρονος επιθετικός στην Α.Ε. Μεσολογγίου). Κοντογιάννης, Παρδαλός, Φυτόπουλος, Μπελεβώνης Σ. Μπελεβώνης Χ. και Καββαδίας σμμετέχουν στην αποστολή του Καρπενησίου. 


 

Οι ποδοσφαιριστές από την περυσινή ομάδα που συνεχίζουν:

Παίχτης

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Νίκος Μελίσσας28ΤερματοφύλακαςΕλλάδα

Αλέξανδρος Μαλής

24

Αμυντικός

Ελλάδα

Βασίλης Σκιαδάς

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Γιώργος Λιάβας

20

Αμυντικός

Ελλάδα

Ελίας Περέιρα

22

Αμυντικός

Αργεντινή

Άγγελος Τσιγγάρας

22

Μέσος

Ελλάδα

Φρεντερίκο Ντουάρτε

22

Μέσος

Πορτογαλία

Χαβιέρ Μεντόσα

29

Μέσος

Αργεντινή

Χόρχε Ντίας

32

Μέσος

Ουρουγουάη



Έλντερ Μπαρμπόσα

34

Επιθετικός

Πορτογαλία

Νίκος Βέργος

25

Επιθετικός

Ελλάδα

Νίκος Καρέλης

29

Επιθετικός

Ελλάδα

Σπύρος Σκόνδρας

20

Επιθετικός

Ελλάδα

 



Στο «τιμόνι» ο Αναστασίου

Στο πρόσωπο του 48χρονου Γιάννη Αναστασίου βρήκε τον νέο του προπονητή ο Παναιτωλικός. Μετά από μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα σε Ελλάδα (Πρέβεζα, Εθνικός Πειραιώς ΟΦΗ) και εξωτερικό (Άντερλεχτ, Ρόντα, Άγιαξ, Σπάρτα Ρότερνταμ), όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ολλανδίας, όπως και το πρωτάθλημα Βελγίου, εργάστηκε ως προπονητής στον Παναθηναϊκό (κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας), τη Ρόντα, την Κόρτραϊκ, την Ομόνοια και τον Ατρόμητο. Βοηθός του είναι ο Άγγλος Στιβ Ρούτερ, καθώς και ο Γιώργος Λαγκαδίτης, ενώ ο Κώστας Παγανιάς προπονεί τους τερματοφύλακες. Τον ρόλο του προπονητή φυσικής κατάστασης έχει ο Κώστας Κωνσταντόπουλος.

Τις ιατρικές υπηρεσίες του προσφέρει ο Γρηγόρης Ζήσης και του φυσιοθεραπευτή ο Αλέξανδρος Ελ Μπάνα (Αποχώρησε ο Χρήστος Ρούσσης). Νίκος Μπαρμπάκης από το πόστο του φροντιστή και Χρήστος Στούμπος από του διευθυντή επικοινωνίας προσφέρουν για αρκετά χρόνια στον σύλλογο.

Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο παλαιός αρχηγός του Μάκης Μπελεβώνης και Γενικός αρχηγός ο βετεράνος φορ Χρήστος Κουτσοσπύρος.  

 



Σώθηκε στο «τσακ»

Στα μπαράζ με τη Ξάνθη σώθηκε ο προτελευταίος (13ος) Παναιτωλικός. Ηττήθηκε στο πρώτο εκτός έδρας ματς με 2-1, ωστόσο στον επαναληπτικό του Αγρινίου κέρδισε με 1-0 χάρης σε γκολ του Νίκου Βέργου και κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Οι Αιτωλοακαρνάνες είχαν απολογισμό σε κανονική διάρκεια και Play Off 28 βαθμούς (6 νίκες-10 ισοπαλίες-17 ήττες και τέρματα 20-44). MVP ψηφίστηκε ο τερματοφύλακας Κρίστοφερ Κνετ.

Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο προπονητής της ομάδας τη μεγαλύτερη διάρκεια της σαιζόν, αντικαθιστώντας τον Μάκη Χάβο τον Νοέμβριο.

 



Η «πρώτη» για τα «καναρίνια»

Σε κλίμα αισιοδοξίας στο Emileon τη 1 Ιουλίου ο Παναιτωλικός άρχισε την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε φιλικό που έδωσε με την Κ19 επικράτησε με 2-0, έχοντας ως σκόρερ τους: Βέργο και Καββαδία.

 


Φιλικό με Αίολο


 

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου οι Αγρινιώτες θα παίξουν στο Καρπενήσι με τον Αίολο. Ενδιάμεσα της προετοιμασίας του Καρπενησίου θα κατέβουν στη Λαμία, για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό ΠΑΣ (1 Αυγούστου) και τον ΝΠΣ Βόλος (3 Αυγούστου). Ύστερα από την επιστροφή της ομάδας στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας με το  ΠΑΣ Γιάννινα στις 8 Αυγούστου και με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στις 12 Αυγούστου. Για τις 14 Αυγούστου έχει «κλειστεί» εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

 

«Ηγέτης» ο Κωστούλας

Ασφάλεια στην ομάδα εμπνέει η παρουσία του επί σειρά ετών μεγαλομετόχου Φώτη Κωστούλα, που έχει καθιερώσει τον σύλλογο στα «σαλόνια». Τη διοίκηση του συλλόγου αποτελούν οι: Γεράσιμος Μπελεβώνης (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Θωμάς Σπύρου (Αντιπρόεδρος), Κώστας Τάκος, Γιώργος Σωτηρόπουλος (Μέλη) και Παναγιώτης Στεργίου (Εκπρόσωπος ερασιτέχνη).

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος