Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Προπονείται στην Ευρυτανία ο Λεβαδειακός με το βλέμμα στην άνοδο

Η ομάδα του Λεβαδειακού διεξάγει προετοιμασία στο Καρπενήσι, ύστερα από απουσία ενός έτους. Οι «πράσινοι» επέλεξαν στο ξενοδοχείο Αvaris και προπονούνται στις εγκαταστάσεις του από τις 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου. Το συγκρότημα της Βοιωτίας έχει ως νέο προπονητή τον Γιάννη Ταουσιάνη. Οι Στερεολλαδίτες θα συμμετάσχουν στη Super League 2 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χάνοντας πέρυσι την άνοδο την τελευταία αγωνιστική των Play Off. Πολύτιμο μέλος της ομάδας είναι ένας Ευρυτάνας και συγκεκριμένα ο Πάνος Λιάγκας, που «δεσπόζει» στο κέντρο της άμυνας. Στο μεταγραφικό κομμάτι έχουν ανακοινωθεί ήδη πέντε ποδοσφαιριστές, ενώ το πρώτο φιλικό θα γίνει στις 5 Αυγούστου με τη Λάρισα.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς. Η έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και τα χρώματά του το πράσινο, το λευκό και το μπλε. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης» χωρητικότητας 8.000 θεατών. Από το 2005 λαμβάνει μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με την επωνυμία Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ΠΑΕ. Ιδιοκτήτες του είναι οι Ανδρέας και Κωνσταντίνος Κολοκυθάς. Υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, αποτελεί η 7η, την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

 

Επιστροφή στο Καρπενήσι

Οι Βοιωτοί επέστρεψαν για προετοιμασία στο Καρπενήσι μετά από ένα έτος. Η τελευταίας τους προετοιμασία στην πόλη μας διεξήχθη το 2019 με προπονητή τον Δημήτρη Σπανό. Συμμετέχουν 23 ποδοσφαιριστές στην αποστολή,  με την «πρώτη» στο Καρπενήσι να διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής (25/7) στις εγκαταστάσεις του Avaris. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Ζησόπουλος, μαζί με τον Β΄ Αντιπρόεδρο Λάμπρο Μπαλόκα συνοδεύουν την αποστολή.

 

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και οι αποχωρήσεις

  

Οι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν ο Λεβαδειακός έως τώρα είναι οι ακόλουθοι 5: Βαλεντίνος Βλάχος (29χρονος αμυντικός από τη Λαμία), Στέφεν Χάμοντ (25χρονος Γκανέζος μέσος από τη Δόξα Δράμας), Χρήστος Αλμπάνης (22χρονος ακραίος επιθετικός από τα Τρίκαλα), Θοδωρής Τσιριγώτης (21χρονος επιθετικός από την Επισκοπή) και Κωνσταντίνος Δούμτσιος (24χρονος επιθετικός από την Α.Ε. Καραϊσκάκης). Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται δυο ακόμη ¨"εντεκαδάτοι" ποδοσφαιριστές.

Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι: Βούκο Βούγιοβιτς (21χρονος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας), Ορέστης Μένκα (28χρονος Αλβανός τερματοφύλακας), Γιώργος Μύγας (27χρονος αμυντικός, πήγε στον Ιωνικό), Στέργιος Δημόπουλος (31χρονος αμυντικός, νέο μέλος της Βέροιας), Ζήσης Καραχάλιος (Φωτογραφία, 25χρονος μέσος, συνεχίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα), Μιγκέλ Μπιανκόνι (29χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που εντάχτηκε στην Καλαμάτα), Χρήστος Τζιώρας (31χρονος επιθετικός, μετακινήθηκε στη Νίκη Βόλου), Ουρλίχ Ενομό (25χρονος Γάλλος επιθετικός) και Παναγιώτης Συμελίδης (29χρονος επιθετικός, βρίσκεται στο Καρπενήσι με τη νέα του ομάδα την ΑΕΛ). Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των: Βαγγέλη Θεοχάρη (23χρονος αμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Γιώργου Μαρίνου (21χρονος μεσοεπιθετικός από τον Ολυμπιακό), Ιωάννη Κωστή (21χρονος μέσος από τον Ολυμπιακό), Αντώνη Γαϊτανίδη (21χρονος επιθετικός από τον ΠΑΟΚ). Κατά τη διάρκεια της περιόδου είχαν αποχωρήσει οι: Νέστορας Γκέκας (26χρονος τερματοφύλακας), Γιώργος Κάκκο (24χρονος Αλβανός μέσος) και Νέτο Μαρκολίνο (25χρονος Βραζιλιάνος μέσος).

Στην αποστολή συμμετέχουν και οι: Σεραφείμ Μανιώτης (21χρονος μέσος έπαιξε πέρυσι στον Λεβαδειακό ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και συνέχισε στον Ιάλυσο), Λάμπρος Τσιώλης (19χρονος μέσος, που ήταν δανεικός στον Αμβρυσσέα Διστόμου) και Θάνος Πιτσόλης (22χρονος αμυντικός, που είχε δοθεί δανεικός στον Αμβρυσσέα Διστόμου)

 


Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ

Παίχτης

Ηλικία

Θέση

Χώρα

Γιώργος Αγγελόπουλος

24

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Στέφαν Στογιάνοβιτς

24

Τερματοφύλακας

Σερβία

Παναγιώτης Μπέσσης

21

Τερματοφύλακας

Ελλάδα

Θέμης Τζημόπουλος

34

Αμυντικός

Ελλάδα

Μάριος Βήχος

22

Αμυντικός

Ελλάδα

Παναγιώτης Λιάγκας

22

Αμυντικός

Ελλάδα

Σταύρος Παναγιώτου

28

Αμυντικός

Ελλάδα

Τριαντάφυλλος Τσάπρας

19

Αμυντικός

Ελλάδα

Αλφρέδο Μεχία

31

Μέσος

Ονδούρα

Γιώργος Νίκας

21

Μέσος

Ελλάδα

Εμάνουελ Κονέ

34

Μέσος

Ακτή Ελεφαντοστού

Νίλι Περντόμο

27

Μέσος

Ισπανία

Ροντρίγκο Φιγκειρέδο

25

Μέσος

Βραζιλία

Τηλέμαχος Καραμπάς

20

Μέσος

Ελλάδα

Λούκας Πολέτο

26

Επιθετικός

Βραζιλία

Νέστορας Μυτίδης

30

Επιθετικός

Κύπρος

 


 

Νέος προπονητής

Στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ο 49χρονος προπονητής βρισκόταν την τελευταία διετία στον πάγκο του Εργοτέλη. Έχει καθοδηγήσει τον ΠΑΣ Μινωική Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον Γιούχτα, τον Ρούβα, τον Αιολικό και την Καβάλα, ενώ έχει υπάρξει βοηθός προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον ΟΦΗ και στον Πανθρακικό.

Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Χρήστος Τσιακίρης, Γιώργος Γουνελάς (Βοηθοί προπονητές), Παναγιώτης Τσιουμπρής (Γυμναστής) και Κώστας Τόσκας (Προπονητής τερματοφυλάκων). Μασέρ είναι ο Γρηγόρης Ιωάννου και φυσιοθεραπευτές οι: Νίκος Νικολάου και Γιώργος Μελετίου. Φροντιστές είναι οι: Δημήτρης Παπαδάς και Ντίνκο Ντίνκοβ, ενώ οδηγός λεωφορείου ο Γιώργος Κομπότης.

Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο Γιώργος Ζησόπουλος, που ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Λεβαδειακό, έχοντας σημαντική θητεία στη Super League.

 


Ο «δικός μας» Πάνος Λιάγκας


 

Βασικό στέλεχος του Λεβαδειακού είναι ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Ο 22χρονος φορά τα χρώματα των «πράσινων» για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στο περυσινό πρωτάθλημα σε 21 συμμετοχές, σημείωσε 2 γκολ, εκ των οποίων το ένα με εκπληκτικό τακουνάκι-λόμπα. Ο ικανότατος αμυντικός κατά το παρελθόν έπαιξε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, στη Μυρίκη, στον ΑΠΟΚ και στην Κ19 του Λεβαδειακού. Μάλιστα τη σαιζόν 2018-2019 αγωνίστηκε στη Super League 1.

 


Ένα φιλικό στο Καρπενήσι 


 

Το πρώτο φιλικό «τεστ» για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη θα δοθεί με τη Λάρισα την Πέμπτη 5 Αυγούστου.

 

Χάθηκε στο φινάλε

Στο «κόλπο» της ανόδου βρισκόταν ο Λεβαδειακός μέχρι την τελευταία αγωνιστική των Play Off, ωστόσο η εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Ξάνθη έστειλε τον Ιωνικό απευθείας στη Super League 1 και τους «ακρίτες» σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Οι Στερεοελλαδίτες τερμάτισαν τελικά στην 3η θέση μετά τη λήξη των Play off ανόδου με 50 βαθμούς (Ο Ιωνικός είχε 52 και η Ξάνθη 52). Είχαν συνολικό απολογισμό σε κανονική διάρκεια και Play Off 14 νίκες-8 ισοπαλίες-5 ήττες και τέρματα 42-16. Από τον πάγκο της ομάδας πέρασαν οι: Σωτήρης Αντωνίου, Τζουζέπε Σανίνο και Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Πρώτος σκόρερ με 6 γκολ ήταν ο Μιγκέλ Μπιανκόνι και ακολούθησαν με 5 οι: Νέστορας Μυτίδης και Λούκας Πολέτο. Ο τελευταίος ήταν και ο πρώτος σε συμμετοχές με 27 συνολικά.

 



Έναρξη στο στάδιο

Η προετοιμασία των «πράσινων» εκκίνησε την Τρίτη 20 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, το οποίο ονομάστηκε την ίδια ημέρα σε «Λάμπρος Κατσώνης».

 


Οι ιδιοκτήτες 

Ιδιοκτήτες της ΑΠΟ Λεβαδειακός ΠΑΕ είναι ο Ανδρέας Κολοκυθάς με 59,93% των μετοχών και ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς με 10,60. Η μεταβίβαση των μετοχών έγινε το 2018 από τον επί σειρά μεγαλομέτοχο Γιάννη Κομπότη στον γαμπρό και ανιψιό του αντίστοιχα. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Δημήτρης Παντίσκος (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς(Α΄ Αντιπρόεδρος), Λάμπρος Μπαλόκας(Β΄ Αντιπρόεδρος), Γεώργιος Τσαμπής, Παναγιώτα Κυριαζή, Μαρία Σιαμπάνη και Λουκάς Κουτριάρης(Μέλη).

 


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος