Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Αλέξης Κούγιας: «Το Καρπενήσι γίνεται μέρα με τη μέρα και καλύτερο»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα μίνι συνέντευξη μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ταξίδεψε στο Καρπενήσι την Τετάρτη 28 Ιουλίου με αφορμή το φιλικό της ομάδας του με τον Εθνικό Άχνας, που έληξε ισόπαλο με 0-0. O γνωστός ποινικολόγος και έμπειρος ποδοσφαιρικός παράγοντας  αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για την πόλη του Καρπενησίου. Η Λάρισα του Κώστα Φραντζέσκου που θα αγωνίζεται στη Super League 2 να τονιστεί διαμένει στο Lecadin  και προπονείται στο αθλητικό κέντρο (26 Ιουλίου-8 Αυγούστου).

 

Ο κ. Κούγιας μας δήλωσε τα ακόλουθα:

Για την επιλογή της προετοιμασίας του Καρπενησίου: «Χρόνια ολόκληρα με όσες ομάδες ήμουν ιδιοκτήτης ξέρετε πολύ καλά ότι ερχόμουν στο Καρπενήσι και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και με την Παναχαϊκή και με την ΑΕΛ χρόνια. Μια χρονιά δεν ήρθαμε πέρυσι και υποβιβαστήκαμε με ό,τι αυτό σημαίνει.»

Για την πόλη του Καρπενησίου: «Το Καρπενήσι μέρα με τη μέρα που το βλέπω γίνεται καλύτερο στις λεπτομέρειες. Αυτός ο καινούργιος χώρος αναψυχής, το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων με εντυπωσίασε, δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ σε καμία πόλη της Ελλάδας. Είδα μικρά παιδιά να παίζουν με τους γονείς τους, τις μητέρες τους, είδα ευτυχισμένα άτομα. Στην πλατεία όταν πηγαίνω βλέπω ωραίους ανθρώπους. Η μόνη ατυχία είναι ότι τώρα που άλλαξε το εφετείο και υπάγεται στη Λαμία, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλες δίκες στο Καρπενήσι. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου όλες τις μεγάλες δίκες, τα εγκλήματα που γινόντουσαν στην Αθήνα, τα δικάζαμε όλα στο Καρπενήσι, όλα τα μικτά ορκωτά. Έχουν περάσει από το Καρπενήσι πολύ μεγάλοι δικαστές του Αρείου Πάγου. Θυμάμαι χρόνια ολόκληρα με μεγάλη προσδοκία, με τον παλαιό δρόμο, με χιόνια να περνάμε πολύ ωραία. Εύχομαι να περάσει αυτή η ταλαιπωρία και να δούμε το Καρπενήσι πάλι γεμάτο και τον χειμώνα, να μην έχει δωμάτιο να μείνει κάποιος.»

Για τον νέο κόμβο έξω από τη Λαμία: «Το είδα αυτό το κομμάτι έξω από τη Λαμία, είναι εξαιρετικό, διευκολύνει πάρα πολύ και μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο εθνικός δρόμος θα είναι βόλτα για εμάς. Η Λαμία από την Αθήνα με ένα καλό αυτοκίνητο είναι 1 ώρα και ένα 15αρτο και στην καλύτερη περίπτωση θα είσαι σε 2 ώρες από την Αθήνα. Αυτό θα ωφελήσει πάρα πολύ το Καρπενήσι.»

Για το ξενοδοχείο: «Το ξενοδοχείο, το Lecadin είναι ίδιο για εμάς εδώ και χρόνια. Οι άνθρωποι του μας κάνουν να νιώθουμε σαν το σπίτι μας, το σέρβις είναι φανταστικό, το φαγητό πολύ ωραίο και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία.»

Για τα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου: «Τα γήπεδα είναι καταπληκτικά, καλύτερα από κάθε άλλη φορά.»

Για την ΑΕΛ 2021-2022: «Είναι μια καινούργια ΑΕΛ. Έχουμε 35 ποδοσφαιριστές και για πρώτη φορά έχουμε 29 Έλληνες και 6 ξένους. Η φιλοσοφία είναι ότι όποιος ξένος έρχεται θα πρέπει να μάθει Ελληνικά, ενώ πέρυσι είχαμε 28 ξένους, έπρεπε οι λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές να μάθουν Αγγλικά ή οποιαδήποτε, άλλη γλώσσα, όπως Σέρβικα. Ο προηγούμενος προπονητής μας, ο Γρηγορίου μας κατέστρεψε. Μας έφερε ποδοσφαιριστές από κάθε καρυδιάς καρύδι, από την Βραζιλία, από την Αίγυπτο, από τη Φινλανδία, από τη Ρουμανία από παντού, τους πληρώσαμε χρυσούς ένα εκατομμύριο και πέσαμε. Τα διορθώνουμε όλα φέτος, έχω εμπιστευτεί την ομάδα στον Τάκη Παραφέστα ως Γενικό Διευθυντή, τους βοηθούς Μιχάλη Ζιώγα και Ηλία Κώτσιο και τον προπονητή μας τον Κώστα Φραντζέσκο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και το δείγμα με τον Εθνικό Άχνας, μια εξαιρετική ομάδα που είναι έτοιμη και πρωταγωνιστεί στο Κυπριακό πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό, φάνηκε ότι δεν είχαμε καμία διαφορά και ότι ήμασταν και μια ταχύτητα πάνω σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, με νέα παιδιά που γυαλίζει το μάτι τους.»