Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Τέσσερις οι αγαπημένοι προορισμοί του “Άγιαξ της Ηπείρου”


Τέσσερις είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του ΠΑΣ για προετοιμασία τα είκοσι τελευταία χρόνια. Το Καρπενήσι, το Μέτσοβο, το Ελατοχώρι Πιερίας και τα Τρία Πέντε Πηγάδια, εκεί όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες. Το 2002 στην Α’ Εθνική με προπονητή τον Βασίλη Παπαχρήστου επιλέχθηκε το Μέτσοβο για προετοιμασία. Τις ανάγκες κάλυπτε το γήπεδο της τοπικής ομάδας. Το ίδιο και την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική με τον Σουηδό τεχνικό Μπο Πέτερσον. Το 2004 η κατάσταση στον ΠΑΣ ήταν τραγική. Είχε υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική και ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Στις 14 Ιουλίου ανέλαβε τη διοίκηση ο Αλέξης Κούγιας. Αναγκαστικά η προετοιμασία έγινε πάλι στο Μέτσοβο, αφού ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος. Προπονητής ήταν ο Ζόραν Σμιλέφσκι. Η ομάδα δεν βγήκε κατηγορία και έμεινε στάσιμη στη Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2005 πήγε για πρώτη φορά στο Καρπενήσι με προπονητή τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Την επόμενη χρονιά που ανέβηκε στη Β’ Εθνική οι προπονήσεις έγιναν με κόουτς τον Γιάννη Γούναρη στο Πήλιο. Το 2007 με τον Γιώργο Χατζάρα τεχνικό ηγέτη έγινε η πρώτη προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια, στην περιοχή Κουτσούφλιανης.

Το 2008 ανέτειλε η εποχή Χριστοβασίλη που αγόρασε τις μετοχές από τον Αλέξη Κούγια. Ο ΠΑΣ ήταν στη Β’ Εθνική. Προπονητής προσλήφθηκε ο Γκιγέρμε Όγιος και η προετοιμασία έγινε στο Μέτσοβο. Ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες προετοιμασίες στο Ελατοχώρι Πιερίας με Γιώργο Παράσχο και Στεφάν Ντεμόλ. Ωραία περιοχή, με θαυμάσια θέα στην πόλη της Κατερίνης και στον Θερμαϊκό Κόλπο. Απέναντι ήταν και ο Όλυμπος. Το 2012 ο ΠΑΣ μετακόμισε πάλι στα Τρία Πέντε Πηγάδια και στο ίδιο ξενοδοχείο όπου είναι τώρα. Προπονητής ο Γιάννης Χριστόπουλος. Σε γειτονικά ξενοδοχεία διέμειναν Πανιώνιος, Βέροια, Πανθρακικός και δύο αλβανικές ομάδες. Τις επόμενες οκτώ χρονιές, από το 2013 μέχρι πέρσι, οι προετοιμασίες έγιναν στο Καρπενήσι. Είχε γίνει μόνιμος θερινός επισκέπτης της Ευρυτανίας, μένοντας και στο ίδιο ξενοδοχείο, που ήταν τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αλλά με καταπληκτική θέα, λες και ήταν ένα μπαλκόνι πάνω από την πόλη. Υπήρχε και το τάμα για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισας. Κάθε χρόνο, προς το τέλος της προετοιμασίας, η αποστολή πήγαινε στην Προυσό Ευρυτανίας και προσκυνούσε την εικόνα. Φέτος, ας κάνουν από μακριά την προσευχή τους. Η Παναγία είναι παντού.

Στην προ κορονοϊού εποχή, το Καρπενήσι τέτοιον καιρό, έσφυζε από ζωή. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας ήταν εκεί, κάνοντας φιλικά παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΠΑΣ είχε συναντηθεί με Λαμία, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Απόλλωνα Σμύρνης, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλή. Στην Ευρυτανία μία προετοιμασία έγινε από τον Παντελίδη, πέντε από τον Πετράκη και δύο από τον Γιαννίκη. Και φέτος, αφού έγινε το μπέρδεμα με το Κίελτσε της Πολωνίας, μετά από εννιά χρόνια ο ΠΑΣ πήγε πάλι για προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Διαμένει στο ξενοδοχείο Naoussa Mountain Resort, που είναι στην περιοχή Αγίου Παύλου Κουτσούφλιανης στο Βέρμιο. Απέχει 17 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και μόλις 107 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και με θερμοκρασίες που το καλοκαίρι δεν ξεπερνούν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ

2002: Α’ Εθνική – Βασίλης Παπαχρήστου – Μέτσοβο
2003: Β’ Εθνική – Μπο Πέτερσον – Μέτσοβο
2004: Γ’ Εθνική – Ζόραν Σμιλέφσκι – Μέτσοβο
2005: Γ’ Εθνική – Βασίλης Ξανθόπουλος – Καρπενήσι
2006: Β’ Εθνική – Γιάννης Γούναρης – Πήλιο
2007: Β’ Εθνική – Γιώργος Χατζάρας – Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας
2008: Β’ Εθνική – Γκιγέρμε Όγιος – Μέτσοβο
2009: Σούπερ λ. – Γιώργος Παράσχος – Ελατοχώρι Πιερίας
2010: Β’ Εθνική – Στεφάν Ντεμόλ – Ελατοχώρι Πιερίας
2011: Α’ Εθνική – Στεφάν Ντεμόλ – Ελατοχώρι Πιερίας
2012: Α’ Εθνική – Γιάννης Χριστόπουλος – Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας
2013: Α’ Εθνική – Σάββας Παντελίδης – Καρπενήσι
2014: Α’ Εθνική – Γιάννης Πετράκης – Καρπενήσι
2015: Α’ Εθνική – Γιάννης Πετράκης – Καρπενήσι
2016: Α’ Εθνική – Γιάννης Πετράκης – Καρπενήσι
2017: Α’ Εθνική – Γιάννης Πετράκης – Καρπενήσι
2018: Α’ Εθνική – Γιάννης Πετράκης – Καρπενήσι
2019: Β’ Εθνική – Αργύρης Γιαννίκης – Καρπενήσι
2020: Α’ Εθνική – Αργύρης Γιαννίκης – Καρπενήσι
2021: Α’ Εθνική – Ηρακλής Μεταξάς – Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας

Πηγή: www.agon.gr