Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ο μικρός Αλέξανδρος στην προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία στο Καρπενήσι


Τον περασμένο Μάιο έγινε γνωστή η ιστορία του μικρού Αλέξανδρου από την Μακρακώμη.

Ο 8χρονος που γεννήθηκε πρόωρα και αγωνίζεται για τη ζωή του από τις πρώτες του ανάσες, είναι ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Η έκκληση των γονιών του Γιάννη και Χριστίνας Μπογιαντζή, που ζητούσαν την βοήθεια όλων μας ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα επέτρεπαν στο παιδί τους να ταξιδέψει στην Αμερική, προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του, το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου τους, έγινε πραγματικότητα.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και ο μικρός Αλέξανδρος είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην Αμερική.

Η επέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί λέγεται Selected Dorsal Rizotomy (Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή) και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα.

Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο.

Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσικοθεραπεία για περίπου ένα έτος, ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Εκτός από τους εκατοντάδες ανώνυμους υποστηρικτές της προσπάθειας, στο πλευρό του Αλέξανδρου βρέθηκε από την αρχή και η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία.

Λίγο πριν την αναχώρηση για Αμερική η οικογένεια Μπογιαντζή βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (13/7) στην προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ευχαρίστησε την ομάδα για τη στήριξη και τη συμπαράσταση.



Πηγή: www.starsports.gr