Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Ιτέας 66-62

«Λύγισε» και την Ιτέα ο ψυχωμένος Άτλας, που επιβλήθηκε με 66-62 του δυνατού αντιπάλου του και διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «4».

Ο πρώτος προημιτελικός του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Όλα πλέον είναι ανοιχτά στη ρεβάνς, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Άτλας με τον Βασίλη Δόση και τον Γιάννη Χαλκιά στην καθοδήγηση συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα μετά την πρόκριση επί των Μπούκαλη, φτάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία. Οι Καρπενησιώτες δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα διεκδικήσουν με πολλές αξιώσεις την είσοδο στους «4». Επιθετικός ηγέτης σε αυτό το ματς ήταν ο πλέι μέικερ Άγγελος Τσιγαρίδας με 23 πόντους και δυο εύστοχα τρίποντα.

Η Ιτέα του Χρήστου Μωραΐτη είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα, η οποία είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αγωνίστηκε μετά από 7-8 περίπου μήνες, καθώς στην 1η φάση προκρίθηκε άνευ αγώνος απέναντι στον Μάκαρο. Το συγκρότημα της Φωκίδας διεκδίκησε τη νίκη έως το τέλος, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Με 23 πόντους τελείωσε το ματς ο Δημήτρης Κανάτας. 

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον δεύτερο προημιτελικό το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 6 στο κλειστό γυμναστήριο Ιτέας.

 

Ο επόμενος αντίπαλος

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στους «4» τον

Έσπερο Λαμίας, που νίκησε στον πρώτο αγώνα με 81-33 τον Τελεθριακό Ιστιαίας και θα πρέπει να γίνουν τα αδύνατα-δυνατά, για αποκλειστεί.

 

Άψογη καθοδήγηση

Την ομάδα του Άτλαντα καθοδήγησε ο Βασίλης Δόσης με άμεσο συνεργάτη τον Γιάννη Χαλκιά, καλύπτοντας με επιτυχία την απουσία του πρώτου προπονητή Δημήτρη Λερογιάννη λόγω οικογενειακού προβλήματος. Οι τρεις προπονητές του Γυμναστικού συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον στις ακαδημίες και στα αγωνιστικά τμήματα, κάνοντας πολύ καλή δουλειά.

 


Εντυπωσιάζει ο Άτλας

Η νίκη του Άτλαντα επί μιας ομάδας που έχει τη δική της παράδοση στον χώρο είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία. Οι Καρπενησιώτες είχαν αποκλείσει στην 1η φάση τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και συνεχίζουν απτόητοι.

 

Παρουσία Οικονόμου

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου Νίκος Οικονόμου, που βρίσκεται στο Καρπενήσι ως επικεφαλής του προπονητικού καμπ της Περιφέρειας. Σίγουρα ο κ. Οικονόμου έμεινε ικανοποιημένος από το ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων.

 


Δυνατό σύνολο

Η Ιτέα είναι μια αρκετά ισχυρή ομάδα με παράδοση στον χώρο. Προκρίθηκε στα προημιτελικά άνευ αγώνος απέναντι στον Μάκαρο Άμφισσας. Στα πρώτα του ματς το Φθινόπωρο είχε επικρατήσει σε όλα με εντυπωσιακές διαφορές 30-40 πόντων. Προπονητής του είναι ο Χρήστος Μωραΐτης με βοηθό τον Γιώργο Μολέ.

 


Κομβικός ο Τσιγαρίδας


 

Για τους νικητές ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) ηγήθηκε με 22 πόντους και τρία εύστοχα 3ποντα. Ο Παναγιώτης Μόκκας έβαλε 15 με ένα εύστοχο 3ποντο.

 


Δύναμη ο ψηλός


 

Οι ηττημένοι είχαν ως πρώτο τους σκόρερ τον σέντερ Δημήτρη Κανάτα (Φωτογραφία) που έβαλε 23 πόντους. Ακολούθησε ο αρχηγός Αργύρης Μολές με 17, ο οποίος αποχώρησε με πέντε φάουλ

 

Όλα ανοιχτά

Ο Άτλας έχει ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό της Ιτέας, στον οποίο καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ του +4.

 

Μικρό προβάδισμα

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άτλας προπορεύτηκε της Ιτέας με σκορ 17-14.

 


Στο +6 οι γηπεδούχοι

Οι Καρπενησιώτες με ένα επιμέρους 16-13 αύξησαν τη διαφορά στους 6 πόντους, κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ τους 33-27.

 

Άνηκε στην Ιτέα

Το συγκρότημα της Φωκίδας αντεπιτέθηκε στην 3η περίοδο και ισοφάρισε σε 46-46. Οι φιλοξενούμενοι έκανε ένα επιμέρους 13-19.

 

Έδειξε αποφασιστικότητα

Η ομάδα του Βασίλη Δόση πήρε προβάδισμα πρόκρισης με καθοριστικό τον Άγγελο Τσιγαρίδα, που πέτυχε δυο 3ποντα. Οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους 20-16 έφτασαν στο τελικό 66-62.

 


Τα δεκάλεπτα

17-14, 33-27, 46-46, 66-62

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Βασίλης Δόσης): Τσιγαρίδας 22(3), Γεωργαλής, Μόκκας 15(1), Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσιάρης, Ανδρέου 12, Δροσίνης 9, Μάκκας 8

 

Γ.Σ Ιτέας (Χρήστος Μωραΐτης): Μολές 17, Κουτρόγιαννος 8(1), Υζελλάρι, Παπανικολάου, Κούκος, Πιλάλας, Κατσίμπρας 14(2), Κανάτας 23, Λαμπρόπουλος, Θεοφάνης

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Νίκος Μακρής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος