Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Με κόσμο από τις 15 Ιουλίου τα γήπεδα


Το άνοιγμα των ανοικτών και κλειστών γηπέδων από τις 15 Ιουλίου, για εμβολιασμένους και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, σε ποσοστό πληρότητας 85% των γηπέδων, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι Υπουργοί της Κυβέρνησης κ.κ. Γεραπετρίτης και Γεωργιάδης.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, η είσοδος ειδικότερα στα κλειστά γυμναστήρια θα επιτρέπεται για εμβολιασμένους εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση ή από το μονοδοσικό εμβόλιο και όσους έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ανήλικοι θα μπορούν να προσέρχονται με δήλωση self test.
Η ανακοίνωση για τα γήπεδα αναφέρει χαρακτηριστικά: ”Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους”.

Με κόσμο οι αγώνες στην ΕΣΚΑΣΕ

Η σημερινή εξέλιξη σημαίνει πως στα φετινά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ, θα μπορέσουν να γίνουν αγώνες με θεατές στα γήπεδα, για τις κατηγορίες εφήβων από τη β’ φάση και έπειτα, όπως επίσης με κόσμο αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός νεανίδων, αλλά και η τελευταία φάση στις κορασίδες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο τελικός των παίδων είναι προγραμματισμένος για τις 14 Ιουλίου και αν ισχύσει αυτή η ημερομηνία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: www.stereabasket.gr