Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Εθνικός Άχνας-Λάρισα 0-0

Χωρίς τέρματα και με λιγοστές καλές στιγμές ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 0-0 η φιλική αναμέτρηση του Εθνικού Άχνας με την Λάρισα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 50 με 70 θεατών.

Ο Εθνικός Άχνας του Ηλία Χαραλάμπους έδωσε το τρίτο του φιλικό τεστ επί Ελληνικού εδάφους. Ήταν καλός τακτικά, όμως δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του σε ένα μοιρασμένο και κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Η Λάρισα του Κώστα Φραντζέσκου έδωσε το πρώτο της φιλικό ματς και είχε αρκετή ζωντάνια και φρεσκάδα στην επανάληψη, χάρης το νεανικό και ταχύτατο σύνολο της. Οι νεαροί Έλληνες παίκτες έδειξαν θετικά στοιχεία.

Η ομάδα της Κύπρου αναχωρεί από την πόλη μας και την Ελλάδα την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει σε νέο ματς την Πέμπτη 5 Αυγούστου τον Λεβαδειακό, ενώ αναχωρεί από το Καρπενήσι στις 8-8.

 

Λιγοστοί θεατές

Το φιλικό προετοιμασίας παρακολούθησαν περίπου 50 με 70 θεατές.


 

Υψηλή θερμοκρασία…για Καρπενήσι

Ο αγώνας έγινε με υψηλή θερμοκρασία για την εποχή στο Καρπενήσι, με τον υδράργυρο να είναι «σκαρφαλωμένος» στους 33 βαθμούς.

 

Πρώτο vs τέταρτο φιλικό

Η ΑΕΛ έδωσε το πρώτο της φιλικό, με τον Κώστα Φραντζέσκο να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο. Αντίθετα οι Αχνιώτες αγωνίστηκαν για 4η φορά. Είχαν παίξει στην Κύπρο με τη Ανόρθωση, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 και ακολούθησαν το νικηφόρο 1-7 επί της Ποταμιάς και το εκτός έδρας 2-2 με τη Λαμία την περασμένη Κυριακή, έχοντας σκόρερ του: Ηλία Μ. και Ζάκπα.

 

Παρουσία Κούγια

Δεν θα μπορούσε να λείψει από το φιλικό της ΑΕΛ ο ισχυρός της άντρας Αλέξης Κούγιας, με τον γνωστό ποινικολόγο να παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των «βυσσινί».

 

«Άρωμα» 4ου ομίλου

Έντονο ήταν το «άρωμα» από γνώριμους μας προπονητές που βρίσκονται στο επιτελείο της Λάρισας. Πρόκειται για τους Μιχάλη Ζιώγα (Βοηθός προπονητή) και Τάκη Παραφέστα (Γενικός Διευθυντής) που έχει αντιμετωπίσει δεκάδες φορές τις ομάδες του νομού μας στο πρωτάθλημα της Δ΄ αλλά και της Γ΄ Εθνικής τα τελευταία χρόνια. Οι δυο τους μάλιστα υπήρξαν μέλη της «χρυσής» ομάδας του 1987 που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

 


Στην εποχή του Covid

Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές των ομάδων βρέθηκαν στις κερκίδες, καθώς και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, συμβαδίζοντας με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την καταπολέμηση του Covid 19.

 

Το κοινό τους σημείο

Οι δυο προπονητές έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πρώτα ο Κώστας Φραντζέσκος από το 1997 έως το 2000 και εν συνεχεία ο Ηλίας Χαραλάμπους από το 2005 έως το 2007.

 

Με 3αδα

Το ματς διεύθυνε η διαιτητική 3αδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Λάμπρος Κολοκώτσιος και Γιάννης Σέλελης.

 

Α΄ Μέρος

 

Όλα στο 0

Μόλις μια τελική προς την εστία είχε η κάθε ομάδα, με το 0-0 να είναι «μοιραία
 το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

 

Cooling Break

Στα μισά του πρώτου αλλά και του δεύτερου μέρους ο διαιτητής της ένωσης μας Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε ολιγόλεπτες διακοπές, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

 



Κίτρινη σε «Γκότζα»

Την μια και μοναδική κάρτα αντίκρισε στο 32΄ ο Νίκος Γκοτζαμανίδης για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε παίκτη του Εθνικού.

 


Οι καλύτερες φάσεις

12΄: Σουτ του Γκράουρ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Εθνικού.

16΄: Σουτ του Ζάπκα από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

 

Β΄ Μέρος

 

Ζωντάνια της «ΑΕΛ»

Οι «βυσσινί» χάρις τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είχαν καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι, δημιούργησαν τελικές και έδειξαν ότι διαθέτουν αρκετά ταλαντούχα παιδιά. Ωστόσο το σκορ έμεινε στο 0-0 ως το τέλος του 90λεπτου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

50΄: Ο Ηλία Κ. σέντραρε από δεξιά, ο Σουλούκος απέκρουσε ασταθώς και το πλασέ του Άδωνη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λάρισας.

57΄: Ο Γρηγορόπουλος από αριστερά έδωσε όμορφα στον Γλυνό, που σούταρε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπογκατίνοφ.

73΄: Σουτ του Στοίνοβιτς από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Εθνικού.

81΄: Ο Χαλάτσης έδωσε στον Γλυνό, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της Άχνας.

 

Κίτρινες Κάρτες

Γκοτζαμανίδης

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

Εθνικός Άχνας (Ηλίας Χαραλάμπους): Χριστοδούλου(46΄ Μπογκατίνοφ), Άδωνη, Ιωάννου Π.(64΄ Φόλπρεχτ), Πηλέας(64΄ Περατικός), Γκόρουπετς(46΄ Ιωάννου Θ.), Κουμής(78΄ Σαββίδης), Χουντόμπιακ(46΄ Χαραλάμπους Δ.), Ηλία Κ.(72΄ Αγγελόπουλος), Ζάκπα(46΄ Ηλία Μ.), Τολεμές(59΄ Μωυσέως), Καρασάουσκς(46΄ Χαραλάμπους Μ.)

 

Λάρισα (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος(46΄ Σουλούκος), Μπέρτος(46΄ Παπαγεωργίου Α.), Γκοτζαμανίδης(46΄ Ηλιάδης), Μαξιμένκο(46΄ Θεολόγου), Μαϊδανός(46΄ Γρηγορόπουλος), Πατράλης(46΄ Χαλάτσης), Παπαγεωργίου Κ.(46΄ Κοτσιανούλης, 68΄ Ζησούλης), Γκράουρ(46΄ Ζαχαράκης, 68΄ Στοϊνοβιτς), Γιάκος(46΄ Δάκτυλας, 68΄ Μιλτιάδης), Συμελίδης(46΄ Γλυνός), Ακούνια(46΄ Κούστα, 68΄ Τσουμάνης)

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος