Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Παίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 56-55

Ανοιχτούς «λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό άφησαν Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και Άτλας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 56-55, κάνοντας την ανατροπή.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας, αρχίζοντας στις 6 και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, το οποίο διεξάγεται με νέα μορφή.


Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη έδειξαν ψυχικά αποθέματα στην τελευταία περίοδο και πήραν ένα πολύ μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Παραμένουν αήττητα τη φετινή σαιζόν. Ο Νίκος Κιαμούρης ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 30 πόντους, ενώ σκόραραν μόλις τρεις αθλητές των νικητών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη δεν φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή και έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Βρισκόταν για αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ και εφόσον εκμεταλλευτεί την έδρα του θα πετύχει τη μεγάλη πρόκριση στους «8». Ο Άγγελος Τσιγαρίδας σταμάτησε στους 15 με μία τρίποντη «βόμβα».

Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» ξανά στη ρεβάνς του Καρπενησίου, το Σάββατο 26/6 και ίδια ώρα.

 

Μεγάλη αποχή

Μπούκαλη και Άτλας αγωνίστηκαν μετά από αποχή σχεδόν 7,5 μηνών. Είχαν παίξει στο Καρπενήσι στις αρχές Νοεμβρίου, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 51-55. Oι Φθιωτοί είχαν κάνει το 5 στα 5 και οι Ευρυτάνες ακολουθούσαν με 4 νίκες-1 ήττα σε ένα πρωτάθλημα που θεωρήθηκε ως μη γενόμενο.

 

Πρωτιά Τσιγαρίδα


 

Με 15 πόντους και ένα τρίποντο έκλεισε το ματς ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία). Ακολούθησε με 12 ο Γεράσιμος Ανδρέου.

 

Αντίπαλος ο Γ.Σ. Ιτέας

Ξεκούραστα πέρασε στους «8» η Ιτέα, καθώς αποσύρθηκε από τη διοργάνωση ο Μάκαρος Άμφισσας. Συνεπώς ο νικητής του ζευγαριού ΑΣΕΜ-ΓΣΑ έχει μάθει ήδη τον αντίπαλο του.

 

Εκπληκτικό δίδυμο


 

 

 

 

 

 

Δυο αθλητές των Μπούκαλη πέτυχαν τους 54 από τους 56 πόντους. Συγκεκριμένα ο Νίκος Κιαμούρης (Φωτογραφία αριστερά) έβαλε 30 και ο Φίλιππος Παπαγεωργίου (Φωτογραφία δεξιά) 24 με δυο τρίποντες «βόμβες».

 

Ντεμπούτο Μπακατσιά

Για τους φιλοξενούμενους ο Αλέξανδρος Μπακατσιάς, πρώην μέλος της Π.Α.Κ. έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

 

Ο επαναληπτικός

Οι δυο ομάδες διασταυρώνουν ξανά τα «ξίφη» τους το Σάββατο 26 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και ώρα 6. Ο Άτλας προκρίνεται με νίκη με +2, ενώ σε περίπτωση νίκης του με +1 το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε 5λεπτη παράταση. Οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης με νίκη τους, καθώς και με ισοπαλία.

 

Μικρό προβάδισμα

Οι Καρπενησιώτες προπορέυτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο των Λαμιωτών με 12-14.

 

Σταθερά στους 2

Το ημίχρονο έκλεισε και αυτό με +2 για τον Άτλαντα και με σκορ 29-31. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 17-17.

 

Ανέβασαν τη διαφορά

Οι αθλητές του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασαν στο +5 και στο 33-38 με τη λήξη των 30΄. Το επιμέρους σκορ ήταν 4-7 υπέρ τους σε μια περίοδο που οι άμυνες πρωταγωνίστησαν.

 

Ανατροπή ΑΣΕΜ

Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στην ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη, που γύρισε το ματς και επικράτησε με 56-55, κάνοντας ένα επιμέρους 23-17.

 

Τα δεκάλεπτα

12-14, 29-31, 33-38, 56-55

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Κιαμούρης 30, Γούσιος, Λεπίδας, Χατζής, Μαυράκης, Παπαγεωργίου Φ. 24(2), Ζήσιμος, Ποντίκης 2, Παπακώστας, Καναβός, Παπαγεωργίου Ν., Πατάγιας

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 15(1), Σταμούλης 4, Γεωργαλής, Μόκκας 9, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος 5(1), Κατσιάρης, Ανδρέου 12, Δροσίνης 4, Μπακατσιάς, Μάκκας 6

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά

(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου