Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Πέρασμα από την Ευρυτανία και διανυκτέρευση για το Hellas Rally 2021


Περισσότεροι από 260 συμμετέχοντες από 35 χώρες και συνοδοί από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και όχι μόνο, δίνουν το παρών σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που δεν είναι άλλη από το Hellas Rally Raid 2021 (23-30/5, με επίκεντρο τη Ναύπακτο). Και φέτος η σπουδαία αυτή διοργάνωση είχε Ευρυτανικό "χρώμα' και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Μαΐου.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες αθλητές καλούνται να καλύπτουν ημερησίως διαδρομές μήκους 160-250 χλμ. στην Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.  Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα έγκειται στο γεγονός ότι οι διαδρομές είναι κατά 90% εκτός δρόμου (off road) και άγνωστες για τους συμμετέχοντες.  Ως εκ τούτου η πρόκληση σε επίπεδο αντοχής και πλοήγησης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά και απαιτητική.  Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα από τα πιο πολυμορφικά rally που αποτελεί σημείο προπόνησης και εξοικείωσης με τις συνθήκες και τις διαδικασίες του Dakar. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες (enduro έως μεγάλες on-off), αυτοκίνητα και Quad.

H διαδρομή της 3ης μέρας (3η Marathon Day) περιελάμβανε 400 χωμάτινα χιλιόμετρα με διανυκτέρευση στο Καρπενήσι και σε καταλύματα της περιοχής. Τα πρώτα πληρώματα έφτασαν στο αθλητικό κέντρο την Τετάρτη 26/5, με τον συγκεκριμένο χώρο να έχει οριστεί ως σημείο τερματισμού της ημέρας. Ακολούθησαν τη διαδρομή  Ναύπακτος-Αρτοτίνα Φωκίδας-Γραμμένη Οξιά-Κορυφή Σαράνταινας-Κοκκάλια-Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Να τονιστεί πως η διοργάνωση διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία με επίκεντρο το Καρπενήσι το 2019.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ : https://evrytanika.gr/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b9-%ce%ad%cf%86/