Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Σε δυο φάσεις το format της Β΄ Εθνικής σάλας


Την Πέμπτη 13 Μάϊου πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΠΕΠΣΣ και σωματείων της Β΄ Εθνικής σάλας, με αφορμή το format της εν λόγω κατηγορίας, το οποίο επανεκκινεί μετά από έξι μήνες. Πρόκειται για την 3η διαδικτυακή συνάντηση το τελευταίο διάστημα. 

Το πρωτάθλημα σύμφωνα με το πλάνο της ΠΕΠΣΣ και την πρόταση του Προέδρου Νίκου Αυλωνίτη θα γίνει ως εξής και σε μορφή "φούσκας" (Η αναλυτική προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες θα αποσταλεί στις ομάδες την Παρασκευή 14/5):
1η φάση: Οι ομάδες το διήμερο 5 και 6/6 θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο του Λουτρακίου και θα αγωνιστούν σε ανοιχτό γήπεδο της περιοχής. Θα χωριστούν σε δυο ομίλους εάν είναι πάνω από έξι ομάδες και σε έναν όμιλο, εάν είναι κάτω από έξι. Θα αγωνιστούν σε μίνι-πρωτάθλημα και σε παιχνίδια 30 λεπτών (2Χ15). Την πρόκριση στη 2η φάση θα κατακτήσουν οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας κάθε ομίλου (Σύνολο 4 ομάδες).
2η φάση:  Θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό γυμναστήριο το διήμερο 12 και 13/6 στη Στερεά Ελλάδα κατά μεγάλο ποσοστό. Οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα ενός ομίλου ξανά και την άνοδο στη Futsal Super League θα κατακτήσει η πρώτη ομάδα. 
Τη δική της πρόταση είχε καταθέσει η ΑΕΚΑ, προτείνοντας τη διεξαγωγή νοκ-άουτ αγώνων σε έναν Σαββατοκύριακο, παραχωρώντας και το δικό της γήπεδο (Α΄ ΔΑΚ Ηλιούπολης). Οι δυο πρώτες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας θα θεωρηθούν ως μη γενόμενες. 
Η ΠΕΠΣΣ εκπροσωπήθηκε από τους: Νίκο Αυλωνίτη (Πρόεδρος), Κώστα Δημακόπουλο (Αναπληρωτής Ταμίας), Νίκο Μητσόπουλο (Μέλος), Νικήτα Τζιούβελη (Ταμίας της Ενώσεως και Πρόεδρος της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων). και τον υπάλληλο της Κώστα Χρυσάφη. Από πλευράς ομάδων παρακολούθησαν πλην του κ. Τζιούβελη οι: Δημήτρης Κολλημένος (Καρπενήσι Futsal), Δημήτρης Δαγκλής, Νάσος Σβαρνιάς (Σάμος Futsal), Κίμωνας Αναστασίου (Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου), Αυγουστίνος Κάτσαρης, Γιάννης Μαραγκός (Πήγασος Αγίας Παρασκευής), Μάκης Σταματόπουλος (Διογένης Ολυμπιακού Χωριού), Δημήτρης Παναγόπουλος (Α.Ε. Ψυχικού), Χρήστος Παπαδημητρίου (Λάρισα Futsal), Πόπη Βεκρή (Τράχωνες Αλίμου), Κώστας Αναγνόπουλος και Παύλος Τανταρούδας (Αδέσποτος Αθηνών).  
Αποχώρησε ο Εθνικός Παλλήνης με έγγραφο του την ίδια ημέρα και συνεπώς δικαίωμα να λάβουν μέρος έχουν δέκα σωματεία. 
Οι ομάδες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 19 Μάϊου, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα (10/5) έχουν δικαίωμα να ξεκινήσουν προπονήσουν, τηρώντας φυσικά το υγειονομικό πρωτόκολλο και αποστέλλοντας στην ΠΕΠΣΣ τα αποτελέσματα των rapid tests.