Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ανοίγουν γυμναστήρια, 5x5 και γήπεδα μπάσκετ για ερασιτέχνες


Τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες και την λειτουργία των γυμναστηρίων.

Έτσι, από Δευτέρα 31 Μαΐου θα επιτρέπεται η δρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες.

Υποχρεωτικά θα είναι τα εβδομαδιαία self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγου εισερχόμενων και όλων των υγειονομικών μέτρων

Επιπλέον, από 1η Ιουνίου θα επιτρέπονται οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων και οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις:

-όριο 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα

-Rapid test ή PCR

-Ηλεκτρονικές εγγραφές,

-Χωρίς κοινό, χωρίς απονομές, με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό.

 

Η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από 50%.

Τέλος αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα αποφασίστηκε οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150. Τέλος, θα επιτραπεί η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών, και περιοδικής κατάρτισης πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, μεταφοράς εμπορευμάτων - επιβατών.

Πηγή:  www.lifo.gr