Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ξεκίνημα με 15 ομάδες παίδων, 13 εφήβων, 5 κορασίδων & 2 νεανίδων


Έληξε χτες το μεσημέρι η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΣΚΑΣΕ σε όλα τα σωματεία για να δηλώσουν συμμετοχή στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων παίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων, με τους συλλόγους να παίρνουν τις αποφάσεις τους, τις οποίες και έκαναν γνωστές με επίσημη τοποθέτηση προς την Ένωση.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες σε ρεπορτάζ του stereabasket (πατήστε ΕΔΩ), η συμμετοχή στις κατηγορίες παίδων και εφήβων ήταν κοντά στο 50%, ικανοποιητική στο κορασίδων, ενώ στο νεανίδων μόλις δύο ομάδες είχαν την πρόθεση να συνεχίσουν.

Σήμερα λοιπόν, έγινε γνωστή από την ΕΣΚΑΣΕ η συνολική συμμετοχή των ομάδων και πλέον και επίσημα οι ομάδες που θα συμμετέχουν έχουν ως εξής ανά κατηγορία:

ΠΑΙΔΩΝ: 15

ΕΦΗΒΩΝ: 13

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: 5

ΝΕΑΝΙΔΩΝ: 2

Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με τη συγκρότηση των ομίλων και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, κάτι που θα αποφασιστεί σε έκτακτο Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ που θα γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, σκοπός της ΕΣΚΑΣΕ είναι να διεξαχθούν όσο το δυνατόν λιγότερες αναμετρήσεις, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Θεωρείται δεδομένο, πως οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό, το σύστημα που θα ακολουθηθεί να είναι με διπλούς νοκ-άουτ αγώνες. Για παράδειγμα στους παίδες, όπου δήλωσαν συμμετοχή 15 ομάδες, είναι πιθανό να γίνουν 7 ζευγάρια και μαζί με τους νικητές να προκριθεί και η 15η ομάδα χωρίς αγώνα, ώστε να προκύψουν 8 ομάδες, για να ακολουθηθεί στη συνέχεια η γνωστή διαδικασία με τις φάσεις των ”8”, των ”4” και τον τελικό.

Στις νεάνιδες δήλωσαν συμμετοχή οι Μάκαρος και Πρωτέας Σχηματαρίου (στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από την ΕΣΚΑΣΕ ποιες ομάδες δήλωσαν και επίσημα συμμετοχή) και αυτές οι δύο ομάδες είναι δεδομένο πως θα αγωνιστούν στον τελικό της κατηγορίας, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό αν θα γίνει ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο (υπάρχουν δυσκολίες για να παραχωρηθεί γυμναστήριο από ”ουδέτερο” δήμο) ή θα γίνουν δύο αγώνες στις έδρες των ομάδων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, τα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων θα ξεκινήσουν το δεύτερο 10ήμερο του Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία για το πρώτο τζάμπολ το διήμερο 19-20 Ιουνίου,  ενώ οι κατηγορίες εφήβων, νεανίδων θα ξεκινήσουν μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, στις αρχές Ιουλίου και κατά πάσα πιθανότητα στις 10-11/7.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί/εβδομάδα, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, απαιτείται πριν από κάθε αγώνα η διεξαγωγή ενός rapid ή ενός μοριακού τεστ.

Πηγή: www.stereabasket.gr