Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Να μπουν άμεσα στο γήπεδο ζητούν Καρπενήσι Futsal και Λάρισα Futsal


Καρπενήσι Futsal και Λάρισα Futsal με επιστολή που απέστειλαν στην ΠΕΠΣΣ και υπογράφουν οι Πρόεδροι τους Νίκος Κωστής και Χρήστος Παπαδημητρίου, με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων εν όψει του κυπέλλου σάλας και του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. 

H επιστολή προς την ΠΕΠΣΣ έχει ως εξής: 

Δια της παρούσης επιστολής αιτούμαστε την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων μας, καθώς και όλων των σωματείων της Β΄ Εθνικής. Τα σωματεία μας σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΠΕΠΣΣ πρόκειται να αγωνιστούν στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου αντίστοιχα σε παιχνίδια κυπέλλου απέναντι σε ομάδες της Α΄ Εθνικής, οι προπονήσεις των οποίων και οι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειωτέον και στις δυο κατηγορίες συμμετέχουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και θεωρούμε πως είναι άκρως αντιδεοντολογικό να είναι ανοιχτά τα κλειστά των συλλόγων της μιας εξ αυτών. Παράλληλα στο πρωτάθλημα μας η πλειοψηφία των ομάδων συμμετέχει σε ανοιχτά γήπεδα και όχι σε κλειστά γυμναστήρια, το οποίο και είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη από εσάς.

Όπως γνωρίζετε τα σωματεία της επαρχίας έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχη του αθλήματος, συμβάλλοντας στην πρόοδο του και με πενιχρά οικονομικά μέσα και ηρωικές προσπάθειες λιγοστών «ρομαντικών» παραγόντων έχουν δαπανήσει ήδη αρκετά χρήματα, πόσω μάλλον και στον θεσμό του κυπέλλου. Οι δε αθλητές βρίσκονται για πέντε μήνες σε αγωνιστική απραξία και ανυπομονούν να πατήσουν ξανά παρκέ, βλέποντας με μεγάλη απογοήτευση τους «συναδέλφους» τους στην παραπάνω κατηγορία να αγωνίζονται κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν κάθε κίνητρο για τον αθλητισμό και τίθεται σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των συλλόγων μας για το μέλλον. Είναι δύσκολο επιπρόσθετα να αναζητηθούν ξανά χορηγοί, εφόσον δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή αγωνιστική δραστηριότητα.  

Οι ομάδες μας δεσμεύονται φυσικά για την άριστη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως ορίζεται από εσάς, ενώ είναι πρόθυμες και για τη φιλοξενία της τελικής φάσης του κυπέλλου. 

Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία και ευελπιστούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και να αρχίσουν οι προπονήσεις μας το συντομότερο δυνατόν, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα μας. Από πλευρά μας θα κινήσουμε κάθε δυνατό μέσο για την επίτευξη του στόχου μας, όντας πάντοτε αρωγοί στο έργο σας για την ανάπτυξη της Ελληνικής σάλας."