Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας από την ΠΕΠΣΣ


Η ΠΕΠΣΣ εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να παράθεσει τα γεγονότα σχετικά με τη μη συμμετοχή των ομάδων της Β’ Ανδρών στο Κύπελλο

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να παραθέσουμε τα γεγονότα, όπως αυτά έγιναν ακριβώς, σχετικά με τη μη συμμετοχή των ομάδων της Β’ Ανδρών στο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Σάλας σεζόν 2020-2021.

Στις 25/03/2021 το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ είχε τηλεδιάσκεψη με τους υπευθύνους των σωματείων της κατηγορίας, σχετικά τόσο με το πρωτάθλημα της Β’ Ανδρών όσο και το Κύπελλο, όπου μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι ομάδες της Β’ που συμμετέχουν στο Κύπελλο και εφόσον η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ δώσει το πράσινο φως έως τις 10/04/2021 για την έναρξη των προπονήσεων, θα αγωνιστούν κανονικά.

Σε διαφορετική περίπτωση – όπως δυστυχώς τελικά συνέβη – η συμμετοχή των ομάδων της Β’ Ανδρών στο Κύπελλο θα ήταν ανέφικτη. Επιπλέον, το πρόγραμμα και η ημερομηνία ολοκλήρωσης του Κυπέλλου ήταν γνωστά εδώ και ένα μήνα έτσι ώστε όλες οι ομάδες ήταν ενήμερες ώστε να προετοιμαστούν ανάλογα.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα της Futsal League, η ΠΕΠΣΣ ήδη έχει ενημερώσει πως πρόθεσή της ήταν και θα είναι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση, όποια στιγμή μας επιτρέψουν τα αρμόδια όργανα να αρχίσει η δράση στην εν λόγω κατηγορία. Ο οριστικός τρόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί, αφού επιτραπεί η αγωνιστική δράση.

Συνεπώς, όλα τα σωματεία της Β’ Ανδρών – Futsal League ήταν ενημερωμένα στο έπακρο τόσο για το πλάνο όσο και για τις προσπάθειες της ΠΕΠΣΣ σχετικά με την επανέναρξη.

Και σε παλαιότερες επικοινωνίες με εκπροσώπους σωματείων, έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η απόφαση για την πολυπόθητη επανέναρξη δεν είναι δική μας, αλλά της αρμόδιας Επιτροπής της ΓΓΑ, η οποία είναι εκείνη που δίνει την έγκριση για την επάνοδο στη δράση για όλα τα αθλήματα (και όχι μόνο για το Ποδόσφαιρο Σάλας), εκτιμώντας τα δεδομένα της πανδημίας και τις επιπτώσεις της πάνω στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πηγή: 5x5hellas.gr