Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Επιστρέφει στην Ευρυτανία διαδρομή του ιστορικού ράλλυ Ακρόπολις


Ο “Ταρζάν” στη θέση “Ζαχαράκη”, στη Φουρνά Ευρυτανίας, η 2η πιο γνωστή παγκοσμίως ειδική διαδρομή του ράλλυ Ακρόπολις και ταυτόχρονα η πιο σκληρή και καταστρεπτική ειδική διαδρομή στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις συμπεριλαμβάνεται στις ειδικές διαδρομές της διοργάνωσης, η οποία θα έχει ως επίκεντρο τη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα.Το "ράλλυ των Θεών"¨θα περάσει από τον νομό μας μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Ο Εθνικός μας Αγώνας επιστρέφει σε θρυλικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.

Η Λαμία επιλέχθηκε ως έδρα του Ράλι Ακρόπολις για τη μεγάλη επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι! Έτσι, στις 9-12 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα που θα πάρουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, θα δοκιμαστούν σε θρυλικές ειδικές διαδρομές του παρελθόντος.

Η Λαμία και το Λουτράκι είχαν καταθέσει πρόταση φιλοξενίας του κέντρου του αγώνα, τελικά επιλέχθηκε η πρώτη αν και η επιστροφή του WRC στην Ελλάδα δεν θα αγνοήσει και την Κορινθία.

Το πως θα γίνει αυτό, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στα γραφεία της Motorsport Greece στο ΟΑΚΑ, παρουσία των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος,  Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο υφυπουργός είπε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία - FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ειδικές διαδρομές και το ακριβές πρόγραμμα του αγώνα, θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά ενώ ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη θέση στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και για το 2022!

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος με ανάρτηση το αναφέρει: 
"Μόλις τώρα, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΙΣ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.Ως πιο δύσκολη ειδική διαδρομή, ορίσθηκε η διαδρομή « Ταρζάν - Φουρνά - Ράχη Τυμφρηστού», στον Νομό Ευρυτανίας.Μετά από αυτή την εξέλιξη, θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ελευθέριο Αυγενάκη και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.
Το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου."
 
Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης τόνισε: " Καλωσορίζουμε το Rally Acropolis στον Δήμο Καρπενησίου με την ιστορική διαδρομή του Ταρζάν. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέταξαν τον ολοκληρωμένο φάκελο και σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Δήμος Καρπενησίου θα είναι παρών για να συνδράμει στην αρτιότερη δυνατή διοργάνωση και επιτυχία του αγώνα, έτσι ώστε το Rally Acropolis να καθιερωθεί και πάλι στην ατζέντα των αγώνων WRC και να μείνει αξέχαστο σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού."

Πηγή: www.gazzetta.gr