Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Μπουχλαριώτης: Αναγκαία η άμεση στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου


Τι δηλώνει ο Θεσσαλός - μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ για το μέλλον των πρωταθλημάτων.

Ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης είναι ο μοναδικός Θεσσαλός που αποτελεί πλέον μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας να προετοιμάζεται για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Για όλα τα θέματα που απασχολούν το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε λοιπόν στο «Magnesiasports» και στον Χρυσόστομο Τρίμμη, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη βελτίωση όλων των θεμάτων η παρουσία της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, ενώ σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η στήριξη της ερασιτεχνικής βάσης του αθλήματος, χωρίς ν’ αποκλείει επιπλέον χρηματοδότηση προς τα σωματεία από την Ομοσπονδία.

Λίγες ώρες μετά από την εκλογή της νέας διοίκησης της ΕΠΣΘ εξάλλου, και στην αρχή της συζήτησης μαζί του, ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης εκφράστηκε θετικά για τον Μίλτο Καλόγηρο και τους συνεργάτες του, με το ενδιαφέρον από εκεί και πέρα να στρέφεται προς τα θέματα που αφορούν το σύνολο του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος,  με τον ίδιο να εκτιμά ότι πιθανότατα δεν θα έχουμε συνέχεια των τοπικών πρωταθλημάτων.

 

– H άποψή σας για τον Θοδωρή Ζαγοράκη ποια είναι;

«Θεωρώ ότι είναι μοναδική ευκαιρία η εκλογή του για να πάνε τα πράγματα στην ΕΠΟ ακόμη καλύτερα από το 2017. Αυτήν η διοίκηση με μπροστάρη τον Θοδωρή Ζαγοράκη είναι καταδικασμένη να πετύχει. Αν αυτήν η διοίκηση δεν κάνει αυτά που πρέπει για το καλό του ποδοσφαίρου δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Αυτό θεωρώ προσωπικά και υποκειμενικά…».

 

- Υπήρξαν πάντως σχόλια και αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν εκλέχτηκαν και άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές-μέλη της εθνικής ομάδας του 2004…

«Ποιος ήταν ο λόγος που έπρεπε υποχρεωτικά να εκλεγούν οι συγκεκριμένοι; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό… Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο εμβληματικός αρχηγός, πρόταση του πρωθυπουργού με τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, και έχει ασκήσει διοίκηση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Τα υπόλοιπα παιδιά φυσικά τα σεβόμαστε, τα αγαπούμε και μας έκαναν περήφανους το 2004, αλλά η όλη κίνησή τους δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Δεν είχαν εκδηλώσει νωρίτερα ενδιαφέρον και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν εμπειρία στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, αλλά στο ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Η υποψηφιότητά τους κατατέθηκε στο παρά ένα και με τον τρόπο που κατατέθηκε».

 

- Για τη Θεσσαλία τι να περιμένουμε από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ;

«Στη συζήτηση που είχα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, το βάρος πρέπει να δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, που αποτελούν τη θεμέλια λίθο του ποδοσφαίρου. Τόσα χρόνια οι διοικήσεις της ΕΠΟ ασχολούνταν με το ρετιρέ της Super League και με τις αμέσως επόμενες κατηγορίες, αφήνοντας έτσι τα θεμέλια να φθείρονται. Στο τέλος αν συνεχιστεί αυτό, θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Είμαστε στο παρά πέντε και πρέπει να το προλάβουμε».

 

- Ακόμη και με οικονομική ενίσχυση από την πλευρά της ΕΠΟ προς τα σωματεία;

«Εννοείται. Γιατί ήδη ήρθαν δύσκολες ημέρες, θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες, με την οικονομική κρίση να πλήττει τους παράγοντες όλα αυτά τα χρόνια, και με επιστέγασμα τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να στηρίξουν, με τα σωματεία να στηρίζονται από τη διάθεση και την προσωπική προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων, που στερούν από τις οικογένειές τους χρόνο και χρήματα».

 

- Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, όπως για παράδειγμα με την Περιφέρεια, που είδαμε ότι πήγατε για τα τεστ κορωνοϊού στις ομάδες της Γ’ Εθνικής;

«Είναι άψογη η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κο Αγοραστό, που είναι από τους λίγους Περιφερειάρχες που έβαλε πλάτη για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και αρκετών γηπέδων ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί βελτιούμενη αυτή η συνεργασία. Εμείς για παράδειγμα στην ΕΠΣ Λάρισας έχουμε μία εκκρεμότητα, που πιστεύω ότι θα λυθεί άμεσα, αυτή της κατασκευής του ενωσιακού γηπέδου. Είμαστε από τις λίγες Ενώσεις, που δεν έχουν ενωσιακό γήπεδο, ενώ είμαστε από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα».

 

- Περιμένουμε τώρα τις εξελίξεις για τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα. Ποια είναι η αίσθησή σας για το τι θ’ ακολουθήσει;

«Για τη Γ’ Εθνική έχει ληφθεί απόφαση. Ήταν να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου. Υπήρξαν όμως κάποια διαδικαστικά κωλύματα γιατί έπρεπε να υπογραφεί η τροποποίηση της προκήρυξης βάσει της απόφασης που είχε λάβει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων, της οποία ήμουν μέλος. Δεν υπέγραψε η προηγούμενη εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ λόγω των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τις εκλογές. Θα μπουν όμως οι υπογραφές την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορεί βέβαια την Τετάρτη να οριστούν κάποια παιχνίδια εξ αναβολής και στις 11 Απριλίου θα έχουμε τις κανονικές αγωνιστικές».

 

- Για τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ;

«Επίσημα δεν έχει συζητηθεί κάτι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να ξεκινήσει κάτι και προβλέπω ότι θα χαρακτηριστούν ως μη γενόμενα. Οι περισσότερες ενώσεις έχουν λίγες αγωνιστικές και δεν νομίζω ότι φτάνει ο χρόνος να δοθεί άδεια από τους λοιμωξιολόγους για προπονήσεις, με τους ποδοσφαιριστές να χρειάζονται τουλάχιστον 20-30 ημέρες προετοιμασίας. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές είναι κατά βάση εργαζόμενοι και σπουδαστές, και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες από την άλλη που είχαν στα σχέδιά τους την άνοδο, η πλειοψηφία των παραγόντων, από 95% και άνω δεν μοιάζει διατεθειμένη να μπει σε μία λογική έναρξης του πρωταθλήματος αυτήν τη στιγμή, ενός-δύο μηνών εντός του καλοκαιριού».

 

- Τι γίνεται όμως με το θέμα της ανόδου; Έχει ειπωθεί κάτι γι’ αυτό;

«Δεν έχει συζητηθεί κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι θα προκύψει άνοδος για κάποια ομάδα. Έχει περάσει και η αναδιάρθρωση και αναβαθμίζεται η Γ’ Εθνική με την κατάργηση της Football League. Άρα πάμε σε τρεις κατηγορίες, και στην τρίτη δεν γίνεται να υπάρχουν 130 ομάδες. Άρα με τη μη άνοδο από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τους υποβιβασμούς από τη φετινή Γ’ Εθνική θα δημιουργηθεί το σκηνικό. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτά είναι προσωπικές σκέψεις και εκτιμήσεις. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση και δεν θέλω να προκαταβάλλω κάτι, ούτε ξέρω τις σκέψεις άλλων συναδέλφων».

Πηγή: www.magnesianews.gr