Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Νάσος Σβαρνιάς: «Nα πάμε το ποδόσφαιρο σάλας και τη Σάμο προς το καλύτερο»


Με αφορμή την παρουσία του Καρπενησίου στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής σάλας, που βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και τέσσερις μήνες η σελίδα μας συνομίλησε με έναν εκπρόσωπο αντίπαλης επαρχιακής ομάδας. Πρόκειται για τον καλό φίλο Νάσο Σβαρνιά, Πρόεδρο της Σάμου Futsal.

Οι νησιώτες βρίσκονται στην κατηγορία για 3η συνεχόμενη χρονιά, κάνοντας μια αρκετά αξιέπαινη προσπάθεια υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Μιχαλόπουλου και συμμετέχοντας σε μια κατηγορία με πληθώρα Αθηναϊκών ομάδων. Ο κ. Σβαρνιάς με «ρίζες» από το γειτονικό Αγρίνιο βρίσκεται εδώ και έναν περίπου χρόνο στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο παραμένει ενεργά στην Προεδρία του συλλόγου που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του. Μας μιλά για το πως βιώνει το lockdown στην Αγγλία, για την ομάδα της Σάμου, το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και τις συνθήκες επανέναρξης του από την ΠΕΠΣΣ. Τέλος μιλά με κολακευτικά λόγια για την Ευρυτανική ομάδα.

 

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη


Evrytania
Sport: Κύριε Σβαρνιά, ως γνωστόν βρίσκεστε στην Αγγλία. Πως βιώνετε τις μέρες της πανδημίας;

Νάσος Σβαρνιάς: «Είναι μέρες ρουτίνας στην Αγγλία, σπίτι-δουλειά και πάλι τα ίδια δυστυχώς, αφού είμαστε σε κατάσταση lockdown. Ευτυχώς όμως εδώ όλες οι κατηγορίες του ποδοσφαίρου είναι σε λειτουργία.»

 

Evrytania Sport: Πηγαίνοντας στο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η θέση της Σάμου για πιθανή επανέναρξη;

Νάσος Σβαρνιάς: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, όταν το κρίνουν οι αρμόδιοι. Θα περιμένουμε τις προϋποθέσεις που θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα.»

 

Evrytania Sport: Τι κινήσεις πιστεύετε ότι καλό θα ήταν να κάνει η ΠΕΠΣΣ για τη συνέχεια της Β΄ Εθνικής;

Νάσος Σβαρνιάς: «Δυστυχώς όλοι οι παίχτες στην κατηγορία είναι σε αγωνιστική απραξία, σχεδόν τέσσερις μήνες. Θα χρειαστούν έναν μήνα προετοιμασία μίνιμουμ, ώστε να επανέλθουν σε κάποια καλή κατάσταση, αλλά παραμονεύουν τραυματισμοί, που δεν θα ήθελε κανείς.»

 

Evrytania Sport: Πως βλέπετε το επίπεδο της κατηγορίας και ποιοι οι στόχοι της ομάδας σας, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην 3χρονη παρουσία της ;

Νάσος Σβαρνιάς: «Το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλό δυστυχώς, αλλά πιστεύουμε με τη συμμετοχή νέων ομάδων, με τις κινήσεις της ΠΕΠΣΣ με την κατάργηση των μπλε δελτίων και με τη δημιουργία ακαδημιών σε μερικά χρόνια θα αναπτύξουμε το άθλημα προς το καλύτερο. Οι στόχοι μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο και περισσότερο.»

 

Evrytania Sport: Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα του Καρπενησίου;

Νάσος Σβαρνιάς: «Το Καρπενήσι έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και διοικητικό συμβούλιο με δίψα για την ομάδα. Την περυσινή χρονιά έκανε φοβερή πορεία και δίκαια φέτος είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο. Εύχομαι υγεία σε όλους, καλή επάνοδο και χωρίς τραυματισμούς.»

 

 





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος