Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Οι προτάσεις του Καρπενησίου για τη Futsal League-Η επαρχία υπέρ της επανέναρξης

 
           

Την Πέμπτη 25/3 στις 6 και 30 η ΠΕΠΣΣ πραγματοποίησε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων της Futsal League, που έχει διακοπεί από τις αρχές Νοεμβρίου λόγω της πανδημίας του Covid-19. Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν να ακουστούν οι προθέσεις και οι προτάσεις των σωματείων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ Νίκος Αυλωνίτης τόνισε ξανά πως πρόθεση της Ενώσεως είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αναλύοντας την υπάρχουσα κατάσταση από πλευράς της. Στόχος είναι η έναρξη των προπονήσεων έως τις 10 Απριλίου, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαριστούν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και το επιδημιολογικό φορτίο. Είναι αδύνατο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με την αρχική του μορφή (δυο γύρων και Play Off), αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Όσον αφορά το κύπελλο Ελλάδος είναι πολύ πιθανό το ματς του Καρπενησίου με τη Σαλαμίνα να διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, εφόσον έχει δοθεί το "οκ΄" για το ξεκίνημα των προπονήσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στις αρχές Απριλίου τόνισε ο κ. Αυλωνίτης πως θα διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη, με την ευχή να έχει υπάρξει πιο ξεκάθαρο τοπίο για τις προπονήσεις και ύστερα για τη συμμετοχή των σωματείων και τη μορφή της συνέχειας της Β΄ Εθνικής. Να αναφερθεί πως είχαν πραγματοποιηθεί μόλις δυο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. 

Τις ομάδες εκπροσωπήσαν οι: Γιάννης Σκιάνης (Αδέσποτος Αθηνών), Νικήτας Τζιούβελης (Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, ταμίας της ΠΕΠΣΣ), Δημήτρης Δαγκλής (Σάμος Futsal), Γιάννης Μαραγκός (Πήγασος Αγίας Παρασκευής), Κίμωνας Αναστασίου (Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου), Νίκος Κωστής (Καρπενήσι Futsal), Δημήτρης Παναγόπουλος (Α.Ε. Ψυχικού), Νεκτάριος Τσίρμπας (Τράχωνες Αλίμου), Χρήστος Παπαδημητρίου (Λάρισα Futsal) και Αντώνης Ταβερνάρης (Εθνικός Παλλήνης). Απουσίαζε μόνο εκπρόσωπος του Διογένη Ολυμπιακού Χωριού. Πλην του κ. Αυλωνίτη από πλευράς ΠΕΠΣΣ παρόντες ήταν οι: Νίκος Μητσόπουλος (Μέλος) και Κώστας Δημακόπουλος (Αναπληρωτής Ταμίας).

Όλες οι ομάδες εξέφρασαν τους εύλογους προβληματισμούς τους και κυρίως οι ομάδες της Αττικής, που στηρίζονται στα έσοδα των ακαδημιών, οι οποίες ως γνωστόν είναι κλειστές, καθώς και για την αγωνιστική αδράνεια πέντε μηνών, με δεδομένο ότι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος είναι καθαρά ερασιτέχνες . Το Καρπενήσι δια στόματος του Προέδρου Νίκου Κωστή, οι ομάδες της επαρχίας Λάρισα και Σάμος δήλωσαν ρητά πως θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, εφόσον συνεχιστεί, καθώς και η Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, γεγονός που δείχνει την όρεξη και την οργάνωση των ανθρώπων της επαρχίας για την πρόοδο του αθλήματος με οποιοδήποτε κόστος. Ως γνωστόν οι ομάδες της επαρχίας έχουν περισσότερα έξοδα από κάθε σωματείο της κατηγορίας, όταν έχουν να πραγματοποιήσουν 7-8 ταξίδια τη σαιζόν.

Να τονιστεί πως δεν υπήρξε κάποια ομάδα, η οποία ήταν εντελώς αρνητική για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και όλες επιθυμούν την ανάπτυξη της σάλας. 

Οι Ευρυτάνες πρότειναν έναν πρωτάθλημα fast track 3-4 ημέρων σε στυλ της τελικής φάσης των Play Off της Α΄ Εθνικής σε μια πόλη με διαμονή, αφού έχει δοθεί το "οκ" από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς και ικανοποιητικό διάστημα για προετοιμασία. Με αυτόν τον τρόπο θα σωθεί η σχεδόν "χαμένη" χρονιά, θα αποδοθεί δικαιοσύνη με την άνοδο μιας ομάδας, θα μειωθούν τα έξοδα (διαιτησίας, μετακινήσεων, rapid tests) και θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών με ορισμό υγειονομικού υπευθύνου. Επιπρόσθετα αυτό θα συμβάλλει στη διαφήμιση του αθλήματος με κάλυψη από χορηγούς και τηλεοπτική προβολή, ενώ θα συνεισφέρει  και στην κοινωνικοποίηση σωματείων και Ένωσης, το οποίο είναι το πρωταρχικό στον αθλητισμό. Όσον αφορά το κύπελλο η ομάδα του Καρπενησίου επιθυμεί με κάθε τρόπο την παρουσία της στη φάση των "16", καθώς έχει ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα στον εκτός έδρας αγώνα  με την Αναγέννηση.