Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Γιώργος Μπότης: «Το Καρπενήσι είναι ιδανικό μέρος για πρωταθλητισμό, εύχομαι ο ΑΠΟΚ να ορθοποδήσει»

Είχε συμφωνήσει με την ομάδα του Βελουχίου και βρέθηκε στο Καρπενήσι για μια εβδομάδα, ωστόσο δεν φόρεσε τελικά τη φανέλα της ομάδας ύστερα από την αποχώρηση της. Ο λόγος για τον ταχυδυναμικό μεσοεπιθετικό Γιώργο Μπότη, με τον Αθηναίο ποδοσφαιριστή να παραχωρεί συνέντευξη στο Evrytania Sport. Κύριος άξονας της συνέντευξης ήταν η παρουσία του στο Καρπενήσι και εύχεται το Βελούχι να βρει σύντομα τον δρόμο του. Δεν γινόταν να λείψει επίσης η αναφορά στον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Ρεσίτη και τον τέως προπονητή του Αντώνη Δρακόπουλο. Ο Μπότης αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, χαρακτηρίζοντας ιδανικές τις συνθήκες για πρωταθλητισμό. Επιπλέον, μας μιλά για την αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και πως τη βιώνει ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα.

O 26χρονος(10/4/1994) Αθηναίος μεσοεπιθετικός έχει πλούσιο βιογραφικό στις Εθνικές κατηγορίες και θητεία στις ακαδημίες του Πανιωνίου,  τα Τρίκαλα, τη Γλυφάδα, τον Φωστήρα, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Τυχώνα Λεμεσού, Αθηναϊκό, τη Θύελλα Ραφήνας, τον ΠΑΟ Καλυβίων, τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου, το ΠΑΣ Κόρινθος και τον Απόλλωνα Μακρυχωριου. Μετά το Βελούχι συμφώνησε με τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων, όμως η συνεργασία κράτησε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον ΠΑΟ Καλυβίων. Με τον Άγιο Στέφανο να τονιστεί πως πραγματοποίησε μάλιστα πριν τρία χρόνια προετοιμασία στο Καρπενήσι.

 

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:


Evrytania
Sport: Γιώργο, που σε βρίσκουμε αυτήν την περίοδο, πως περνάς τις ημέρες του lockdown;

Γιώργος Μπότης: «Καλησπέρα και από εμένα. Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στην Αθήνα όπου και κατοικώ μόνιμα. Σε αυτό, όπως και στο προηγούμενο lockdown προσπαθώ να γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση ,για να κρατηθώ σωματικά, αλλά και ψυχικά, διότι η προπόνηση είναι φάρμακο.»

 

Evrytania Sport: Σχολίασε μας την απόχη από τους αγωνιστικούς χώρους και πως θα επιτευχθεί ομαλά η επανέναρξη;

Γιώργος Μπότης: «Η αποχή δυστυχώς είναι τεράστια για τόσους αθλητές και σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο σε όλους τους αθλητές που είναι σε αδράνεια να επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα και είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να προσέξουν για την επιστροφή, για να κυλήσουν όλα ομαλά. Φυσικά φέρει ευθύνες και η κυβέρνηση, διότι σε όλο τον κόσμο διεξάγονται όλα σχεδόν τα αθλήματα κανονικά και σίγουρα υπό προϋποθέσεις θα ήταν βατό και εδώ, αλλά σε αυτή τη χώρα ζούμε οπότε αναγκαστικά πρέπει να το υποστούμε.»

 


Evrytania Sport
:
Bρέθηκες τον Αύγουστο για μια εβδομάδα στο Καρπενήσι για τον ΑΠΟΚ. Μίλησε μας για την εβδομάδα της παρουσίας σου και τις εντυπώσεις σου. Σχολίασε μας επίσης τη συνεργασία στου με τον τότε Πρόεδρο κ. Ρεσίτη, τον προπονητή κ. Δρακόπουλο και τους συμπαίχτες του.

Γιώργος Μπότης: «Είχα ξανά βρεθεί άλλη μια φορά στο Καρπενήσι σε προετοιμασία, όμως δεν είχα χρόνο να γυρίσω την πόλη. Φέτος είδα πιο πολύ το μέρος. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε σχετικά καλά και όλα έμοιαζαν ιδανικά για μια καλή χρονιά. Είναι κατά τη γνώμη ένα από τα καλύτερα μέρη για να κάνει πρωταθλητισμό ένας αθλητής. Ένιωσα αμέσως καλά και είχα αρκετή όρεξη και διάθεση για δουλειά και να δώσω τα πάντα, για να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας. Επίσης όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά και το κλίμα στα αποδυτήρια αρκετά καλό, διότι από εκεί ξεκινάει το χτίσιμο μιας ομάδας. Τον Πρόεδρο, τον γνώρισα το 2008, τον είχα προπονητή στο εφηβικό της Αγίας Παρασκευής, με βοήθησε σαν προπονητής και ήταν ίσως ο λόγος που βρέθηκα εκεί. Τον κόουτς δεν τον γνώριζα, αλλά όσο τον έζησα έδειξε ότι είχε όρεξη για δουλειά, διατεθειμένος να μείνει μέχρι το τέλος να παλέψει με την ομάδα και μου άρεσε αυτό, γιατί είναι σπάνιο στις μέρες μας. Και πάνω από όλα είναι ωραίος τύπος, καλός και ξηγημένος άνθρωπος. Άλλο ένα σπάνιο χαρακτηριστικό στον χώρο του ποδοσφαίρου.»

 

Evrytania Sport: Πως αντιμετώπισες εσύ και οι συμπαίχτες σου την είδηση της παραίτησης του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου;

Γιώργος Μπότης: «Η είδηση αυτή ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους και το χειρότερο ήταν και ο τρόπος που το μάθαμε, αλλά στον αθλητισμό δυστυχώς μπορεί να συμβούν και αυτά και πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω, οπότε θέλοντας και μη το δεχτήκαμε και πήγαμε παρακάτω. Ελπίζω ο σύλλογος να ξαναβρεί το δρόμο του κάποια στιγμή και να ορθοποδήσει.»

 


Evrytania
Sport
: Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου και ποια είναι α επόμενα σου πλάνα; Ως γνωστόν είχες συμφωνήσει μετον Επαμεινώνδα Λεύκτρων

Γιώργος Μπότης: «Δεν θεωρώ πως έχω κάποια κορυφαία στιγμή. Ίσως η ανατροπή στον ημιτελικό κυπέλου ΕΠΣΑΝΑ με τον ΠΑΟ Καλυβίων μέσα στη Θύελλα Ραφήνας, ομάδα Γ΄ Εθνικής ή την επόμενη χρονιά με την ίδια ομάδα η σωτηρία της, διότι όταν πήγα τον Γενάρη έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο. Θεωρώ ότι σημασία έχει να δίνεις τα πάντα οποία φανέλα και αν φοράς, όποια κατηγορία και αν παίζεις και για να διακριθεί ένας παίχτης πρέπει να παίζει όλη η ομάδα καλά. Άρα, οι συμπαίχτες κάνουν έναν παίχτη πολύ καλό και να ξεχωρίσει. Σωστά, στα τέλη του Οκτωβρίου  συμφώνησα με την ομάδα των Λεύκτρων, όπου έχουν έναν πολύ καλό Πρόεδρο και άνθρωπο να ασχολείται με την ομάδα, αλλά προέκυψε  μια επαγγελματική υποχρέωση και έφυγα τέσσερις μέρες μετά και γύρισα στην ομάδα του ΠΑΟ Καλυβίων. Δυστυχώς έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν είναι εφικτό για πολλούς να κάνουν πλάνα. Προσωπικά ελπίζω να μείνω υγιής για αρχή και από το καλοκαίρι θα κάνω σκέψεις για τα επόμενα βήματα.»

 

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος