Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΕΟΚ: Επικυρώθηκε από τη ΓΓΑ η λίστα των σωματείων με δικαίωμα ψήφου


Επικυρώθηκε από τη ΓΓΑ ο πίνακας με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική συνέλευση.

Οπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρησης κατά την διάρκεια της οποίας είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα προχωρήσουν κανονικά.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε οτι επικύρωσε την σχετική λίστα, "τον εναρμονισμένο πίνακα" που της απεστάλη, με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην γ.σ. και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου δ.σ. που έχουν οριστεί να διενεργηθούν την Κυριακή, 28 Μαρτίου.

Θυμίζουμε οτι υπήρξε "θέμα" με την σχετική λίστα, με τον κατάλογο που είχε αποστείλει η ΕΟΚ στην Γ.Γ.Α. από τις 19 Φεβρουαρίου καθώς η Γ.Γ.Α., με την απόφασή της, της 5ης Μαρτίου, δεν τον είχε επικυρώσει, διότι όπως είχε ανακοινώσει δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου (σωματεία εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, με αθλητική αναγνώριση και ενεργή δράση).

Η Ε.Ο.Κ. την Δευτέρα, 8/3, απέστειλε στη Γ.Γ.Α. νέα λίστα, με 516 σωματεία, η Γ.Γ.Α., με τη σειρά της έκανε ανάκληση της πρώτης απόφασή της και όλα δείχνουν οτι τα πράγματα "βαίνουν καλώς" και θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

Ετσι, η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρει ότι 510 σωματεία θα έχουν δικαίωμα συμετοχής και ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, βάσει του τηρούμενου στη Γ.Γ.Α. ηλεκτρονικού Μητρώου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ανακλήθηκε η από 05/03/2021 απόφαση, περί μη επικύρωσης καταλόγου σωματείων – μελών με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική Συνέλευση της ΕΟΚ, έπειτα από το 08/03/2021 έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με το οποίο επανυποβλήθηκε ο πίνακας σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, πλήρως εναρμονισμένος με το άρθρο 14 του Ν.2725/99, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του Ν.4726/2020 και τη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΑ, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω πίνακα έγκυρο και αποδεκτό.

Έτσι, επικυρώθηκε κατάλογος 510 σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ στις 28/03/2021, βάσει του τηρούμενου στη ΓΓΑ ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020".

Πηγή:  starsports.gr