Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Μαυρωτάς «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δίνει εξετάσεις πειθαρχίας και σοβαρότητας»


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με δηλώσεις του στο Grandsport.gr, αναφέρθηκε στο «πράσινο φως» που δόθηκε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για το άνοιγμα των προπονήσεων στη Γ Εθνική.Ο κ. Μαυρωτάς, τόνισε πως η επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί με ασφάλεια ο αθλητισμός, ενώ ανέφερε πως αποφασίστηκε ένα λειτουργικό πλαίσιο με επικαιροποίηση της διαδικασίας ελέγχων covid-19, της διαχείρισης κρούσματος και της επιτήρησης της όλης διαδικασίας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως το επικαιροποιημένο πλαίσιο, θα σταλεί στην ΕΠΟ και από κει στις ομάδες, ενώ η παρακολούθηση της εφαρμογής της όλης διαδικασίας, θα είναι στενή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Grandsport.gr: «Η επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ήταν απαραίτητη προκειμένου στις νέες συνθήκες της πανδημίας να συνεχιστεί με ασφάλεια ο αθλητισμός. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ένα λειτουργικό πλαίσιο με επικαιροποίηση της διαδικασίας ελέγχων COVID-19, της διαχείρισης κρούσματος, και της επιτήρησης της όλης διαδικασίας.

Το επικαιροποιημένο αυτό πλαίσιο έτυχε της αποδοχής των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας και με την προϋπόθεση της σωστής τήρησής του δόθηκε η άδεια για προπονήσεις και στη Γ’ εθνική. Το επικαιροποιημένο πλαίσιο θα σταλεί στην ΕΠΟ και από κει στις ομάδες, ενώ η παρακολούθηση της εφαρμογής θα είναι στενή.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όλος ο αθλητισμός, δίνει εξετάσεις πειθαρχίας και σοβαρότητας για να επιστρέψει με ασφάλεια στα γήπεδα».

Πηγή: grandsport.gr