Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Προς αναδιάρθρωση και η Γ’ Εθνική – Πρωτάθλημα με 4-5 Ομίλους την σεζόν 2021-2022


Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα, αποκάλυψε πως η Ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να προχωρήσει από το καλοκαίρι σε αναδιάρθρωση της κατηγορίας.

Αρχικά για το γεγονός να προβιβαστούν ομάδες μέσω κλήρωσης από τις Ενώσεις ανέφερε «Είναι ανέκδοτο αυτό! Δε μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα με κλήρωση, αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο. Με λιγότερα παιχνίδια ναι, να το δεχτώ. Αλλά όχι με κλήρωση! Για εμένα είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι που έχει εξελιχθεί άσχημα. Αν κάνουν αναδιάρθρωση οι παραπάνω κατηγορίες, θα κάνουμε κι εμείς, που έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού.»

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν της Γ’ Εθνικής σχολίασε «Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη. Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες. Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε. Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια.» ενώ έκλεισε αναφέροντας «Ο πιο ευνοημένος όμιλος είναι ο Κρητικός. Κάναμε έναν ξεχωριστό όμιλο προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα σε μετακινήσεις, ξενοδοχεία. Μειώσαμε το κόστος και τώρα είπαμε να γίνουν δέκα παιχνίδια με νέα μείωση που έχουμε σκοπό σε οδοιπορικά, σε τεστ, αν οι παίκτες και οι προπονητές είναι ερασιτέχνες, δεν είναι πολλά τα έξοδα. Λένε να μην γίνει το πρωτάθλημα για να μείνουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες, ξέρω ότι δεν αντέχουνε πολλές να είναι σε Εθνική κατηγορία και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν όλες. Δώσαμε ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει να κατέβει, δήλωσαν πολύ λίγες ότι δεν θα παίξουν και θα υποβιβαστούν. Στην ουσία με την αναδιάρθρωση, υποβιβάζονται από την τέταρτη κατηγορία για να αγωνιστούν πάλι, σε τέταρτη κατηγορία…»

Πηγή:  www.kavalapoint.gr