Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Πλάνο για διεξαγωγή Snow Volleyball στο Καρπενήσι

Συνάντηση στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) με τον υπεύθυνο ανάπτυξης του αθλήματος Beach Volleyball, κύριο Αλέκο Παρασκευόπουλο, είχε ο προπονητής πετοσφαίρισης και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Στερεά Ελλάδα Κώστας Αναγνωστόπουλος, που μας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και σε όμορφο κλίμα συζητήθηκαν τα εξής θέματα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Στερεά Ελλάδα. 

Αξιοποίηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων

Δημιουργία νέων ανοικτών σύγχρονων αθλητικών εγκαγταστάσεων .

Δημιουργία νέων συλλόγων πετοσφαίρισης ( ενεργοποίησης ανενεργών )

Πραγματοποίση events / αθλητικών δραστηριοτήτων

-Επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής για τη διάδοσή του αθλήματος .

Ο κ. Αλέκος Παρασκευόπουλος ήταν θετικός στις παραπάνω προτάσεις όσον αφορά την υλοποίησή τους , ενώ ο Κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη του αθλήματος με υπεθύνους/αρμοδίους προπονητές σε κάθε νομό ,Έλληνες, ωστε να γίνεται αντιληπτό από τους μαθητές/μικρούς αθλητές  το κύρος της διαδικασίας.
Έτσι η διάδοση του αθλήματος θα γίνει πιο εύκολη.
" Στερεά Ελλάδα και θάλασσα είναι ένα , αυτό μας βοηθάει σε κάθε περιοχή να αναπτύξουμε το άθλημα και από πόλη σε πόλη με αρκετά μεγάλο πληθυσμό όπως Γλύφα , Καμμένα Βούρλα , Ιτέα , Άσπρα Σπίτια , Κάρυστος , Ερέτρια . Η ανάπτυξη είναι ο πυλώνας του αθλήματος .Αναμένουμε και τις εκλογές των ομοσπονδιών".
 δήλωσε ο Κ.Αναγνωστόπουλος.Ακόμα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόταση - υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του Snow Volley για τον επόμενο  Χειμώνα στον Δήμο Καρπενησίου. Η πρωτοβουλία πάρθηκε σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου, κύριο Σβερώνη και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο αθλητισμού της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας και τοπικό σύμβουλο κ. Κολλημένο, ενώ θετικός ήταν και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ κύριος Πατσιαούρας.

Οι παραπάνω προτάσεις είχαν ήδη συζητηθεί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Λαμιέων κ.Φώσκολο το καλοκαίρι.