Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πράσινο φως μόνο σε Football League και ανοικτά κολυμβητήρια για… λίγους - Στο περίμενε οι υπόλοιποι


Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου:

«Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:

- τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,

- διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και

- διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Για τα υπόλοιπα αθλήματα που περίμεναν άδεια για έναρξη των πρωταθλημάτων τους δεν γίνεται αναφορά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που σημαίνει ότι παραμένουν στο... περίμενε.

Πηγή:  www.sdna.gr