Τεχνική σύσκεψη για την προετοιμασία των Προκριματικών Αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων στις αρχές Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Λιούπας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) Περικλής  Μπακοδήμος,  ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΚΕΛ) Αστέριος Πατσιαούρας και ο διευθυντής Αθλητισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Αλέκος Πατουλιώτης.

Περιφέρεια και Δήμος πρόκειται να φιλοξενήσουν  για πέντε ημέρες  στη Λάρισα 80 αθλήτριες από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία μαζί με τους συνοδούς τους σε μια διοργάνωση που επρόκειτο να διεξαχθεί το 2020(16 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου) στην ίδια πόλη, αλλά είχε αναβληθεί  λόγω της πανδημίας του Covid-19

Οι τέσσερις  ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ που φέτος διεξάγονται παράλληλα  σε  Σερβία, Κροατία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Επιπλέον η Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ  Γυναικών θα βρίσκεται  για προετοιμασία στη Λάρισα από τις 20 Απριλίου και μέχρι την έναρξη των Αγώνων. 

Τα προηγούμενα χρόνια η Εθνική συνήθιζε να προπονείται στο Καρπενήσι με διαμονή στο Lecadin, όμως αυτό δεν θα συμβεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον ερχόμενο Απρίλιο. Πιθανή όμως και ευχής έργον θα ήταν η έλευση της το καλοκαίρι, εφόσον προκριθεί στην τελική φάση που θα γίνει τον Αύγουστο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη, διεθνή διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη και θα  διεξαχθεί το 2021 στη Θεσσαλία, είτε κεκλεισμένων των θυρών, είτε με περιορισμένο αριθμό θεατών ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες.

«Μια  διοργάνωση με προστιθέμενη αξία και πολλαπλά οφέλη για την Θεσσαλία σε μια δύσκολη εποχή για τον αθλητισμό, την οικονομία και την κοινωνία» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού Νίκος Λιούπας.

Πηγή: www.kosmoslarissa.gr