Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

«Δέσμευση για άμεση οικονομική μέριμνα σε αθλητές και προπονητές ερασιτεχνικών κατηγοριών»


Οι εκπρόσωποι του μπάσκετ και του αθλητισμού ενημέρωσαν για όσα ειπώθηκαν στην συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ενημέρωση:

«Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενάκη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτ’α, μετά από πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών.

Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους. Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση. εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξη τους. Ο κύριος Αυγενάκης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε την διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ. Γ Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας. Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επαννεκίνησουν όπως: Οι Ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στην μορφή προπόνησης(αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α).

Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.

Τέλος δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί. Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστήκαμε στην συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον Γιάννη Αχχιλεόπουλο που εκπροσώπησε τους παίκτες του Βόλεϋ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό. Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενάκη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κοινωνικόοαθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.

Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας. Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.

Γιάννης Γκαγκαλούδης

Νίκος Μπουντούρης

Λευτέρης Τσαουσίδης

Σωτήρης Τσάτσος

Γιάννης Αχιλλεόπουλος».

Πηγή:  basketworld.net