Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τέλος η χρονιά για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας


Την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21 αποφάσισε η ΕΠΣ Αχαΐας και είναι η πρώτη ΕΠΣ που το κάνει αυτό και δεν περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ.

Να τονίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμούς Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του είπε ότι είναι δύσκολο να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κάπως έτσι θα αρχίσουν να μπαίνουν οι τίτλοι-τέλους για τη φετινή χρονιά.

Στην ανακοίνωση της η ΕΠΣ Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1) Τη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19

2) Ότι η περιοχή μας (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό

3) Τη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) μας λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης

4) Ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμοξιωλόγους και από την ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

5) Ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

6) Ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα.

Πηγη: aitosports.gr