Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ένας Κρεντιώτης προπονεί τους τερματοφύλακες του ΟΦΗ


Στην ομάδα του ΟΦΗ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο εξαιρετικός προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Λάππας, με καταγωγή από την Κρέντη. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων για την εκπαίδευση επαγγελματιών και νεαρών τερματοφυλάκων, τα οποία κυκλοφορούν και στο εξωτερικό.

Ο Βαγγέλης Λάππας γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1975 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος UEFA A, UEFA B GOALKEEPING & AFC-GK Level 1. Έχει παρακολουθήσει έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία 11 χρόνια συμμετέχει ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα με τη θέση του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε από την Ακαδημία του Αετού Κορυδαλλού. Αγωνίστηκε σε αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες, καθώς επίσης και στη Γ΄ εθνική κατηγορία με τα χρώματα του Κερατσινίου. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς το 1998. Τα πρώτα βήματα του έγιναν στην Ακαδημία της Αμφιάλης (1998). Στη συνέχεια το 2001 και για 4 χρόνια εργάστηκε στην Ακαδημία του Αετού Κορυδαλλού. Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων στις πρώτες (αντρικές) ομάδες με: Μοσχάτο, Προοδευτική, Πανελευσινιακό, Χαϊδάρι, Φωστήρας. Το 2010 εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, όπου και εργάστηκε μέχρι και το 2015. Στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη (αντρική) ομάδα του Παναθηναϊκού έχοντας παράλληλα και την εποπτεία της Ακαδημίας, πάντα όσον αφορά τους τερματοφύλακες.

Τη σεζόν 2016-17 ήρθε σε συμφωνία με την Al Dhafra FC, ομάδα που αγωνίζεται στην Arabian Gulf League και έχει έδρα το Abu Dhabi. Τη σεζόν 2018-2019 εργάστηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού ως επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων. Το 2019 ανέλαβε το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ.

 
Πηγή: https://sportbook.gr/siggrafeas/vaggelis-lappas/