Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Αποκλειστικά αρμόδια κάθε διοργανώτρια για την κατάληξη του πρωταθλήματος


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει ήδη θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Το νομοσχέδιο αυτό είναι προγραμματισμένο στις αρχές του επόμενου μήνα να εισαχθεί και στη Βουλή προς ψήφιση.

Με το Άρθρο 24 “Δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ”, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε διοργανώτρια αρχή, απλά με αυξημένη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της (όχι Συνέλευσης μελών της) να αποφασίσει η ίδια για το πως θα ολοκληρωθεί κάθε πρωτάθλημα και γενικότερα ποιά θα είναι η κατάληξη του.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται εκεί:

  1. Ειδικώς για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης και ιδίως των απαγορεύσεων που θεσπίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 101Δ και την παρ. 3 του άρθρου 131 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των προκηρύξεων διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού).
  2. Οι τροποποιήσεις της παρ. 1, γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της διοργανώτριας αρχής, κατά περίπτωση, και δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης

Πηγή: patragoal.gr